ben cb125'in 2 litre ve altında yakacağına inanmıyorum. enjeksiyonlu olsa belki... ama karbüratörlü olup ta o kadar az yakıyorsa aklıma 3 şey gelir:
ya motorda ciddi derece performans farkı var ybrden daha kötü
ya daha ufak balansör ve kocaman dişliler var
ya da bu adamlar çok düşük iç kaybı olan bi motor ürettiler.
yeni kasa ybr kullanıyorum. bundan önce eski kasa vardı. sele daha ince ama rahatsız değil. hatta eskisinden rahat.
cb alacaksan en az 6 ay-1sene bekle bence. çünkü motorun hiç bişeyi hakkında kimsenin bilgisi yok. yan sanayi parçası yok (hondaya mahkumsun).
ama çinli alacak olsaydın cb al derdim çünkü fiyatı cidden bi japon için çok uygun. aslında fiyatı olması gereken yerde. ybr ve cbf gibi olması gerekenden yüksek değil.
not: fuarda inceledim, sanki bana malzeme kalitesi cbfden de düşük gibi geldi. (cbf'nin malzeme kalitesi zaten ybrden düşük)
sen şimdi bize yalancı mı diyorsun? bak diger topikte ne yazmışım:
""" Arkadaşlar bu akşam eve gelirken benzin aldım.. Aslında almayacaktım ama meraktan aldım ne olacak diye.. Motoru bayiden alıp hemen 300 metre ilerdeki benzinciye gidip fullettirmiştim.. odometre 00001 idi yani..
321 km de 6.55 litre yakmışım.. Yani 6.55/3,21=2.04 litre / 100 km..
Tahmin etmiştim 2 litre civarı oldugunu.. bu kullanım sırasında, 80 i sadece bir kere gectim onun dışında cevreyolunda 80 km yi gecmedim, şehiriçinde herhangi bir ekonomiklik yapmadım normal kullandım..
2L 100 km bence gayet iyi bir rakam.. rodajdan sonra biraz daha azalır gibi geliyor.. Ama bu seferde gazlayacağımız için aradaki farkı kapatırız nasıl olsa

""""
ha motosiklet tecrüben ne kadar dersen 23 yıldır tepesindeyim, 800.000 km den fazla yol yaptım, yarıştım, kupam var, vs şu anda hem ybr (108.000 km dir bende ve 4. ybr) hem de cb125 var.. ksımetse yakında detaylı ve tarafsız bir test yapacağım.. test konusunda da bilenler beni bilir. test merkezi bölümüne bakarsan orda testlerimi bulabilirsin..
diğer topikte bir sürü insan 2 litreden bahsediyor zaten, hatta yurtdışı forumlarında da özellikle az yaktııg ön plana çıkartılmış.. siz kullanmadan bilmeden nasıl 2 litre yaktığına inanmıyorum diyebilirsiniz ki? dolduralım depoları bi şile yapıp gelelim tekrar dolduralım o zaman..
not: hiç bir marka ile herhangi bir bağım yoktur ve hiç bir aracın kötü yönünü gizlemem.. hatta bu yuzden geçmiş dönemde bir marka ile aramız açıldı dergiye test yazısını bastırmadılar..