selamlar bob...ben geçen yazın başından beri yani 2011 model scarabeo kullanıyorum. kendisi ilk motorumdur ve ben de ilk olarak pcx ve scarabeo arasında kalmıştım, fakat pcx'in teslimat süresinden sebep ve yeni yamaha pilotu tolme'nin scarabeo ile ilgili paylaşımlarından sebep bu motoru listeme aldım.sonra kendisini aldım ve kullanmaya başladım. 10.000 kilometreyi geçtim ve her hava koşulunda kullandım. kardı, yağmurdu, sibirya soğuğuydu derken sadece k.metre telinden sebep arızası oldu.şehir içindeki trafikte oldukça yeterli ve kontrolü kolay bir motor, 180-185 kilometrede benzin ışığı yanıyor ve muhtemelen 35-40 kilometre daha rahat gidiyor. hızlanması yeterli, iyi ve bakımlı haldeyken 100 k.m. hıza gayet yeterli bir sürede ulaşıyor, son hız ki hiç hız sevmem, kuzenimin demesine göre 135-140 arası ama ben bu hızı görmedim, gayet sakin bir kullanıcı olduğum için 100 k.m.'yi hiç geçmedim. 2011 modelin üstünden çıkan lastikler olduka kötüydü ama bildiğim kadarıyla 2012 modellerinin lastikleri iyi, eğer alırsan lastik mmasrafın olmayacak, bunun yerine çanta ve güzel bir branda alabilirsin ya da üstüne ekleyerek kasko yaptırabilirsin; ki yaptırmanı tavsiye ederim, parçaları oldukça pahalı, diğer markaların parçalarını bilmem ama bana göre scarabeo parçaları pahalı...kilometre telim garantiden değişmese 390+k.d.v. gibi bir fiyata sahipti. İki kere kaza yaptım ve 2.600 lira kasko tamir için para ödedi. bu sebepten bence kasko önemli. fren mesafesi, motor aksamı ya da diğer teknik konularda fazla bilgili değilim, bu ilk motoru kısa bir süre kullanıp satacaktım ama ilk kullanmaya başladığım andan itibaren kullanılmayacak hâle kadar elimde tutmaya karar verdim=) eşin dostun düğününe bile kendisiyle gidiyorum, elbisem çantamda, araba kullanarak geçirdiğim günler için kendime kızıyorum=) kısacası oldukça sevimli bir motor kendisi ama bence dış görünüm olarak çirkinden biraz hallice=) bunun dışında şiddetle tavsiye ederim ve tolme'nin yeni motoruna hayırlı olsunu geç de olsa demek isterim, hayırlı olsun=) kazasız belasız sürüşler dilerim tanrı'dan=)