Cup Modifiye Yaptım Oldu

Sağ olasın hocam.Aslında o kadar cub var piyasada ama cub için üretilmiş hazır bir kit yok.:)Bunu da diy şeklinde yapıyoruz...Kolay gelsin.D2s merceği de başka projede kullanırsın.:)
Karbon kaplama olayı da kolay.Parçayı söküyorsunuz.Güzelce cam sille temizleyip yapıştırıyorsunuz.Gördüğüm bazı yerler cam filmi çeker gibi yapıyor.Bu sayede hava kabarcığı az kalıyor.Ayrıca kullanırken fön makinesi,ısı tabancası kullanırsanız şekillendirmek çok kolay oluyor.Kaliteli bir karbon kaplama yapabilirsiniz.Fiyatta karbonun kalitesine göre değişiyor.O parçayı kaplayacak kadar karbon 10 tl civarıdır diye tahmin ediyorum.

Sağ olasın hocam.Aslında o kadar cub var piyasada ama cub için üretilmiş hazır bir kit yok.:)Bunu da diy şeklinde yapıyoruz...Kolay gelsin.D2s merceği de başka projede kullanırsın.:)
Karbon kaplama olayı da kolay.Parçayı söküyorsunuz.Güzelce cam sille temizleyip yapıştırıyorsunuz.Gördüğüm bazı yerler cam filmi çeker gibi yapıyor.Bu sayede hava kabarcığı az kalıyor.Ayrıca kullanırken fön makinesi,ısı tabancası kullanırsanız şekillendirmek çok kolay oluyor.Kaliteli bir karbon kaplama yapabilirsiniz.Fiyatta karbonun kalitesine göre değişiyor.O parçayı kaplayacak kadar karbon 10 tl civarıdır diye tahmin ediyorum.

Anlatım güzel olmuş :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

EyvAllah hocam,çok teşekkürler

Hocam apaçiler gibi egzozu kesip sonuna araba egzozu takacaksan boşver.En güzeli komple egzoz almak.Manifolt,ara borular ve son susturucu şeklinde.Fiyatları da çok değişken.Geçen gün 200 liraya bulmuştum.Markası aklımda değil.Ama Hatay ilindeydi.Kullanılmamış egzozdu bu arada.

üçgen egzos diyolar ama güzel ses çıkarıyo yani gür gür gür değilde giderken ses var rolantide normal ses fiyatlarıda çok değil bende onu düşünüyorum.

Bu arada güzel olmuş abartıda yok. Far karartmayı bende denicem bakalm :)

Hocam şu tarz bir şey alabilirsin.Bence çok para bağlama egzoza.He kalite olsun dersen iş değişir.Motor parası kadar hatta daha fazla para veririm dersen sana şunları tavsiye edeyim.Takegawa,yoshi,akrep...Gerisi boş bence...
Linki veriyorum.Amaç burada tek orjinal egzoza zarar vermemek.Bu sayede istediğinde takarsın yerine.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-performans-egsoz-74505351/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...mans-egsoz-orjinal-fabrikasyon-28716309/detay

Gayette güzel olmuş, abartılı değil, özellikle far karartma güzel, aynalara da karbon kaplayabilirsin güzel olur :cat:

Kocaeli İl Temsilcisi
eline ayağına emeğine sağlık , çok güzel olmuş :)

yalnız benim kafama bir şey takıldı af buyur motorunun orjinal far tası pilastik mi metalmi ? lakin içine montajını yaptığın mercekler ısınma yaptığında far tasını eritme şekillerine girermi ? sen onları düşünmüşsündür gerçii

aynı şeyi bende düşündüm fakat motorum daha yeni olduğu için sağını solunu pek kırmaya kıyamıyorum , artı mercekli fara 55 watlık ampul mü kullandın ? gözümden kaşmış olabilir bahsi geçen zonon u mu kullandın kesinlikle çok işlevsel olacağı kanaatitindeyim :)

eee bizede güle düle kullan demek düşer :)

Egsoz işinden vaz geçtim :)

eline ayağına emeğine sağlık , çok güzel olmuş :)

yalnız benim kafama bir şey takıldı af buyur motorunun orjinal far tası pilastik mi metalmi ? lakin içine montajını yaptığın mercekler ısınma yaptığında far tasını eritme şekillerine girermi ? sen onları düşünmüşsündür gerçii

aynı şeyi bende düşündüm fakat motorum daha yeni olduğu için sağını solunu pek kırmaya kıyamıyorum , artı mercekli fara 55 watlık ampul mü kullandın ? gözümden kaşmış olabilir bahsi geçen zonon u mu kullandın kesinlikle çok işlevsel olacağı kanaatitindeyim :)

eee bizede güle düle kullan demek düşer :)

Far tası pilastik. ve şu an merceksiz xenon var. Gündüz farı olarak kullanıyorum şimdilik :mrgreen: Geceleri kullanmıyorum far merceksiz olduğu için. Hiçbir sorun olmadı. YAptığım mercekli far mercek çok büyük olduğu için montajı olmadı. Şimdi h3 mercek satın aldım küçük. O gelince h3 xenon ampul(35w) alıp onu kullanacağım. Bi ara sis farları takmıştım 55w ampulleri vardı. Sisleri yakınca far kapanıyordu. Zarar verir diye söktüm. Başka 55w kullanmadım :) O taktığım sisler sayesinde aküm bitti :pale: ama şu an dolu gibi. Gezince doluyor sıkıntı yok :)

Egzozu alttan kestir pencere şeklinde bir susturucu aldır. Ses biraz kalınlaşır okadar rahatsız edici olmaz ama bana kalırsa orj. egzozu bozma. Cuplar için tiger egzozlar üretiliyor fazla pahalı değil 150 130 lira o civada olması lazım onları tavsiye ederim.

egzosa matkapla bi kaç delik aç yada ucuna pırpır takabilırsin

Ucuna 5 tane küçük delikler açtım. Biraz ses değişti ama kalın değil. Yine orjinal sesi çıkıyor.

Egzozu alttan kestir pencere şeklinde bir susturucu aldır. Ses biraz kalınlaşır okadar rahatsız edici olmaz ama bana kalırsa orj. egzozu bozma. Cuplar için tiger egzozlar üretiliyor fazla pahalı değil 150 130 lira o civada olması lazım onları tavsiye ederim.

Bir susturucu aldırmayı deneyeceğim :)

Hocam orjinal egzozu bozmasaydın.Sana şöyle özetleyeyim.Cub motosikletler aslında hacimlerine ve vites kutusu yapılarına göre torklu aletlerdir.Bunun bir nedeni vites ve debriyaj olayı,diğeri ise de sıkıştırma oranları.Sen egzozu tamamen söktüğünde oh be motor rahatladı desende aslında öyle değil.Bu egzoz bir parça olsun motoru sıkacak.Bu da motorun içindeki basıncı artırarak performansı olumlu etkileyecek.Yani egzozu açtığında basınç düşecek ve tork azalacak.Diyeceksin ki o zaman neden herkes açıyor.:)Psikolojik.Ama eğer kaliteli ve motorun için üretilmiş bir egzoz bulursan.Güzel bir sübap ayarı yaparsan,karbüratörü ayarlarsan o zaman çok verimli olur.Yoksa araba egzozu takıp içini boşaltsan bile hiç bir işe yaramayacaktır.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar