Herkes hakim savcı kesilmiş. Biz hakkımızı aramaya bile inanmıyorzki onlar inansınlar.
Yazık ne kadar saftirik ve kuzucuk bir hale getirildik.
Her seferinde biz sineye çekmeyip savcının hakimin başını ağrıtsaydık en başından bu yana şimdi bu konular ciddiye alınır konular olucaktı belkide.
Polis bakmazmış kameralara. Vay bee savcıya talimati yazdırıcaksın polisinde bakmama lüksü olucak. Neresi burasi papua yeni ginemi ???
Çok biliyoruz çoookk.
En güzelini yapmışın. Umarım güzel bir sonuç çıkar.
Arkadaşım savcıya kendini doğru ifade et herşeyden önce.
Benimde başıma bir iş geldi herkes ÇIKMAZ BİŞEY GİDEN GİTTİ ZART ZURT HAVA GAZI KEÇİ B.KU TÜRÜNDEN LAFLAR ETTİ.
Ben savcıyla kanka oldum neredeyse gidip onun pc nin balışında saatler geçirdik . elindeki imkanı sonuna kadar kullandı.
Arkamda kimse yok kimsenin yeğeni değilim. En sadesinden vatandaşım. Sek vatandaş.
Ne oldu. İşim halloldu adam şuanda içeride 3 ila 5 yıl arasında yarılanıyor.
O bana akıl veren fikirsizlerede selam olsun....
Ciddi suçlama ile yargılanmış ve ağır şekilde sonuçlanmış bir dava varmı. Örnek teşkil etmesi açısından onu araştırın.
şu kalınla yazılanlar benim için sanırım.
6 senedir emniyet içindeyim. binlerce polis öğrencisinde emeğim var. emniyetteki müdürler olsun, malatya milletvekilleri olsun tanıdığım çoktur. ayrıac emniyet içinde bayağı şey gördüm.
yalnız emniyet personeli olmama rağmen tepemdeki kamera kaydını ertesi gün bulamadım, bulduramadım.
araya kendi 2. sınıf emniyet müdürümü sokmama rağmen ne mobese ne alışveriş merkezinde kamera kaydı bulunamadı.
hakim karşısına çıktığımda avukattan ezberlediği cümleleri söyledi; "arkadaş da beni darp etti, eğer davasından vazgeçerse ben de vazgeçerim" dedi. ben çileden çıktım. savcı iddianameyi yanlış yazmış. hakime hanıma en başından anlattım. adamın ifadesini de okuduğumdan elimdeki ifadesinde nelerin çeliştiğini tek tek gösterdim. hakime hanım kem küm edince en son dediği laf; elinde kanıt yok, karşı taraf da aynı şeyleri senin için söylüyor, bu delillerle ikinize birden ceza vermek zorunda kalırım" dır.
al sana adalet işte...
adalet olsa olay yerine gelen polisler şahitlerin ve kamera kayıtlarının peşinde olurdu. oysa tek dertleri bir an önce işi bitirip bir yerlere gitmeye çalışan polislere denk geldim.
olayı kısaca anlatırsam park ettiğim motorumu "oradan kaldırıma kaldır, oraya ben parkedeceğim" diye konuşan adama "120 kiloyu nasıl kaldırıma çıkarayım" diyerek ona ters(!) cevap verdikten sonra adamın dikleşmesi ve benim motoru parkettiğimden dolayı ağız dalaşına girmeden arkamı dönüp giderken arabanın içinden nişanlımın yanında bana küfrettikten sonra ön yolcu camına ne biçim konuşuyorsun deyince el frenini "artisce" çekip ben daha ne olduğunu anlamadan 1-2 yumruk yememdir. sonrasında da kendimi kaybettim. doktor raporunda adamın iki gözü de morarmış, kaşı patlamış, çeşitli yerlerinde darp izleri varmış vs... bende daha az hasar olduğundan savcı bey sağolsun beni suçlu göstermiş. ya da motorculara garezi olan bi savcıya denk geldim orayı bilemem.
hakime hanım da sağolsun öpüşün barışın dedi.
savcının yazdığı iddianameyi de ayrıca "seveyim" diyerek derdimi anlattığımı düşünüyorum. adamın ifadesindeki yanlışlıkları görmemek elde değilken yazılan iddianamede benim adamın park yerine göz koyduğumu ve kavganın tarafımdan başlatıldığı iddia ediyordu. davayı açan benim, polisten kaçan ve gece evinden polisle alınan taraf karşısı.
ben bu ülkeden umudumu kestim abi, kusura bakma.
sadece sana bu ülkede sayıları ciddi oranda az olan işinin hakkını veren biri denk gelmiş. çok şanslısın.
Polis kamera kaydı aramaz denmiş ama pek güzel arıyor. Hatta siz kamera noktalarını tespit edin eğer var ise müteşekkir bile olurlar. Ama tabi bu yaptığınız medeni davranış gibi medenice bilgi verme mahiyetinde gösterirseniz ilgileneceklerinden eminim.
sanırım emniyet personelini benden iyi tanıyorsunuz. inşallah kötü olay yaşamazsınız, eğer yaşarsanız da dediğiniz memurlara rastgelirsiniz.