bence lpg yerine elektirige yonelmeli mesela motor ilk hareket benzinden yapsa lpg gibi sonra elektige gecse yokus vs cikarkn yada zorlabdiginda benzine gecse yine bence tamamdir
elektrikli?
75 milyonluk ülkede bir tane bile dc motor üreten yokken elektrikli motosiklet üretmek?
1 seneden fazladır 48-96 volt arası 5-10 kw gücü olan elektrik motoru arıyorum ama yok!!!!
eğer bulsaydım emin ol 1 seneden beri elektrikli ve benzinli mondial 150 zcm vardı!.
dc motorlar için kontrol devresi tasarımım bile var bilgisayarda mosfet kullanarak projelendirilen.
enerji kaynağı olarak da kuru akü kullanacaktım. gayet dayanıklı oluyorlar. lityum aküler şu an çok pahalı.
neyse; ülkede üretim yok sanayi yok. çinden getireyim dedim; gümrüğe çakılır çıkaramazsın dedi abim. kendisi 15 senedir ihracatçı.
ben de dc motor arayışına girdim.
iveco kamyonetlerin marş motorları 24 volt ve 5.5 kw gücünde. kağıt üstünde bana lazım olan motor ama iş uygulamaya gelince cırtlıyor.
marş motoru 5 dkdan sonra yanıyor; içindeki kabloların kalınlığı 230 amperi kaldırmıyor!. voltaj düşük olduğundna o güce çıkarmak için amperi fazla çekiyor.
üstelik benim o ampere dayanacak bir kontrol devresi yapabilirsem neden hala okuyorum değil mi?
yani kısaca elektrikli araç Türkiye'de hayal. bana elektrikli araç demeyin vallahi kafayı bu konuda sinirden kırmak üzereyim!