Honda Honda NX 250 Kullanıcıları

Selam arkadaşlar 90 model honda nx 250 almayı düşünüyorum motoru sorunlu eksantrik gersigisi boşalmış eksantrik ayarı kaymış ve piston ve sübab ları hasar görmüş parça tedarik edebilcemiz biyer varmıdır model düşük olmasından dolayı bıraz sıkıntılı gibi geldi bütçem buna yetiyor çin malı almaktansa japon olsun taştan olsun yapıldımı on numara olucak diyorum

Valla eski falan ama NX 250 taş gibi motordur.Yani piyasada gezen eski - yeni tüm 250'liklerden iyidir.Parça sorununu ucuz yoldan halledebilecekseniz alın derim ben.Honda ile görüştükten sonra farklı motosiklet veya markalardan uyumlu parçaları kontrol edebilirsiniz.

Kolay gelsin...

ebay ve sahibinden de parça bulabilirsin. yalnız sorunlu motor alırken maliyeti iyi hesapla toplanınca yeniden pahalıya gelebiliyor.

Sıfır çinli alacağına eski japon al derdim ama şu tarif ettiğin motoru göz önüne getirince sıfır çinli almak galiba daha iyi olacak diye düşünüyorum.

ne kadar iş yerimi kapamış olsam da mesleğim dereğince kendim uğraşıcam önemli olan parçaları uygun hesaplı bulmak bir kaç yerde parça olarak satılık olanları var fakat bu makınların genel olarak sıkıntısı üst kapaktan yapıyor

Ben de güncelliyorum... :)

NX250 hakkındaki bilgisi olanlar paylaşsın diye :wiinkk:

konu eski ama bu nasıl bi kafa anlayamadım...o özellikte bi motoru sıfır çinliye tercih ediyosun...ben ikinci el temiz bir çinliye bile tercih etmem

2 aydır kullanıyorum mutluyum :)

:thumleft:
2 ay önce nereden aldınız, nereden buldunuz, motorun durumu nasıl(km-yıl-genel durum) ?? "Mutluyum" sizce de biraz kısa bir yorum değil mi? :)

+ / - 'lerinden biraz bahsedebilir misiniz? Ayrıca özellikle yakıt tüketimini de çok merak ediyorum...:silent:

Yakıt tüketimi ortalama 3 lt diyelim, 2 aydır toplam 1000 km kadar kullandım, 91 model ama 2008 trafiğe çıkışlı NX'im, aradaki 17 sene öğrenebildiğim kadarıyla gümrükte yatmış, şu an 15000 mil civarında, boyasında solmalar çizikler olduğundan dolayı boyanmış durumda...

Üzerinde hala orjinal dunlop k 460 lastikler duruyor, yakın zamanda IRC lastik takmayı planlıyorum...

Ben de NX hakkında pek bir şey bilmiyordum, iskenderundan bir arkadaşım 4 senedir kullanıyor, onda görüp tanıdım, yurt içi-dışı bir çok uzun soluklu gezi yaptı NX ile bahsettiğim arkadaş.

Başka sorun varsa cevaplayabilirim,

Detaylı bilgiyi http://www.facebook.com/groups/HondaNX250/ facebook grubunda da bulabilirsin

Yakıt tüketimi ortalama 3 lt diyelim, 2 aydır toplam 1000 km kadar kullandım, 91 model ama 2008 trafiğe çıkışlı NX'im, aradaki 17 sene öğrenebildiğim kadarıyla gümrükte yatmış, şu an 15000 mil civarında, boyasında solmalar çizikler olduğundan dolayı boyanmış durumda...

Üzerinde hala orjinal dunlop k 460 lastikler duruyor, yakın zamanda IRC lastik takmayı planlıyorum...

Ben de NX hakkında pek bir şey bilmiyordum, iskenderundan bir arkadaşım 4 senedir kullanıyor, onda görüp tanıdım, yurt içi-dışı bir çok uzun soluklu gezi yaptı NX ile bahsettiğim arkadaş.

Başka sorun varsa cevaplayabilirim,

Detaylı bilgiyi http://www.facebook.com/groups/HondaNX250/ facebook grubunda da bulabilirsin

Üstadım çok şanslısın. Bizim de bir arabamız var şimdi 72 model passat. ~93 yılına kadar felan gümrükte yatmış, biz de '96 da felan almıştık. O geldi aklıma çok sağlamdı yaşına göre :)

Motorun öncelikle birkaç resmini koyarsanız çok çok sevinirim. Mümkünse yakın çekim, olursa... lastikler felan mesela, orjinallerini bir görelim :) Bağlantı yerleri, motoru felan da resimlerini koymanız mümkünse çok güzel olur. Hem konu da canlanmış olur.

Genel durumu nasıl motorun, yani zıngırtı, tıkırtı felan var mı?(boyası hiç önemli değil bence) Yani gümrükte iyi korunmuşsa bir sorunu yoktur diye tahmin ediyorum. Genel olarak aletin yaşı itibari ile biraz parçalarınıdan(özellikle grenajlarından) ses geldiğini duymuştum da.

img1552medium.jpg

Benimki lacivert olan 91 model , arkadaki beyaz bahsettiğim arkadaşın 89 model NX'i...

Yarın ilk defa servise götüreceğim bakım için, bide ne olduğunu bilemediğim bir tıkırtı var, sebebini öğrenince yazarım,

Grenaj kaynaklı bir ses değil, bu arada gaga sonradan takıldı, arazide çamur buz vs tıkayabiliyor orjinal çamurluğu.

Allah kaza bela vermesin iyi bulmuşssunuz motoru satmayı düşünmüyormusunuz acaba :)

Çamurluğun yüksek olanı makbuldür zaten :) Böyle daha iyi, benim motorda da aynı sorunu yaşıyorum.

Sesten önemli bişey çıkmaz umarım, önceki sahibini bilmiyorsanız, amortisör yağlarının değişmesi gerekir diye düşünüyorum. Aynı şekilde ön fren hidroliği de değişmeli. Keza benzin hortumu da değişse fena olmaz. Gaz-debrj telleri de kontrol edilmeli. Yani bunlar bekledikçe çürüyebilecek kısımlar aklıma ilk olarak gelen. Tabi sizden önceki kullananlar bunlara bakmadıysa. Özellikle amortisör yağına öğrenseniz iyi olurdu. Biz daha geçen gün arkadaşın F650 sinin değiştirdik. Kendisi söylediği kadarıyla "gayet farketti" diyor.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
:thumleft:
2 ay önce nereden aldınız, nereden buldunuz, motorun durumu nasıl(km-yıl-genel durum) ?? "Mutluyum" sizce de biraz kısa bir yorum değil mi? :)

+ / - 'lerinden biraz bahsedebilir misiniz? Ayrıca özellikle yakıt tüketimini de çok merak ediyorum...:silent:
Dün ölçtüğümle 20 liralık benzinle 85 mil gidiyor....yarısından fazlası da 120 km üzeri....
Vallaha bende çok memnunum....
Mutluyum... :))

Dün ölçtüğümle 20 liralık benzinle 85 mil gidiyor....yarısından fazlası da 120 km üzeri....
Vallaha bende çok memnunum....
Mutluyum... :))

Ölçüyon biçiyon hala lira hesabı yapıyon...hem de mil üzerinden :)

Resim paylaşsana sende, biraz yerli malı NX görelim :wiinkk: Gerçekten, resim felan paylaşabilirseniz iyi olur.

Bir de nezamandır alet sizde? Yedek parça ihtiyacı felan oldu mu, nereden temin ettiniz??

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar