Başlangıç için motor önerisi

Eğer iyi bir eğitim aldiysan, trafik kurallarını iyice kavradiysan GSR, Er6, Gladius tarzı motorları tavsiye ederim.
Saçma sapan bi zihniyet oluşmuş yol efendim scooter a binelim önce falan filan.

Gaza ne zaman ne kadar basacagimi biliyorum dersen, ki her ehliyet sahibi bunu bilmeli, 600cc lik bir motorla başla.
Kullanımı çok güzel bir tane Yamaha var XT 660. Bunada bakabilirsin.

Edit : yaş 16, yanlış konuya yazdım :) . Msj bulunsun yine konu başlığından baskalarida bakar.

Şimdi bana yamaha r125 yada hondanın 125 modeli uyar dimi reis

Eğer iyi bir eğitim aldiysan, trafik kurallarını iyice kavradiysan GSR, Er6, Gladius tarzı motorları tavsiye ederim.

Gaza ne zaman ne kadar basacagimi biliyorum dersen, ki her ehliyet sahibi bunu bilmeli, 600cc lik bir motorla başla.

Edit : yaş 16, yanlış konuya yazdım :) . Msj bulunsun yine konu başlığından baskalarida bakar.

Nereye yazdın bilmiyorum ama çok yanlış şeyler yazmışsın,sanırım bu yazı yeni başlayan birine...

600 luk makine almasi konusunda ciddi misiniz?

.
Şııııııııııı ayıp oluyor ama
Kocaman adam olmuş tamı tamınaa 16 yaşında birazda tecrübesi var XT660 da ne ki az gelir Hayabusa alsın yada ZX-14R hiç olmadı ZX-10R
senin dediğin alet öldürmez süründürür Hayabusa alsın cehenneme direk yolculuk :queen::queen::queen:

.

Şııııııııııı ayıp oluyor ama
Kocaman adam olmuş tamı tamınaa 16 yaşında birazda tecrübesi var XT660 da ne ki az gelir hayabusa alsın yada ZX14R hiç olmadı ZX10R
senin dediğin alet öldürmez süründürür Hayabusa alsın cehenneme direk yolculuk :queen::queen::queen:

Bu tavsiyeyi veren arkadaşı savunmak değil yaptığım ama anladığım kadarıyla buraya yazmamış onu,tabi herşekilde saçma dediği.16 yaşındaki arkadaşta öyle birşey dememiş,gereksiz yüklenip soğutmaya gerek yok.O 125cc lik vitesli bir motor almaktan sözediyor.

@TheSawo Bak kardeşim evet cbr125r yzf125 bunlar başlangıç motorudur ve gayet başlanabilir.Fakat 16 yaşındasın,araba tecrüben yok,trafik desen aaraç sürmeden birşeyler yaşamadan bilemezsin.O yüzden sana şuan 125r filan da fazla.Bilmiyorum ama yasalar neye izin veriyorsa ona yönelmelisin.17 yaşında binemene izin veriyorsa bekle(benim hiç bir fikrim yok bu konuda).
Gayet şık cup ve scooter motorlar var.Senin ezik gördüğün scooterların adı vespa diye millet hevesle biniyor.Başla tatlı bir motorla.Ve istediğin kadar ilerlet kendini ama ara sokaklardan çıkma,ana yollara asla girme.Her zaman full ekipman takıl.Şimdi heyecanla sürer Allah korusun yaralanırsın ileride kendine küfredersin,ne aptalmışım diye.

kardeş maden az kullanacan git ya kanuni windys 125 al yada git bi mondial 125 mh drift al ögren tam maksadıyla çünkü yamaha r125 çok kalıplı we pahalı grenajlı motor bi arkadaş 600cc al demiş şimdi ben 9 senedir motor üstündeyim ve 1 senedirde lokantada paketçiyim motor tecrübem 50000km kadar ama ben bile yeni yeni 600cclik motora hazır olduumu hisediyorum ve benim ilk motorum jawa 350cc style di

hayabusa yada cbr 1000 al hocam , yada bu ve benzeri konular onlarca acıldı onu takip et.

bencede yüksek cc motor al. En azından kazadan sonra ailen senle uğraşmak zorunda kalmaz. Sürünmektense direk ölürsün. :cat:

hee süper olur 1000 lik olmaz ama 600 lük olur...
kim çıkardıysa bunu çok tanışmak istiyorum kendisiyle :queen:

Arkadaşım hiç olmazsa 1 sene kadar skuter kullan mümkünse 2. el almaya bak...
Gazı açınca gitmesin ama dursun bu çok daha önemli...
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım kardeşimiz baya genç 16 yaşında ve trafikte çok kolay gaza gelebilir.
Olayda burdan sonra başlar gaza geldi trafikte bi güzelde açtı gazı ve 3-4 sn gibi kısa bir süre içinde 100 km hıza ulaştı ee tecrübe az önüne biri atlatı çart diye freni sıkar sıkmasıylada asfaltla kaynaşması bir olur hani benim diyen adam bile tecrübe azsa 600 lük makine kullanmamalı allah muhafaza motorsiklet kazası hiç bir şeye benzemez ya öldürür ya ömür boyu sakat bırakabilir...
Barkın ağbi o videosunda aslında çok güzel bir şekilde olayı anlatmış ilk önce dediği gibi takım taklavat alınmalı sonra motorsiklet alınmalı dediği gibi 2. el bi skuterle tecrübe kazanılmalı sonra motorsiklete geçilmeli...

