rusça..

arkadaşlar aranızda rusça bilen veya öğrenmeye çalışan varmı ...

işim gereği artık türkiyede ingilizce para etmiyor rusça üzerine yoğunlaşmak istiyorum çok zor bir dilmi ..

kısaca alfabesinden korkuyorum :)

Alfabe
А – A
Б – B
В - V
Г- G
Д - D
Е - YE
Ё – YÖ (YO) (vurgulu)
Ж - J
З - Z
И – İ
Й - Y
К- K
Л - L
М - M
Н - N
О - O
П - P
Р - R
С - S
Т - T
У - U
Ф - F
Х - H
Ц – TS yoksa C (German)
Ш -Ş
Щ – TŞ soft
Ъ **
Ь *
Ы - I
Э - E
Ю – YÜ, Ü
Я – YA

Son düzenleme:
en azından yazıldığı gibi okunur.. Kiril alfebesi bize aşinadır.. Rusçayı rusyada öğrenmek gerekir. Rus kızları iyidir.

Rusçayı rusyada öğrenmek gerekir. Rus kızları iyidir.

dil dile değmeden dil öğrenilmez. doğrudur ama imkanlar doğrultusunda

ankarada öğrenmek istiyorum pratik için şantiye gezilerine gidebilirim fakat bu akşam iş çıkışı dil kursuna bi danışıyım..

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:03 ----------

Rusçayı rusyada öğrenmek gerekir. Rus kızları iyidir.

dil dile değmeden dil öğrenilmez. doğrudur ama imkanlar doğrultusunda

ankarada öğrenmek istiyorum pratik için şantiye gezilerine gidebilirim fakat bu akşam iş çıkışı dil kursuna bi danışıyım..

Rusca'da çoğu kelime yazıldığı gibi okunmaz,okunsa da vurguları vardır. Alfabesi en kolayıdır. En fazla 3 günde hepsini ezberlersin biraz alıştırmayla da pekiştirirsin ama şu da gerçektir ki Türkiye'de İngilizce'den daha çok Rusca konuşmasını bilen vardır. Öğrenirken çok keyif almıştım ben umarım o enerjiyi sende alırsın, dil öğrenmek mantığını anlayan için çok güzel bir duygudur.

---------- Post added at 17:13 ---------- Previous post was at 17:10 ----------

Ъ **
Ь * bunlar sertlik ve yumuşaklık simgeleridir,ses yoktur geldiği harfin telafuzunu değiştirebilirler. C harfi için "Ц" değilde genelde (ДЖ) Harfleri yanyana kullanılır. Bkz : Djan :cat:

her türk erkeği rusca bilmesi lazım öle kuru kuruya da öğrenilmez şimdi dediğin gibi dil dile deymesi lazım :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar