ARKADAŞLAR KN BAKIMLARINI YAPMAYA BASLADIK
ÖNCELIKLE MANIFOLDU CATLAMIS OLAN ARKADASLAR 5 TL KARSILIGINDA MANIFOLDU ALIYORUZ VE COK BASIT ISLEMLE MANIFOLDU YENISI ILE DEGISTIRIORUZ MANIFOLT CATLAK OLDUGUNDA MOTOR AYARSIZ CALISACAKTIR KISACA OYLE IZAH EDEYIM

BURADA DA MONTE EDILIRKEN BIR RESIM MOTORUMUN KARBURATÖR TARAFINDAN GELEN SES BU SAYEDE KESILDI

ESKISI SIYAH OLANDI VE CATLAKLAR ARTMIS TI

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:25 ----------
ŞIMDI SIRA GELDI HAVA FİLTRESİNE YINE AYNI SEKILDE KN LERIN HAVA FILTRESI BAKIMI SADECE SUNGER DEGISIMI ILE SAGLANIYOR
KN HAVA FILTRESI YAN KAPAGIN ALTINDADIR
RESIMDE KAHVERENGILESMIS OLAN ESKISIDIR . HAVA FILTRESI ODASININ ALT KISMINDA KUCUK BIR DELIK ACILMIS SANIRIM BURADAN ICERI SU ALMISTIR AYRICA MOTORA FAZLA YUKLENDIGINDE HAVA FILTRESININ ORAYA YAG CEKME OLAYI VAR ACABA O YUZDEN MI KONULMUS BILMIYORUM

SÖKTUGUMUZ SEKILDE YENI SUNGERI TAKIP HAVA APARATI TAKARKEN KENARLARA TAM OTURMASINI SAGLADIKMI HAVA FILTRESI MALIYETE BIZE BES LIRAYA MAL OLUYOR
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:31 ----------
BENIM ALDIGIM KN 2006 MODEL OLDUGU ICIN DEPODA HALIYLE PİSLİKLER BIRIKMISTIR BU YUZDEN KN LERDE OLMAYAN BENZIN FILTRESINI ALIP MONTE ETMEK BIZE ORTALAMA 4 TL YE MAL OLUYOR BU SAYEDE KARBURATÖRE GIDEN BENZIN KONUSUNDA BIRAZ DAHA ICIMIZ RAHAT OLUYOR DEPONUN ALTINDAKI BENZIN CIKISINDAKI HORTUMU SÖKÜP BU ARADA BENZINI KAPALI KONUMA GETIRMEMIZ GEREK BIR TANE SEFFAF BORU YADA ESKI BORUYU KESIP FILTREYI ARAYA YERLESTIRIYORUZ BENZIN FILTRESININ USTUNDEKI OK ISARETINE DIKKAT EDIN BEN BASTA UNUTMUSUM SONRA DAN DUZELLTTIM BUYUK IHTIMALLE OK KARBURATÖRU ISARET EDIYOR :d

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:36 ----------
GELELİM DİŞLİ TAKOZU BAKIMINA
RESİMDE GÖRDUGUMUZ PLASTIKLER DISLI TAKOZU DIYE TABIR EDILIR ARKA JANTTAKI DISLILERIN JANTA KALKISTA VURMAMASINI SAGLAR TAKOZLAR ESKI ISE ARKA DİŞLİ KALKISTA JANT HAREKET ETMEDEN COK FAZLA DÖNUYORSA VE ARKA DİŞLİ VİTES BOSTA IKEN ELINIZLE OYNATINCA COK DONUYORSA TAKOZLARIN KONTROL EDILMESI LAZIM MOTORUNUZ ESKIDI VE SERT KALKISLARI COK YAPIYORSANIZ BUNA DIKKAT EDIN DERIM
FİYATI 5 TL :d

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:39 ----------
MOTORUNUZ 2006 MODEL VE KM SI FAZLA VE ASIRI SERT KULLANILMISSA ARKA MAFSALDAKI TAKOZLAR DA ESKIMISTIR
ARKA JANT RESIMDE SOGULEN PARCA ILE BIRLIKTE COK SALLANIYORSA BU SIZE 6 TL YE MAL OLUR BIRDE ASLA KN MAFSALINI PRESE VERMEYIN YAMULUR BASIMA GELMISTIR DUZELLTK AMA HÜRMÜZ MASAYA SABITLENMIS MENGENE BIR IKI TORNAVIDA VE CEKICLE BUNU HALLEDEBILIRZ

mafsalı cıkarırken amasörlerı jantı cıkartıp zıncır korumasını da cıkartıp zıncırı de kesınlıkle oynamadan cıkar bosuna zıncırı ayırmayınız
hıc ugrasmak ıstemeyenlere yenı mafsal 50 tl ama kendım yaparım dersenız 6 tl ye yenı takoz takımı alıp
once mengeneye sabıtleyıp eskı takozların ıcındekı plastıklerın yanması ıcın hurmuzle bıraz yakın hemen yanacaktır dıkkat edın plastıkler yanarken dısarı sıcrayacaktır yuzunuze gozunuze kucuk parcalar gelmesın gerıden tutun plastıkler yanıp dısarı atınca kendını once takozun ıcındekı parca cıkacak sonra da dısta kalan takoz parcaısını kenarından tornavıdayı cakarak egeceksınız daha sonra da pense yardımı ıle cıkacaktır
mafsalın ortasınkı boru ust soldakı takozu cıkarınca cıkacaktır daha sonra orta boruyu yerıne takıp takozları da takarken boruyu elınızle oturtturrun takozlarıda mencene ıle pres yapar gıbı takın

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:52 ----------

arka sınyaller cıftı yan sanayı 10 tl
ön camurluk 25 tl
hava fıltresı 5 tl
dişli takozları 5 tl
arka fren cubugu 6 tl
fren levyesı 5 tl
ön balatalar 5 tl
arka balata 10 tl
arka mafsal yanı besık takozları takım 6 tl
tesısat bakımı vs ıscılıgıde benden
far cercevesı tırnakları kırktı onları 10 tl lık özell yapıstırıcı ıle yapıstırdım ustune destek kafıt vs koydum saglam olmustu ama denız kenarında yol göcugu yuzunden asagı ıkı merdıven katı seklınde atlayınca sert sekılde tekrar kırıldı metal olarak tırnak yapacagım
bır ay sonra kontak degısımı yag desıgımı bor ılavesı bujı ve far cercevesı tırnakları degıscek onlarıda burada anlatacagım
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:59 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------
EXALİ KARDESIMDE teknık konuda cok ugrasan bır arkadasımız ondan ybr alt sakalı konusunda gösterge ve farklı model kafa grenajı konusnda bıraz bılgı aldım umarım onlarıda yapınca burada paylasacagım
öncelıkle motorumun hava ayarının olmadıgı kanatıne vardım ısınınca rolantıde stop edıyor sogukken yapmıyor bu konuda ayarı tamırcıye bırakmak ıstemıyorum