bugün Ankara daki bayiye gittim.
Sahibi Sedat abi ile 2 yıllık tanışmışlığımız var. Kendisine kırmızı bir 200 lük almış. yani bu motoru.
motor kendisinin olunca direk istedim anahtarı. baktım anahtarlıkta "keeway" logosu ve yazısı. Motorun üstünde de keeway logosu vardı. Benzin deposunda sadece rks yazıyor.
neyse.
çalıştırdım, orasına burasına baktım gayet kaliteli bir motora benziyor. seside gayet tok geldi. diğer 125 - 150 liklerin sesine benzemiyo.
Motor hava soğutmalı ama radyator vardı. Dikkatlice baktım evet bildiğiniz radyatör. Fanı yok ve sitede de hava soğutma yazınca kıllanmıştım. özellikle sordum "radyatör o" dedi Sedat abi. Ayrıca enjeksiyon değil karbüratörlü bi model.
neyse bir kaç km kullandım;
başka vitesli kullanmamıştım daha önce ama kalkış olsun, trafikte ani hızlanmalar olsun hiç sorun olmadı yada nazlanarak hareket etmiyordu.
Sürüş karakteristiği gayet güzel.
Oturuş pozisyonu rahat.
Ön fren iyi, Arkada disk fren var, kitledim bir iki kere arkayı ( o da benim 150 MR den kampana frenden kalma alışkanlığıma verdim. )
Tasarım sitede göründüğü kadar basit ve cılız değil.
Kalite hakkında çok birşey diyemeyeceğim, genel görüntü malzeme kalitesi iyi duruyor.
Dijital gösterge koymuşlar çok hoş duruyor. saat ve vites göstergesi mevcut. Ayrıca
http://www.rksmotor.com.tr/products.php?group=motorcycle&id=1 burada görüleceği gibi motor yağlanma lambası var sanırım. ( tam olarak ne işe yaradığını bilen varsa yazarsa sevinirim )
bence tasarımda ve dizaynda şunlar biraz olmamış;
1) arka süspansiyonlar ben burdayım diye bağırıyor. onun yerine ortaya tek süspansiyon koysalardı sport tasarımı tamamlamış olurdu.
2) benzin depo kenar ( motora bakan ) kıvrımları hiç hoş durmuyor. eski motorları andırıyor.
şuan kampanyada olduğunu ve ötv yi fabrikanın ödediğini söyledi.
ben sadece şehir içi geziyorum. pizzacı ayarında olmayan orta halli bir motosiklet bence. Fiyatı bu kadar yüksek olmasaydı belki almıştım

beyaz renklisi var çok güzel duruyor. hatta resmini çektim koyarım bi ara