Elcik montajı?

ya aslında yan sanayileri var sahibinden.com da eski motorumada takmıştım 15-20 liraya alırsın muadillerini başka markalardan boşu boşuna bu kadar para vermenin anlamı yok bu arada takılması cidden zor
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-motosiklet-elcik-rcn-85723923/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...ri-sifir-her-motosiklete-uygun-84102139/detay
bunlar gibi bir sürü var daha çok bulursun bunlardan sırf adı rizoma diye neredeyse aynı mala o kadar para vermeye ihtiyaç yok

Fiyat sorun değil; motoru kaza bela olmazsa 4-5 sene en azından kullanmayı düşünüyorum. Olmuşken de bir kere takayım ama kaliteli olsun diyorum. Montajla ilgili bişeyler söyleyebilecek varsa benim için yeterli.

Fiyat sorun değil; motoru kaza bela olmazsa 4-5 sene en azından kullanmayı düşünüyorum. Olmuşken de bir kere takayım ama kaliteli olsun diyorum. Montajla ilgili bişeyler söyleyebilecek varsa benim için yeterli.
montaj hakkında kendin takabilirsin bence biraz uğraştırıyor 15-20 dakka falan ama çok zor değil

Eski elcik çıkmıyorsa bi miktar rakı veya votka ve enjektör (iğne) ile çıkarabilirsin tabi silikonsa. iğneyle alkolü elciğin içine verip kolayca çıkmasını sağlayabilirsin :)
Takarken de aynı şekilde alkol sür gidona.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
ısıtmalı elcık montajı yapacaktım kısa hazırlık olsn dıye ama denge topuzlarını sokemedım pes edıp eve cıktım bu konuyu gordum cuk oturdu valla

Eski elcik çıkmıyorsa bi miktar rakı veya votka ve enjektör (iğne) ile çıkarabilirsin tabi silikonsa. iğneyle alkolü elciğin içine verip kolayca çıkmasını sağlayabilirsin :)
Takarken de aynı şekilde alkol sür gidona.

En ucuzundan kaçak rakı bulayım madem. :p Çıkartırken yanlardaki topuzları çıkarıp elciği çekiştirmek gerekiyor değil mi? Ön hazırlık olsun.

elcikleri çıkartmak kolay KESEREK ,takmakda kolay bir miktar bulaşık deterjanı elciğin içine ve monte edeceğin kolun üzerine sürersin CUK diye oturur

rizoma iyidir ama sadece elcik almakla bitmez, elcik topuzlarınıda alman gerekebilir...
anes motor'dan alırken montajınıda yaptırabilirsin, bence kendin yapma, gaz elcik tarafı tehlikeli olabilir...

bazen internetten sipars verildiği zaman ebatları uyusmayabiliyor ama normalde standart.. gidona taktığında elcik boşlukta oluyor öyle bir durumda gidona teflon bandını bir kaç tur sarıp elciği yerleştirebilirsin

ısıtmalı elcık montajı yapacaktım kısa hazırlık olsn dıye ama denge topuzlarını sokemedım pes edıp eve cıktım bu konuyu gordum cuk oturdu valla

Benzer bir pes edişte bende oldu, elcik koruma montajı yapacaktım gidon topuzlarını sökemedim, anahtarla tutuyorum dişlerinden (dönmesin diye), yıldız tornavida ile bi saatten fazla uğraştım tık demedi,

eve çıktım matkabı aldım, vidalama ucu, uzatma kabloları falan... arkadaşı çağırdım anahtarı tuttu matkaplada denedim açılmadı :pr:

Bu işin bi sırrı var mı arkadaşlar ??? :pale:

L şeklinde anahtarlar var tam o gidon topuzuna uyan ben onunla gayet rahat söktüm. L'nin ucunu penseyle tutup çeviriyorsun o kadar da zor bişey değilmiş, o L şeklinde uyan zımbırtıdan alıp sokarsan rahat açılır bence. Ya da tamircide 10 liraya hallediyorlar. :)

Bi vidayıda tamirciye söktürtüp taktırtmaya utanıyorum :mrgreen:

Elcigi hafif araladığımda topuzu tutmak için anahtar dişleri var tam uyumlu anahtarımda var ve sabit tutuyorum, fakat vidayı çevirmek imkansız, 600W matkabım var acaba yetersizmi, tık edip kalıyor :silent:

Nası yani L, normal yıldız başlı bi vida var orda :silent:

Moderatör
Ters diş olabilir mi? Belki de sökücem diye sıkıyorsundur?

vıdalar zamanla su aldıgından pas yapıp yapışmıştır,
normal civata onlar,
ters değil,
dediğim gibi sıkı oldugundan zorluyordur senı,,

Pek pas tutabilecek biyerde değil ama acaba mı diye şüphelenip WD-40 sıktım eve çıkarken, birazdan inip bidaha deniycem ama pek ümidim yok açıkçası :pale:

Benim elciğin topuzları farklı, beşgenli; ondan öyle dedim. Açılmaması enteresan bişey hadi sıkışmıştır desen ikisi birden mi sıkıştı.

belki vida dondurucu vardır abi anahtarı koyup çekiçle vur bi kaç defa ondan sonra dene abi bide

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar