eger mondialdekide 20 bg se ona bir fmf bir tane daha buyuk karburator birde hava filtresi tamamdir motor direk canavar olyr acaba max hizi orjinal halde kac km sm modeli
Mondialden aldığın motor kaç hp bilmiyorum ama çok meşakatli olmayan bir uğraş sonucu 18kw(24~25 hp) ye getirebiliyorsun bence. Üstüne bir de senin dediğin şeyleri yaparsak tahminimce orjinal WR250X performansını yakalarız(belki geçer bile). Çünkü aletin motoru HondaNX250 motoru. Hani çinli motor olsa, okadar performansta sapıtır derdim. Çünkü 2silindirli çinli motorlar var(has çinli), güzel motorlar eyvallah ama 20~22 hp güçleri var. Çok güçlü değiller ve güçlendirilmeye de çok müsait değiller...
Son hız olarak 18.2kw gücündeki Cross model için 120kmh belirtiliyor. Ki o motor yarışlar için kısa vites oranlı ve dişli tekerlere sahip. Düşük güçlü orjinal SM 80kmh diyorlar ama bence biraz saçma. Zaten güçlendirdiğinde 120 yi devirmen kaçınılmaz olur... diye düşünüyorum
@Gacom be daha önce de bahsetmiştim sana Honda NX250 motoru kullanıyor diye. Hatta çinliler nasıl bukadar güçlü motor yapmışlar felan diye düşünüyordum ki motorun Honda olduğunu öğrenmiştim. Bizim millet hala "o mondial" davasında. Yanlız yüksek hızlara çıkmak için neden komple şanzıman değiştiriyorsun, dişliyle felan oynarız?? Ayrıca NX250 lerin son sürati nasıl, onlar da direk arazi tipi var da ??
Ya zaten benim motor 110 km/h ye vuruyor, daha da gitmiyor. 13,5 hp. Altında ~24 hp lik böyle bir motor olsa hertürlü şanzıman veya dişli ile 120 yi RAHAT! devirirsin gibime geliyor, sonuçta 6 fitesli...:wiinkk:
Ozaman bu motorun da aynı 6 vites oranlarını hatta belkide 1e1 aynı şanzımanı kullanması muhtemel. Öyle olmasa bile 6 vites ve +20 hp = 130~140 kmh diye tahmin ediyorum kendi kendime(Honda NX250 nin resmi verisi 128km/h buarada). CBR125 lerin 140 ları zorladığı iddia edilen bir ülkede yaşadığımı da hatırlatmak isterim ama :mrgreen:
Çok klasik olacak ama dediğin çok doğru, bizim kullanıcı profilinin çok acayip tercihleri oluyor. Yani caanım motorlar hiç tutulmuyor ama kimisine de gereksiz para dökülüyor. Satıcılar zaten en karlı hangisi ise onu satıyorlar. Yani akıllı alıcıya yönelik oynamıyorlar, belli başlı ürünlerden sipariş ediyorlar. Senin hoşuna giden modele de "2.el de çok değer kaybediyor, parça sıkıntısı da çekersin" dedi kodusunu da yaydımmıydı... mission complete :rendeer: Sana gösterdiğim XJ6 serisi mesela, tutarsa iyi ama tutmazsa şaşırmam, hala milletin varı yoğu R6... başka bildikleri yok.
Moruk aslında mantıksız düşünmüyorsun, gerçi motorun son halinin resimdeki gibi mi yoksa parçalanmış mı olduğunu teyid etsek fena olmayabilir :cherry: Yanlız işte benim anlamadığım konular da var; 95 model bir motosikletin, göbeğiydi, miliydi, krankıydı, nebileyim egzozuydu, elenktürünk aksamıydı(gerçi 95 modelde sadece farlar elektrikli sanırım) yada ateşleme sistemiydi(alternatör vs,,) nekadar sorunlu olur, yada olur mu, olursa nekadara mal olur, yapılabilir mi, parça çok aranır mı, tüm bu saydığım şeylerin parçaları bu mondi ile uyarmı... Bunları ben pek bilmiyorum, anlamıyorum. Ama bunları da düşünmek lazım(gerçi sen düşünmüşsündür). Gerçi gönderdiğin arama listesinde ki "95 model, 5000 TL lik ilan onay sürecindedir....:jocolor:". Birileri işini biliyor galiba :bounce:
Haa bir de klasik SM ye çevirme vakası yaşanması da muhtemel, "Ya hacı şunlar SM jantı bulalım yaaaa..." :mrgreen: . ŞAka bir yana, bu naneyi ayarlayabilirsen epeeey bir para koyarsın kenara, doğru.
İzle bak, #6 ile yarışıyoruz burada
http://www.youtube.com/watch?v=tIJRi-bDvhQ&feature=related
[YT]tIJRi-bDvhQ[/YT]
parça korkum yok niye dersen honda dan 83 model motorun civatasına kadar alan bir abimiz var (bende de ne abiler var diyeceksin ama var işte allah kahretmesinhani ilk ağızdan duyduğum için yazıyorum kulaktan dolma değil yani
)
o yüzden motor alınıt toplanılır ve kullanırılır süpermoto olayına gelince dediklerinde haklısın ülkemizde sıkıntı bak adamlar yapmış bilem ve çok daha güzel bitane vardı şimdi fotosunu bulamadım biraz kurdalamam lazım ortaya çıkartmak için![]()
o değilde çıkma bi gs500 jantı bizim işimizi görür gibime geliyo 400 liraya kapatsak tamamdır![]()
burda 250lik yok alayı 650lik moruk dökme jant daha bi estetik duruyor benim gözümde niyeyse birde piyasada tel 17" jant görmedim hiç kolaylık açısından demiştim ben onu :cat:
Gaco Dominator dedigin alet, benim aletin kiyafet giymis hali. Tutulmamasinin nedeni belki asiri titresim olabilir. Halbuki, evladiyelik bi alet, herseyi manuel. Benim motoru da sorsan 100 kisiden 1 tanesi belki bilir belki bilmez. SM olayina gelince, Turkiye'de hersey zor arkadas, ne boyaci var adam gibi, ne lastikci, ne tamirci. Kisitli imkanlarla hic bisey yapilamiyo maalesef. Alin orjinal SM, ugrasmayin dicem ama, ugrasmakta ayri bir zevk beyaa![]()