Deniz ve balıkçılıkla uğraşanlar bakabilirler mi ?

Merhaba arkadaşlar elimde honda 9.9 fiber deniz motoru var. bi kaza sonucu yüzünden pervanesini arkadaş sağ olsun param parça etmiş.
:salut:

Olay kısaca şöyle ;
Fiber kayığı denizden kıyıya çıkarayım derken karaya hızlı yanaşıyor ve motoru kaldıramadan motoru kayaya vurduruyor.motor fiberden ayrılıyor denize düşüyor.üst kapak gaz kolu ve pervane yok oluyor.:pr: artı motor 1 gün suda kalıyor, hep bu arkadaş yüzüden korkuyor çekiniyor bana söylemeye çekinmiş.. :farao:

neyse sizden dileğim 2.el çıkma 3 kanat pervane lazım, denizde kıyıya yakın olanlar bu konuyla daha haşır neşir olabilirler.

seri kodu : WD0264465 kodlu 3 kanat demir döküm yada krom dökümde olabilir.

Antalyadan niye bakmadın orlarda niye yokmu derseniz, antalyada gezmediğim yer kalmadı balıkçı barınakları, marina ve limanlar..ama çıkma 2.el yok
sıfırı ise 100$ ve 200 tl dir. 200 tl vermek bana çok pahalı geliyor.geçen sene şans eseri bir arkadaşa bulmuştum 45 liraya 2.el temiz ama bize nasip olmadı maalesef.

Şimdiden Teşekkür ediyorum.:rendeer:

tamam yarın öğleden sonra bakıyom. Bakam bulabilirmiyim? Bulursam cepten arar fiyatını söylerim.

yat markete gittim yok. Volvo pentaya gittim mercury marka vardı. Oda 170 lira civarıydı. Zaten volvo adı gibi büyük motorlarla uğraşıyor. Şimdi. Honda marin e gitmem lazım. Ama ordada 200 den aşa bulabilceğimi zandetmem. Ellerinde çıkma bile olsa sıfırını satmak icin yok diyecekler. Malum arkadaşım gece çalışıp gündüz uyuyom. Yani kakktıktan sonra pek vaktım olmuyor. Şimdi senin için napabilirim? Bodruma git gel 40 km. Vaktim kısıtlı olmasa gider araştırırdım. Bulursanda bulamasanda haber et arkadaşım.

yat markete gittim yok. Volvo pentaya gittim mercury marka vardı. Oda 170 lira civarıydı. Zaten volvo adı gibi büyük motorlarla uğraşıyor. Şimdi. Honda marin e gitmem lazım. Ama ordada 200 den aşa bulabilceğimi zandetmem. Ellerinde çıkma bile olsa sıfırını satmak icin yok diyecekler. Malum arkadaşım gece çalışıp gündüz uyuyom. Yani kakktıktan sonra pek vaktım olmuyor. Şimdi senin için napabilirim? Bodruma git gel 40 km. Vaktim kısıtlı olmasa gider araştırırdım. Bulursanda bulamasanda haber et arkadaşım.

tamamdır abi :p işin olmadığı zaman bodruma gider bakarsan orda mutlaka çıkar.. bügün hurdacıdan 4-4 yamaha motor aldım 100 tlye onu adam edicez inşallah :)

hondanın parçalarından yamahaya kullanabilirsin belki. Bi dene.

yok abi bu motor yamaha 4-4 motor 2 zamanlı, honda 9.9 4 zamanlı pervane küçük geliyor baktık bügün :)

yamahanın ne tür rahatsızlığı var? Karburatör, silindir,segman piston sağlammı?

---------- Mesajlar birleştirildi 13-04-2012 - 00:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12-04-2012 23:54 ----------

bi tarafta kemer, diğer tarafta bodrum...

yarınki istanbul trafiği :(

yaşadığınız yerler için şükredin abi..
Yazın gel bodruma trafikte nalet edersin. Kilometrelerce kırmızı ışık kuyruğu. 4-5 kere kırmızı yeşil yanacakta geçeceksin. Paran varsa tabi her yer güzel. Ben bodrumluyum ama bize güzel tarafları değil, işçi,amale taraflarındayım. Gidip bi lokantaya oturamazsın yoksa cebin yanar. İnanın bi bardak çayın 30 - 40 lira olan yerler var. Sahillerin en güzel yerlerini cafe,barlar, oteller kapmış. Paran yoksa sen taşlık yerlerde girersin. 850 tl maaşla bodrum ne kadar bodrum olabilirki?

yamahanın ne tür rahatsızlığı var? Karburatör, silindir,segman piston sağlammı?

abi karbüratör sağlam, silidiri bügün zımparadan geçirdim güzel oldu. piston üzeri biraz çizikler var onlarıda yarın zımparalıcam, segmanlar ise onları tinere boğup zor açtım pislikden pistona yapışmışlar onlarda tamam. yarın son röküşleri yapıp temizleyip ertesi gün toplucam bakalım, inşallah sorun çıkarmaz.

zaten 2 zamanlı olduğu için yağ yakma problemi olmaz. Benzinine bi miktar 2 t yağ kaktır bak ondan sonra dumana :)

Yarın yolum düşerse birde ben bakayım...bulabilirsem özelden yazarım ...

umarım bulurum neticede arkadaşın işi görülsün...

ama makinanın suda yatması kadarda sinir birşey yok.keşke arkadaşı motoru suya düşürür düşürmez haber verseymiş :pr:

haklısında hocam arkadaş dediklerimizde gerizekalı çıkabiliyor işte. :p

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------

zaten 2 zamanlı olduğu için yağ yakma problemi olmaz. Benzinine bi miktar 2 t yağ kaktır bak ondan sonra dumana :)

bügün motoru çalıştırdım canavar canavar öküz gibi böğürüyor mübarek :p ama şimdide şaft ve şamzuman sıkıntı yaptı yarın onlara bakıcam bakalım :p

bu gün uğrayacaktım ama işlerimin yoğunluğundan uğrayamadım :pr: siz pervaneyi bulabildinizmi?

o motora işin ehline danışmadan masraf etmeyin derim. hadi düşüp çıksa neyse, 1 gün kalmış. bence bulduğunuza şükredin, hatıra olarak saklarsınız.

15'lik suzuki var bizde de, eski sahibinin ayakçısı denize düşürmüş tuzla'da... her yaz tinere yatırıyoruz, sezon ortasında saçmalıyor.

o motora işin ehline danışmadan masraf etmeyin derim. hadi düşüp çıksa neyse, 1 gün kalmış. bence bulduğunuza şükredin, hatıra olarak saklarsınız.

15'lik suzuki var bizde de, eski sahibinin ayakçısı denize düşürmüş tuzla'da... her yaz tinere yatırıyoruz, sezon ortasında saçmalıyor.[/QUOTE

iyide benimkinin sadece dış yüzeyi ve motor bloğunun dış tarafları korozyonlaşmış motor içinde sıkıntı yok tertemiz. bi tek pervanemiz eksik...

Güncell....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar