Kullanıcısı olarak tavsiye edebileceğim bir model cbf500.Kendimce artıları ve eksilerini yazacak olursam;
+İvmelenme(alt devirlerden itibaren torku gayet yeterli,160km/h sürate kadar gayet istikrarlı ilerliyor)
+Son sürat(düz yolda 2 kişi ve çantalı max 185km/h sürat yaptım tek kişi ve çantasız 200ü zorlayabileceğini tahmin ediyorum ama o süratlerde kullanım pek konforlu değil)
+Frenleri(şu ana kadar duramamaktan kaynaklanan bir sıkıntı yaşamadım gayet memnunum frenlerinden)
+Şehiriçi kıvraklığı(200kg kuru ağırlığına rağmen şehiriçinde her hangi bir sıkıntı yaşamadım,gayet güzel aralardan ilerleyebiliyorsunuz)
+Hata affetmesi(gaz koluna çok hırçın tepkiler vermiyor)
+Yol tutuşu(cbf1000de dahi kullanılan lastik ebatıyla yolu çok iyi kavrıyor)
+Geniş sele
-Karbüratörlü olması nedeniyle yakıtı biraz fazla,şehiriçi 6ltnin altına inemedim,şehirdışın da ise kullanıma bağlı 2 sonuç elde ettim.
1.si 120-140km/h süratlerde 6lt
2.90-100km/h süratlerde 5lt
Arada %20 gibi ciddi bir fark var,radar cezası sayesinde bu farkı öğrenmiş oldum = ) Çift silindirli enjeksiyonlu 600cc rakipleri gibi 4lt olsaydı yakıt tüketimi hiç fena olmazdı aslında = )
-Sürücünün rüzgardan çok etkilenmesi.Çıplak olduğundan ve oturuş pozisyonunuzdan dolayı rüzgara karşı savunmasızsınız,bu durum uzun yolda yorucu olabiliyor.Kappa öncamla kullanıyor ona rağmen kask ve göğsüm ciddi rüzgar alıyor,hatta bazen kaskım sağa sola sallanıyor ama bunun sebebini ön camın yüksekliğine bağlıyorum,ön camı aşan rüzgar tam kaskımda patlıyor.
Benim cbf500 hakkındaki görüşlerim bunlar,yine herhangi bir soruda dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım,iyi pazarlar.