Ticari taksi hatalı döndü motorsiklet sürücüsü öldü

Şişli'de hatalı dönüş yapan taksiyle çarpışan motorsiklet sürücüsü hayatını kaybetti
20 Mart 2012 Salı, 00:35:12

İstanbul Mecidiyeköy istikametinden gelen Mehmet Nurullah Turgut (28) yönetimindeki 34 GAS 54 plakalı motorsiklet, Pangaltı yönünden gelerek karşı şeride hatalı dönüş yapan Kamil Piliz'in (56) kullandığı 34 TFT 76 plakalı taksiyle Halaskargazi Caddesi üzerinde çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle yola savrulan Turgut, ağır yaralanırken, taksi sürücüsü ise kazadan yara almadan kurtuldu. Turgut, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Taksi sürücüsü gözaltına alınarak Feriköy Polis Merkezi'ne götürülürken, Turgut'un cesedi de yapılan incelemelerin ardından Şişli Etfal ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu arada, olay yerinden geçerken kazayı görüp duran motorsiklet sürücüleri, ''U dönüşü yasak'' işareti bulunmasına rağmen taksicinin hatalı dönüş yapmasından dolayı olaya tepki gösterdiler.

kural ihlali yaparak olume sebebiyet verme sucu ile cinayet sucuna ayni ceza uygulanmadan bu is hallolmaz su kanunlar ne zaman insani bir boyut kazanacak yaw dogdugum gunden bugune hep ayni hicbirsey degismiyor.

tesadüfen ordan geçiyodum. daha sonra ambulansın sirenlerinin çaldığını duydum. ölmediğini umuyodum. allah rahmet etsin. o yolda çok tehlikeli, yasak yerden dönmeyi bırakın ben kaç defa kaldırımın üstünden geçip dönenleri gördüm. kurallar ve cezalar :) sadece komikler

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hayat bu kadar ucuzmu yaaa....
Bunlar teröristler kadar tehlikeli...
Tehlikenin farkında değiliz hala.....:pr: :pr:
,
Allah rahmet eylesin.... Akşam akşam çok üzüldüm.... Ailesine sabırlar dilerim :(

Mekanı cennet olsun eğitim şart... tiksiniyorum artık minibüsçü taksici görünce

Hepsinin ehliyetini toplayıp adam gibi bir sınav ve psikolojik testle yeniden vermek lazım.
Allah rahmet eylesin...

Allah rahmet eylesin.
ülkemizde şöförler odası ne iş yapıyor. bu ticari faaliyet gösteren şöförleri eğitmesi lazım. psikoloji tedavisi yapması lazım.

726228_detay.jpg

motorun durumuna bakılırsa motor sürücüsü de pek yavaş değilmiş.

allah rahmet eylesin .. şu ticari araç şoförleri kadar rahat relax vurdumduymaz bir tehlike daha yok sanırım ..

Kocaeli İl Temsilcisi
allah rahmet eylesin .. şu ticari araç şoförleri kadar rahat relax vurdumduymaz bir tehlike daha yok sanırım ..

aynen katılıyorum , çünki tc karayolları onlar için yapılmış ve sırf onlar için tahsis edilip kullanıma konulmuş , hatta onlardan başka hiç bir araç yok trafikte ....

allah rehmet eylesin yakınlarına başsağlığı ve sabırlar versin ...

tam bir cinayet.. dikkatsizlik bahane olamaz.

nasıl bir güç uyguladıysa gidon tersine dönmüş.. dehşet verici..

demek ki kaçamamış.. kaza, kader falan.. Allah rahmet eylesin..

Son düzenleme:
ne varmış motorun durumunda?
ön çatal bile yamulmamış..
kaçamamış işte, kaza, kader falan.. Allah rahmet eylesin..

Mikail Kızıldağ adlı vatandaş ise, “Biz marketten çıkıyorduk. Arkamızı döner dönmez bir ses geldi. O sırada taksici dönüş yapıyordu. Motor burada yol boşken hızlı geliyordu. Vurduğu gibi zaten orada çakıldı yere” şeklinde konuştu.

o cadde de kafanda kaskın varsa hızında yerindeyse olay yerinde ölmek o kadar kolay değil.

