Beyler frenleme ile ilgili bir aciklama getireyim. 2 kez acil frenleme yapmam gerekmisti. Cok yuksek bir suretten aniden sifara inmem gerekiyordu. ilkinde frenleri kokledigim halde kayarak mercedesin arkasina giriyordum yanindan kayarak dewam ettim.,ikincisindede vites dusurme ve arkayi kaydirmiycak sekilde kisarak frenleri denedim yine basarili denecek bir mesafede duramadim. Benle ayni anda fren sikan araba ise benden daha kisa bir surede durmustu. İşin özü şu ki lastiklerim fabrika çıkışında motorun ustunde gelen tayavan malı dandirik lastikler. Ve cogu arkadasta benim gibi hemen lastik olayına girmediginden üzerindeki lastiklere güvenerek gaza asilmamalarini çünkü bu tekerleklerle motorun durdurulmasının zor oldugunu fren mesafesinin uzadıgını soylemek ıstedim. Frenleme mesafesi iyi değil derken bunu kastetmiştim.
Hazır konu açılmışken nisan ayı içinde kartla birçift tekerlek almak istiyorum. Yorumlarınıza baktıgımda bir arkadasın 120lik,diğerinin 160lık hatta uysa 180 lik taktıracağı yazıyor.Şimdi herkez birşey diyince haliyle insan muallakta kalıyor. Ben orjinal ebada sadık kalarak 130luk metzeller düşünüyorum. Bir arkadasta pirelli diabloydu sanırım çok övmüştü aklımın birköşesindede o var.
Yakıt ve performansta kayıp istemiyorum kalın tekerlek ve gösteriş için. Benim için en en önemlisi 130luk metzeller veya pirelli ile virajlarda babalar gibi yatarak dönüş yapabilirmiyim? şuanki tekerler güven vermediğinden ve savrulma yaptıgından dolayı birhayli müzdaribim.
Hocam lastikte orjinal ebada sagdik kalmaniz en dogrusu. 150-160 da yapsaniz oyle fazla goze carpan bir fark olmuyor. O fark icin ya lastik yamulacak ki virazjda problem olur ya da jant, tasiyici, zincir v.s. bi dolu parca degistirilecek bu sefer de motor gitmiicek. O yuzden alabileceginiz en iyi lastigi alin orjinal ebadta alin.
Fren olayina gelince yukarda da yazdim daha once. Bahsettigim tum egitimlere IRC dandirik lastigiyle katildim ve kabahati lastige buldum ben de. Sonra hoca motoru alip zimbalanmis gibi frenaj yapinca olayin bol bol pratik yapmakta oldugunu anladim. Trafige dalmadan her firsatta bol bol panik fren calistim ve IRC'ler ile kaydirmadan etkili fren yapmaya alistim. Size de tavsiyem budur. Cunku motor kaymaya basladiginda her zaman onunuzdeki engelin sagindan solundan kacacaginiz yer olmayabilir. Allah korusun...