Basit Web Tasarım anlayanlar yardım !

Arkadaşlar basit web tasarımı yapmak istiyorum bu işten anlayan varmı bana yardım edebilecek olanlar kursa falan gerek görmüyorum biri anlatsa msnden falan sonra yaparımda ilk karışık geliyor bana yardımcı olabilecek olan varmı ??

Nasıl birşey lazım ?

Basit bir site yardımı almak istiyorum yani yapıldığını bir öğrensem gerisini yaparım biraz denedim ama yapamadım pek biri anlatsa basit bir site yapımını o zaman anlarım msnden falan yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı ?
Pm attım abi

Basit bir site yardımı almak istiyorum yani yapıldığını bir öğrensem gerisini yaparım biraz denedim ama yapamadım pek biri anlatsa basit bir site yapımını o zaman anlarım msnden falan yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı ?
Pm attım abi

Cevapladım kardeşim.

_w_

Frontpage den başlamak en mantıklısı ya da hazır şablonları bulunan programlar kullanmanızı öneririm

Dreamweaver en iyisi ama anlatmakla olmaz. Bilen birinden yardım alman gerek. Yahut konu ile ilgili güzel kitablar var. Onlardan öğrenebilirsin.

wordpress kullan...çok güzel temaları var ve dizayn etmesi editlemesi çok kolay..ama önce bi alan adı ve hosting hizmeti alman lazım...

Ticari site gibi birşeyler yapacaksan CMS ler var.
Bağlantıdan işine uygun olanı seçip sonra da google da "... tutorial" şeklinde ararsan çok uzun sürmez öğrenmen

HTML'e falan bulaşacaksan da böyle alalım :wiinkk:

Kolay gelsin şimdiden

Hazır sitelerden yap dostum işine yararsa benim yapıp satmışlığım bile var zamanında:cat:

Tipografi öğren. Nedir dersen buradan başla: http://tr.wikipedia.org/wiki/Tipografi

Başta zorluk çekeyim, ilerledikçe açılayım dersen Dreamweaver tavsiye ederim. Sana faydası kodları anlamasan da tıkladığın yerin kodunu göstermesi ve oradaki değerlerle oynayarak neyin ne işe yaradığını belirtmesi olacaktır.

Wamp server gibi aletler yerel (bilgisayarında) sanal bir sunucu kurarak sunucuya yükleme / görme / test etme gibi dertlerden kurtulmanı sağlar.

Photoshop kullanmayı öğrenmek: resimleri kırpıp şekillendirmek, boyutlarını çözünürlük / bit değeri ile düşürmek, geçişli, şeffaf nesneler tasarlamak / yaratmak konularında işine yarar.

Web tasarımı bir teknik değil, tasarım işidir.
Öğreneceğin teknikler fırça ve el olacaktır, ama resmin neyi anlatıp nasıl görüneceği aklın işidir.
O sebeple ufkunu genişlet. Tekniği öğrenirsin ama iyi güzel ve doğruyu öğrenmek esastır.
Önce iyi web sitesi nasıl olur, bir şeyi yapmak için doğru yaklaşım ve teknikler nelerdir gibi sorulara eğilirsen fark yaratırsın.

2advanced.com / neostream.com gibi efsane siteleri gez dolaş. http://www.thefwa.com/ adresini takip et, bak bakalım hangi site neden ödül almış?

Bu arada unutmadan umurcan'ın yönlendirdiği link çok iyi, ihmal etme,
bir de ingilizce sözlük al :)

Sen engel olmadığın sürece kimse bir şey öğrenmeni durduramaz bunu da asla unutma ve kendinden şüphe etme, istiyorsan yapabilirsin...

Arkadaşlar bütün uğraşlarım sonucu notepad'dan bir tane telefonum ile ilgili tanıtım sitesi hazırladım tek sayfa ilk deneyimim olarak iyi bana göre resim falan var 5 tane civarında renkli yazı kalın yazı arka plan kayan yazı yanıp sönen yazı italik yazı paragraf başı çizgi çek falan bu kodları öğrendim :) İnşallah çözüceğim bu işi site öneren abilerim çok sağolun siz olmasaydınız nabardım ben mptorsiklet net forum ailesi :)

Dreamwear notepad gibi galiba :)

Tipografi öğren.
Web tasarımı bir teknik değil, tasarım işidir.
2advanced.com / neostream.com gibi efsane siteleri gez dolaş. http://www.thefwa.com/ adresini takip et, bak bakalım hangi site neden ödül almış?
Sen engel olmadığın sürece kimse bir şey öğrenmeni durduramaz bunu da asla unutma ve kendinden şüphe etme, istiyorsan yapabilirsin...

Bunları da yazarım kenara :cherry:

ek olarak "css" ve "jquery" öğrenmeni tavsiye ediyorum.. çünkü bir gün mutlaka wordpress, joomla vs... cms sistemleri ile tanışacaksın, ve bir süre sonra hazır tasarımlardan gına gelecek.. o yüzden css ve jquery önemli..

hadi başarılar...

peki 3 boyutlu oyun sitesi yapmak istesek sadece flash mı işimi<e yarar. başka alternatifler varmı?

peki 3 boyutlu oyun sitesi yapmak istesek sadece flash mı işimi<e yarar. başka alternatifler varmı?
html5 ve silverlight gibi alternatifler de var ama onlar ne durumda 3boyutta benim pek bilgim yok. Yine en geniş çalışma alanı sanıyorum ki flash da o konuda

ek olarak "css" ve "jquery" öğrenmeni tavsiye ediyorum.. çünkü bir gün mutlaka wordpress, joomla vs... cms sistemleri ile tanışacaksın, ve bir süre sonra hazır tasarımlardan gına gelecek.. o yüzden css ve jquery önemli..

hadi başarılar...

Hazır tasarım hiç yapmadım abi birtane yaptım onunda rengini falan bütün kodlarını kendim yazdım.Css ve jiquery kodları notepad içinmi ? yoksa başka bir programdanmı çalılşıyorlar ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar