merhaba arkadaşlar dün aksilik aksilik üstüne geldi
ilk olayım benzinim bitti yedek dahil yolda kaldım =) benzinlik yolunu tutmuştum 1 km fln kala =)
ben benzinimi hep aldığım istasyona gitmedim total vardı 200 km filan uzakta ona gittim fulle dedim pompacı dayı taktı opmpayı depoya gitti diğeride aynını yapıodu ama pompa atmadı depoda benzin görünmeye başladı böyle köpüre köpüre tam attı atmadı derken baktım taşıyo dayı diye bağırdım dayı baktım uzakta çektüm motordan pompayı yere boşaldı benzin =) motorun heryeri benzin oldu :S az yusuflamadım değil :S daha motor soğumamıştı :S direk çalıştırmadan ileri aldım adam bi güzel yıkadı ama sabunsuz yıkadı benimde içime sinmedi gecenin 11 i evin önünde biraz sabunladım yıkadım öyle girdim içeri =) 2. olayım buydu allahtan sağ salim eve vardım =)
ancak sanki sol sinyalde bi buhulanma oluştu benzin olayından sonra nedendir sizce?
bu arada benzin fişi geldi 60 lira 13,47 litre

adama dedim benim depo 13 litre adam 55lira çekti

en çok verdiğim benzin parası oldu =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:01 ----------
ya arkadaşlar bişi sorucam dün sabah maltepe konşuk motora yolum düştü önünden geçerken bi sorayım servis olarak daha iyi diyorlar 1000 bakımına belki buraya getiririm dedim 27,5 TL dedi fiyat (22,5 de olabilir) yağ olarak 1lt mobil 15w-50 koyuyoruz dedi
benim motoru aldığım yer pendik güngör motor 1,2 LT castrol 10w-40 koyuyor 33 tl fiyat verdi
sizce hangisine gideyim ? ben sürekli öyle yaz kış yağ değiştirecek biri değilim daha önce lastik değişimine gittiğimde biraz yağ ilave ettiler benim motora ilk aldığımdan beri motorun yağ seviyesi azda olsa eksik gibi duruyodu sordum ordaki asıl kıdemli ustaya o dedi eksik komuşlardır ilave etti 10-40 dan galiba ne yapmalıyım sizce
motoru aldığım yer pendikte ve bana 2 km filan konşuk motor 7-8 km filan evime =)