hocam ayar konusunda neler yaptınız merak edıyorum bende aldım ıkıncı el cok masrafı cıktı resımlerde göruluyor daha ıslemler bıtmedı oncelıkle zorunlu bakımları yapıyorum ınce ayar konusunda 17 on dıslı yapıldı sımdı arkaya 40 lı dıslı takacagım bunun yanısıra yenı yag ve yaga bor katılacak baska neler yapabılırız ?150 knın ustune motor tanımam 150 lılıklerle 4 le yarıstıgımı bilirim ...5 gerek duymuyodum hafif ayar gerklıydı onlarıda yaptık ısparta sokaklarına kendımızı tanıtttık bile bilir.)))
karburatör ayarı bujı hava fıltresı ve ı-on dıslıyı 17 yaparsın sakın kullanımda 150 lilik motor ne yakıyorsa onu yakıyor ben cok uzun sure kullandım yakıtı normal hatta tasarruf ıcın ıslem bıle yaptım sonucta 150 cc motor 125 lık degıl
ön dişli değisitirince yokustaa fark edıyor ama 5 ıle cıkarken 4 ıle cıkarsın en kotu ama duz yolda olsun tıtreme ve son surat olsun cok ıyıdır 17 dıslı zaten 2006 modellerde 17 var son cıkanlarda orjınal 15 dıslı var ben ön dıslıyı degıstırdım arkayıda 2 diş kucultmeyı dusunuyorumKardeş ön dişliyi 17 yapsam yokuş yukarı performansta düşme olur mu.Kalkışlarda filan..
bu konuda katılıyorum ön ve arka dişliyi değistirince 5 yerıne dördu kullanıyorsun 5 de son surat 135 ı görmelı cunku 125 lık kt ıle ıkı kısı rahat 120 göruyorduk bu motora şart arkadas yokusta 4 ıle cıkacagına 3 ıle cıkarsın cunku 5ıncı vıteste hemen kırmızı bölgeye gelıyor dişliler motoru bu konuda asırı rahatlatıyor ama yakıt konusunda da faydası varmı bılmıyorum sımdılık ön dıslı 17li arkayıda degıstırınce 5 . vitesten sonra hemen baska vıtes varmı dıye yoklamam artık hemen bıtıyor cunku vıtesler D:öncelıkle 17 dişli mantıklı bu motorlara ılk yapılabılecek ...basit yontem hemen vites ıster yoksa 15 dişiyle sehır ıcı bıle 5 vıtesle dolasmak zorunda kalırsınız ..ve hava fitresı mutlaka sokulmelı ses serılık gidişi cok fark ettırır..hava girişi acık olmalıdır biraz ayarlanmalı daha birçok basit yontemle honda cbr lerı sınıfında butun motorları rahatlıkla gecersın..ben fala gırmıyorum fotoda atamadım ..daha bir cok konuda kn kullanıcılarına yardımcı olurum 2 yıl kullandım bu motordan herseyını bılırım elımden geldıgı kadar herkese yardımcı olurrum (http://www.facebook.com/profile.php?id=1298561343)ekleyıp ulasabılır siniz...
ben önden ıkı diş buyuttüm arkadan da ıkı diş kucultmeyi dusunuyorum cok fazla oynamak ıstemıyorum performans kaybı olmaması acısındanÖn dişliyi 17 arkayı 40 mı yapacaz..
arka dişli konusunda kucultmeyı onerenlerde var ama ıkı uc diş sorun olmaz dıye dusunuyordum uygulayan arkadaslar memnunlarmısarka dişiyi oynamayan hiç...ayarını kaçırtırsanız bidaha randuman vermez motor önu 17 yapın ...o yeter
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:34 ----------
hava filtresını tamamen degıl sadece kapagını sökün hocam.. tamamen sökersenız emnıyet trafık işi gücü bırakır pesınıze düşer))