güncelgüncelgüncel

İlk git bi ehliyet al sonra git bi kask git bi ekipmanlanlarını al sonra R125 e git 9000 tl para ver düs et gene ver 200-300 tl para cünkü o motorun kırılan parcalanan parcalarıyla 2 tane cinli motor alırsın..

2.secenek var

Yaa ehliyet alıp İstedigini alıcan
Yada Ehliyet almıcan Breton fln binicen karar senin

Ne kadar motora hevesin olursa olsun iyi düşün desem de tatmin olmayacaksın biliyorum. Sana tavsiyemdir ehliyet cebinde olmadan motoru düşünme, aklından bile geçirme! Bi ibare vardır, dikkatini çekerim.
"HIZLI YAŞA ÇABUK ÖL"
Sabır en güzel derecedir senin için. Hevesini gidermek için arada arkadaş, eş, dosttan yarım saatliğine iste ve hiç olmazsa kasksız asla ama asla binme!
Ben 25' im ve son 2 senedir yoğun bir şekilde motorla muhatabım. Geçen sene İstanbul - Hatay ve daha geçen gün de Hatay - İstanbul yaptım.. Yaş itibariyle her türlü zevkli oluyor.
Bu kadar tecrübeli olmak kaydıyla sana değerli kardeşim şiddetle tavsiye ediyorum, asla ama asla ehliyetsiz ne motor al ne de asfalta çık.
Son olarak eklemek isterim ki;
Ehliyet kursuna 2005 yılında yazıldım ve henüz elime geçmeden activa kullanırken kamyon bana çarptı Allah' a şükür motor paramparça bende çlzik bile yoktu. Sonra ehliyeti almadan hiç binmedim ve de hatalı kamyon olmasına rağmen ben 1000 TL civarında "2005 yılında" ceza ödedim..
Bunları okuduktan sonra karar senin.
İster "ACELE" eder, ister "SABIR" edersin, vesselam.

abi benim yaşadığım yer kasaba trafik falan yok ondan zaten büyükşehirde olsa hayatta binmem

Öyle bi anda yakalanıyorsun ki hiç beklemiyorsun 600 tl ceza kağıdını verirler eline. İstersen ödeme paşa paşa 30 gün yatarın var. Önce ehliyet kursuna git bilmen, öğrenmen gereken birsürü konu var onları öğrenmeden ve ehliyet belgeni almadan trafiğe çıkma.

vites konusunda falan oldukca iyiydim araba tecrübem var dedem sağolsun küçük yaşta öğrendik arabanın her türlü şeytanlıgını işte şimdi scootera gidip para verecegime biraz üst sınıf bi motor alıp araba ehliyetine kadar takılırım diyorum zaten alırsam bile kask ve ekipmansız trafiğe cıkmam ama hala kararsızım . :S

vites konusunda falan oldukca iyiydim araba tecrübem var dedem sağolsun küçük yaşta öğrendik arabanın her türlü şeytanlıgını işte şimdi scootera gidip para verecegime biraz üst sınıf bi motor alıp araba ehliyetine kadar takılırım diyorum zaten alırsam bile kask ve ekipmansız trafiğe cıkmam ama hala kararsızım . :S

100 lük yarı otomatik bir tane cup al diyorum sana vergide yok :)

Öyle deme kardesim köylerde trafik jandarma coktur polis gibi deyillerdir cok zor kacarsın kacarken kaza yaparsan ...

Bak olucakları söyleyim düz fiyat

Ehliyetsizlik 600 tl
Kask 72
Ayna 72
Plaka 72
Ruhsat sahibine 220-230
+Plaka ruhsat yanında deyilse Motor baglanır (Calındı durumu düşünülür)
Motoru cekmesi için Cekici gelir en az 50 Tl
Motor bi yere cekilir Otoparka Günlügü 1.5 Tl dir 3 gün kalsa 4.5 Tl

1091 Tl gibi cok ucuk bi fiyat cıkıyor Bunla ehliyet alırsın 2 defa sınava girersin ve cıkartırsın kalanla benzin alırsın bence düşünn

Alma birazdaha motor

Bu arada yas kac bende diyorum bende aynı durumdayım sehirde yasıyorum bide fakat ben ehliyete yazıldım ve derslere gidiyorum bahanem var yani ailemden kendimi avutuyorum yani bekledigime deyicek sende gir hemen 30 HAZİRAN sınavını kacırma Yoksa 14 EYLÜL de

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar