ilandaki motosiklete ben de binmem.
adam gazı ısıtmak için egzoza bakır boru sarmış. o bakır boruya ayak bile değse çatlayacak!
safakk arkadaşım buraya kadar çok haklı.
yamyamaha da aynı şekilde bu tip saçmasapan şekilde lpg takılmış sistemlere karşı. karşı olduğunu nereden biliyorum;
çünkü kendisi her türlü güvenlik önlemini alan birisi.
gidip de piknik tüpüne şamandıra bağlayıp, lpg gazını egzoza dandik bakır boruyla sarıp hava filtresine yaptığı ek borudan lpgyi silindire vermiyor.
özel yapım, normal otomobillerde kullanılan ve basınç, darbe vs testlerinden geçen tüpün diyeyim, (bu tüpleri safakk arkadaşımızla bayağı tartıştık önceden) ve 6 litrelik lpg tankını (piknik tüpü), küçük regülatörle (egzoza sarılan bakır boru değil) takıyor.
üstelik motosiklet fazla eğilince gazı kesen civalı sistem yaptı. üstelik motosiklet darbe alınca gazı kesen sistem yaptı.
ben ayda 1000 kmyi deviren biriyim. yamaha ybrm var. 100 kmde 2.5 3 litre benzin yakıyor ve ben bu benzin fiyatıyla benzin masrafına yetişememeye başladım. senede 1700-1800 tl benzine vereceğime, 700 tlye tüp takarım, 2. sene tasarruf etmeye başlarım. ki fiyatlarını da bilmiyorum;
lpg yurtdışında da kullanılıyor. almanyada bmw, honda, suzuki gibi 650lik bir motosiklete takılmıştı. videosunu izlemiştim.
ben Allah'ın dağı olan Malatya'da bile motosikletler için özel olarak hazırlanmış italyan lovato marka lpg kiti buldum. son cümle yeterlidir inşallah.
yamyamaha; yaz için lpg tankını koyduğun çantaya delikler açıp 3-5 bilgisayar fanı takmanı tavsiye ediyorum.