arka dişliyi düşürmek daha mantıklı
aynen öyle katılıyorum az bi fark için deişmeye gerek yok..1. vites çok seri trafikte zorluyo beni..bigün dokunacam arkadan arabaya ne zaman bilmem:cherry:tabi 5. vitesle çıktığın yokuşu artık 5 le çıkamaya bilirsin yada iki kişi çıktığın tatlı bi rampada vites küçültmek durumunda kalırsın.
ayrıca debriyaj 15 dişliye göre ayarlanıyo 16 yada 17 dişli biraz daha erken bitirebilir debriyajı.
dediğim gibi ben 16 diş kullandım fazla bi değişiklik olmadı. misal 6000 devirde 95 le gidiyosam 6000 devirde 100 le gitti 5 km için orjinal ekipmanları değiştirmeye değmez.10-15 km fark etseydi o zaman düşünebilirdim![]()
aynen öyle katılıyorum az bi fark için deişmeye gerek yok..1. vites çok seri trafikte zorluyo beni..bigün dokunacam arkadan arabaya ne zaman bilmem:cherry:
ben bu dişli büyütme olayını 1 vites bira daha yavaslar diye düşündüm.zaten soruyorum soruşturuyorum şu şekide yapsam ne olur ne olmaz diye tecrübesizlikten soruyorum tecrübeli arkadaslara..acemi oldugum için trafikte hızlı olması bazen zorluyo beni..ayrıca ben suan ustası oldum demiyorum hala acemiyim hala yokuşlarda sorun yaşıyorummm..sen degilmisin debriyaj kullanmayi beceremiyorum yapamayacagim galiba diyen. 1. vitesi oyle seri yapiyolar ki debriyaji cok hizli biraksan da stop etmesin, ayrica yarim debriyaj suresinin kisalmasi yokus yukari kalkislarda debriyaji koruyor. disli buyutursen motoru cok daha fazla stop ettireceksin, ve yokusta motoru kaldirmayi su anki tecrubenle beceremeyeceksin.
toprağım çok uygun almışsın trafik sigortasını yaptır üstüne binmeden. sonra plaka çıkartırsın. yoksa polisler maraz çıkartıyo eve giderken bağladılar daha 70 kmdeydi motorum. bu arada izne ayrıldım işyerinde deilim
mrb arkadaşlar motorun yağ değisim zamanı geldi. hangi marka önerirsiniz? bir de benim rolanti sürekli değisiyor ya çok düşüyor ya da yükseliyor(ısınmış halde bile)
motor koruma demiri 40 mı 50 liramı neydii..40 diye tahmin eidyorum..çantayı ben almadım motor üstünde geldi bana..ayrıca bu motorun çanta sabitleme orjinal yeri çok dandik hemen kırılıyo..bendeki ayriyetten alınmış bi demir bagaj demiri ..stılıyo onu takarsan daha saglam olur.Bilgi icin tesekkurler birsey sorabilirmiyim
canta ve motor koruma demiri ne kadara aldin acaba