- Konu Yazar
arkadaşlar merhaba,
siteye yeni üye oldum.
2007 den beri a2 ehliyetim var. lise 2 ye giderken(2006 yılı) ilk kez arkadaşımın çin malı 100 lük geely scooter'ına binmiştim..o günden beri motor hastalığım var.2007 de ehliyet aldım ancak motor alamadım. o gün bugündür hep birilerinin motorunu kullandım.
2007 de cafede garsonluk yapıp 2.el motor parası biriktirmiştim. tam alacaktım ki arkadaşlarımdan birisi kaza geçirdi ve ailem izin vermedi sonra. o günden sonra da hiç param olmadı motor için.
bu yıl biraz para biriktirdim ögrenci harçlıklarıyla
kendime bir 150 lik bir asya 150t aldım. 2006 model 10000 kilometrede.
motorla bir tur attım.herhangi bir ses yok.performansı iyi durumdaydı.
motoru almadan önce motorcuya götürdük.adam birçok yerini düzeltmiş zaten.motoru tamir eden ustayla konustum.
yağ eksiltme problemi yok.
arka lastik yeni.
ön lastik kabak.
motorun kapaklarının dişleri kırılmış vidalarla tutturulmuş.
motorun rolantisi çok yüksek.yaklaşık 4000'le çalışıyor gaz vermeden ve kendini sürekli atmak istiyor bu devirden dolayı.
aynı usta avans ayarlarının yapılması gerektiğini söyledi.
motorun kapakları yeni sayılır aslında.kapakların dişi var ama şasinin yuvaları kırık oldugundan vidayla tutturmuşlar.bütün kapaklar mondial rs nin kapakları.
arka fren telinin paslı oldugunu söyledi.
ön tekerlek göbeğinde 2 bilya dağınık.
motorun sol aynası kırık.
motoru aldım bütün bu sözlere rağmen.çünkü çok fazla para vermedim. ve daha iyi bir motor alacak gücüm de yok.bunu alabildiğim için mutluyum.
orada hemen ayna aldım.bujiyi değiştirdim.bilyaları yaptırdım.
ama sol aynayı pek ayarlayamadılar.ayna yukarıyı gösteriyor.
okuldan mezun olmama (inşallah) 1 ay kaldı. 1 ay kadar motorumla gezmeyi planlıyorum.bütün paramı da motora yatırdım.elimde pek bir şey kalmadı.
motorun 2013'e kadar muayenesi var.üzerime aldım. ayrıca sigortası yok henüz.
iyi bir iş bulduktan sonra adam akıllı bir motor alacağım kendime.
şimdi neler yapmalıyım. yardımlarınızı bekliyorum.
siteye yeni üye oldum.
2007 den beri a2 ehliyetim var. lise 2 ye giderken(2006 yılı) ilk kez arkadaşımın çin malı 100 lük geely scooter'ına binmiştim..o günden beri motor hastalığım var.2007 de ehliyet aldım ancak motor alamadım. o gün bugündür hep birilerinin motorunu kullandım.
2007 de cafede garsonluk yapıp 2.el motor parası biriktirmiştim. tam alacaktım ki arkadaşlarımdan birisi kaza geçirdi ve ailem izin vermedi sonra. o günden sonra da hiç param olmadı motor için.
bu yıl biraz para biriktirdim ögrenci harçlıklarıyla
kendime bir 150 lik bir asya 150t aldım. 2006 model 10000 kilometrede.
motorla bir tur attım.herhangi bir ses yok.performansı iyi durumdaydı.
motoru almadan önce motorcuya götürdük.adam birçok yerini düzeltmiş zaten.motoru tamir eden ustayla konustum.
yağ eksiltme problemi yok.
arka lastik yeni.
ön lastik kabak.
motorun kapaklarının dişleri kırılmış vidalarla tutturulmuş.
motorun rolantisi çok yüksek.yaklaşık 4000'le çalışıyor gaz vermeden ve kendini sürekli atmak istiyor bu devirden dolayı.
aynı usta avans ayarlarının yapılması gerektiğini söyledi.
motorun kapakları yeni sayılır aslında.kapakların dişi var ama şasinin yuvaları kırık oldugundan vidayla tutturmuşlar.bütün kapaklar mondial rs nin kapakları.
arka fren telinin paslı oldugunu söyledi.
ön tekerlek göbeğinde 2 bilya dağınık.
motorun sol aynası kırık.
motoru aldım bütün bu sözlere rağmen.çünkü çok fazla para vermedim. ve daha iyi bir motor alacak gücüm de yok.bunu alabildiğim için mutluyum.
orada hemen ayna aldım.bujiyi değiştirdim.bilyaları yaptırdım.
ama sol aynayı pek ayarlayamadılar.ayna yukarıyı gösteriyor.
okuldan mezun olmama (inşallah) 1 ay kaldı. 1 ay kadar motorumla gezmeyi planlıyorum.bütün paramı da motora yatırdım.elimde pek bir şey kalmadı.
motorun 2013'e kadar muayenesi var.üzerime aldım. ayrıca sigortası yok henüz.
iyi bir iş bulduktan sonra adam akıllı bir motor alacağım kendime.
şimdi neler yapmalıyım. yardımlarınızı bekliyorum.