çok teşekkür ederim bu hafta sonu deneyeceğim bakalım yapabilecek miyimBu soruya nokta atışı yaparak cevaplayayım kardeşim.Sorun Yakıt.Çözüm karbüratör temizliği.Motorun stop etti 10 15 dakka sonra bastın marş basıyor ama çalışıyor.Marş bastığına göre eğer bujilerin ateşleme yapıyorsa geriye kalan seçenek tek.O da yakıt. 1. Yakıt gitmiyor.2.Benzin musluğun kapalı unutulmuş. 3.Yakıt yedeğe düşmüş musluğu çevirmeyi unutmuşsun. 4. Yakıt fazla gittiği için şamandıra kabındaki benzin uçmadan yada azar azar kendiliğinden tahliye olmadan beklemen lazım. Şimdi karbüratör siz gaz kolunu çevirdiğinizde gaz kelebeğinin açılıp kapanmasına göre içine yakıt alır eğer haddinden fazla alırsa motor boğulur ve çalışmaz.Çünkü hava alamıyordur.Oksijensiz ortamda benzinde alev almaz. Bundan 2 şekilde kurtulursun. Ya karbüratörün tahliye vanasını gevşetip fazlalığı dışarı atıcaksın yada motoru stop etmeden musluğu kapatıp bütün yakıtı yerinde bitireceksin.Hayırlı akşamlar dilerim..
---------- Post added at 15:22 ---------- Previous post was at 15:19 ----------
Eyüb arkadasim, beycivan arkadasimizin bahsettigi karburator temizligi 473. Sayfada resimli olarak anlatildi. Bunu illaki yap. Bende ise yaradi. Ayrica motoru stop etmeden once muslugu kapali konuma getir ve motoru durdurma. En fazla 1 dk fazla calisir ve karburatordeki benzini de tuketir, boylece benzin birikip tikamaz.
15 dk beklemeden calismiyor yazmissin, mars guclu bir sekilde basiyorda mi calismiyor? Yolsa mars da basmiyor mu?
bakalım deneyeceğim
yedek depo açık konumda sanırım benim kontrol etmem lazım
marşta sorun yok güçlü veriyor beycivan arkadaşınımızın yazdıklarını uyguladıktan sonra durumu tekrar göreceğiz.
---------- Post added at 15:30 ---------- Previous post was at 15:22 ----------
bakalım eğer beycivan arkadaşın dediklerinden sonra sorun kalırsa yenisine o zaman yönelirizhocam bu motorun karburatörune işcilik 60 alıyorlar ya bırde bu modelın karburatöru bellı bır zaman sonra sıkıntı verıyor sahsen ben otobus bıletı aldım evden cok ters bır yerde awm onunde motor samandıraları acmıs benzn muslugunu kapatmamıstım o gunu ana tahlıye buyu hortumdan bosalmıs guvenlıkler tehlıke yarattıgı ıcın cımenlerın arasına cekmıs ıyıkı almıslar tamıre bıraktım tamırcı90 tl hava fıltresı bujıler ıle bırlıkte tamır parası aldı sonuc motorda bır tekleme var cekmıyor keske yan sanayı de olsa alıp yenı taksaydım s denızlıye gelırken motor tamırcıde kaldı yan sanayı 120 150 arası orjınal 250 tl kendın takabılırsen cok ıyı olur hıc ugrasma derım hem yakıtın daha saglılı olur hemde uzun bır sure arıza cıkartmaz genellıkle bu karburatörden mct cok sıkıntılı nedense adam akıllı tamırcı bulamadıgımız ıcın samandıraları yaptıramıyoruz mct de arıza veren bır parcayı orjınalını degıstırmek lazım sonucta fıyat olarak cazıp yedek parcalar
Son düzenleme: