Fiyat/beygir karşılaştırması yapmıyorum. Zaten yaparsam biraz önce yazdığınız gibi saçma bir durum oluşuyor

Olamaz çinliler yapamaz imkansız demeniz saçma. Niye yapamasınlar ? Bilgi sahibi olun diyorsunuz buyrun siz bilgilendirin somut şeyler ortaya koyarak hatta ben size soruyım siz cevaplayın isterseniz.
Çinliler neden Tek silindir DOCH motor'u 29 Beygir yapamaz ?
somut şeyler ortaya koyarak anlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Yapsalardı haberim olurdu çünkü :mrgreen: (ciddiyim)
Ben size soru ile cevap vermek istiyorum, neden kimse şuanda tek silindir, 125cc, 4 zamanlı, 25 hp motor yapamaz??(seri üretim). Hadi bunu tartışalım, somut kanıtlar arayalım...
Şuanda bu BU-MOTO'nun kökenini araştırıyorum, ama bir şey bulamadım. Yani yurtdışındaki markası nedir, Çinde hangi grup tarafından üretilmektedir. O kaynağa ulaştığımız zaman anlaşılır neyin ne olduğu. Etse etse WR250'yi taklit etmiş olabilirler, onda da bukadar başarılı bir sonuç alabilmişler midir, hiç sanmıyorum. Honda bile
CRF250L modelini yeni piyasaya sürüyor(avrupada, CRF250 nin yola çıkabilir hali), o motorda bile aynı özellikler ile ~23 hp güç söz konusu. (ha yapamazmı 29~30 hp? yapar ama maliyet ve dayanıklılık durumu baya bir değişir)
Ha yapılamaz mı? Tabiki de yapılabilir, WR250 yi çok iyi taklit edip, 30~31 hp güç değil de 29hp güç elde edilebilinir. Ancak o siteye yanlış yazılmış olma olasılığı daha yüksek midir? Evet bence öyledir.
Ayrıca ben önceki mesajda fiyat karşılaştırması yapmadım. Orada, söz konusu olan markanın modellerinin sitede verilen özellikleri ile fiyatlarını belirttim. Ve sitede verilen bilgilerin(fiyat-performans) nekadar çelişkili olduğunu anlatmak istedim. Fiyat performans kıyaslaması yapmadım yani. Öyle bir siteye yanlış güç vs,, bilgileri yazılmış olması yüksek olasılıktır, tecrübelerime göre.
TR ye Spor bir model getiriyorsun, yaz anasını satayım; 29 hp, 210 km/h son sürat... Kim ne diyebilir, nasıl aksi iddia edilir... Yanlış yazdıklarının farkında olduklarını bile zannetmiyorum.
Yanılmış olmayı gerçekten çok isterdim. Ciddiyim bu konuda. Keşke 29hp lik çinli 250cc motorlar söz konusu olsa. Ama ozaman bu motorun fiyatı ~7800 TL olmazdı. Hem de bu özelliklerde. O yüzden yanıldığımı hiç sanmıyorum:wiinkk: