Merhaba arkadaşlar, 3 hafta önce motorsiklet alırken karşılaştığım bir durum var.
http://www.tuvturk.com.tr/arac-muayene-periyodlari.aspx adresinde farklı araç tiplerine göre muayene süreleri aşağıdaki gibi belirtiliyor:
İki veya Üç Tekerlekli Araçlar ve Her Türlü Römorkları: İki veya üç tekerlekli araçlar ve bu araçların her türlü römorkları, ilk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir.
İlk tescil ve trafiğe çıkış olarak 13-03-2012 yazan ruhsatımda, ilk muayene geçerlilik süresi neden 27-11-2014 olarak yazıyor?
(2 yıl 8,5 ay)
Anahtar teslim anlaştığım motorun, plaka ruhsat hariç fiyatını istediğimde: "50 TL fazla ver, kuyruklarda uğraşma" denilerek kabul ettiğimde, vekalet ücreti neden anahtar teslim fiyata dahil değil? Muamelecilerle beraber mi dolaşacağım vekalet vermezsem, ne anlamı kaldı
Honda Türkiye resmi websitesinde ötv+kdv dahil 5990 TL yazan motorsiklete ötv+kdv dahil
5350 TL fatura kesilmiş. Toplamda 5850 TL'ye aldığıma göre, 500 TL'lik fark tescil işlemleri ve muamaleci için mi gitmiş oluyor?
22,85 TL (2012-1 taksidi)
Trafik ve Tescil Belgeleri toplam
135,50 TL olarak açıklanmış
http://trftescil.iem.gov.tr/AracTescilislemleri.asp adresinde. Ancak muameleci tarafından bana verilen belgelerin içinde, ikisi için ayrı ayrı 195'er tl olarak makbuz bulunuyor:
12 TL'lik ne olduğunu okuyamadığım bir makbuz daha kesilmiş:
10,50 TL Plaka ücreti:
42,17 TL de zorunlu trafik sigortası var...
- Bu rakamları topladığımızda: 5.350,00 + 22,85 + 135,50 + 12,00 + 10,50 + 42,17 =
5573,02 TL yapıyor.
- İşlemleri yapmaya gittiğimde, pazarlığı devam ettirmeye çalıştığımda, sormadığım halde "zaten şu motordan kazancımız 100 TL" gibi bir cümle kuruldu. O halde neden benden noter hariç
5850 TL alındı ya da bu
276,98 TL'lik fark nerede?
- En başından fiyat konuşulurken, tescil işlemlerini kendim yaparsam 50 TL fark edeceği söylenirken, kendi verdikleri belgelerin içinden bu hesabı yaptım ve kandırıldığımı düşünüyorum.
- Yakın zamanda tescil yaptıran ya da yaptırtan arkadaşlardan konuyla ilgili bir fikir verebilirlerse, ben de bu ışık altında şikayet için ilgili makamlara ve platformlara başvuracağım.