Mikail Kızıldağ adlı vatandaş ise, “Biz marketten çıkıyorduk. Arkamızı döner dönmez bir ses geldi. O sırada taksici dönüş yapıyordu. Motor burada yol boşken hızlı geliyordu. Vurduğu gibi zaten orada çakıldı yere” şeklinde konuştu.

o cadde de kafanda kaskın varsa hızında yerindeyse olay yerinde ölmek o kadar kolay değil.

tekerleklerde ve çataldaki hasara bakarak motosikletin çok da süratli olduğunu söylemek mümkün değil.
saatte 80 km hızla çarpıp, koruyucularına rağmen ölen kimseyi de duyduk. oluyor, o kadar zor değil.
taksi sürücüsü yüzde yüz hatalı.. trafikte görünmez olduğumuzu varsayıp, her olasılığı dikkate almanın; yani gözümüzü dört açmanın gerekliliği konusu irdelenir ayrı da "motosiklet sürücüsü de az değilmiş hani" gibilerinden bir yaklaşım şu noktada yersiz olur bence..

aslında burada kazadan çok bir cinayet söz konusu..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şimdi fox tv de haberi gösterdiler.dönüş yapılamaz levhası var.cenazenin kaldırılmasından hemen sonra 3 taksi daha aynı yerden dönüş yaptı.var gel sen terbiyeni bozma.bu zihniyet oldukça daha çok canlar gidecek.

Öncelikle vefat eden arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Allah ailesine sabır versin. Adana'nın minibüs şoförleri İstanbul'un taksici tarifine bire bir uyuyor. Ben onlara 1,5 TL lik katil diyorum. Anında önünüze kırmalar, hızlıca ve pervasızca yola çıkmalar...
Benim önerim şu an ki tüm yollar bunlara tahsis edilsin, biz ayrı yol istiyoruz!

Yasak dönüş yapan,emniyet şeridini ihlal eden,kırmızı da geçen özellikle ticari araçlara ve tüm araçlara ne gibi bir yaptırım caydırıcı ceza takip ve tedavi varki ülkemizde?
Haklıydın ama öldün durumundan nefret ediyorum.
Olan ocağı sönen aileye oluyor malesef.Taksicinin umurunda olsa oradan öyle dönüş yapmaz zaten.
Trafikte bir çok kere tartışıyoruz,çoğunda aynasından göz göze geldiğimiz halde üzerimize kırıyorlar,bu görmedim,fark etmedimden çok öte bir şey.
Psikoteknik belgesi var hepsinde bildiğim kadarı ile,ama bunu almak için yapılan işlem karayolları gen.müd.belge bedelini yatırmak ve bir fotoğraf,sonra hazırlanmış olarak adresine gönderiliyor.
Peki bu psikoteknik belgesini verirken neye göre yeterli görüyorlar kişiyi.Arkasında bu kişi sağlık ve psikolojik olarak yeterli görülmüştür yazıyor.
Baştan aşağı zincirleme ihmallik her adımda yurdumda.
Hayatını kaybeden kişiye allahtan rahmet,ailesine sabırlar dilerim.

Allah rahmet eylesin...

bölge sakat ve riskli...önüne yaya çıkar taksici çıkar çıkar oğlu çıkar...hatırlayın bir arkadaşın önünede itfaiye aracı fırlamıştı ve uzun süren sakatlık iyileşme süreci başlamıştı...ALlah rahmet eylesin...bende o bölgede çok u dönüşü yaptım...orada eşek kadar bi kamera var...yakında medyada çıkar görüntüleri...yapılması gereken aracları engellemek için kaldırıma babalar konulmalı yayaların geçişlerinide engellenmesi isteniyorsa ki olmalı o zamanda insan boyunda aralıksız demirler konmalı...ışıklara kadar yürümeli yayalar..zor değil...

orada başka bir kaza daha olmuştu az yukarda...

http://www.motosiklet.net/forum/taz...058-kurtarmaya-giderken-ozence-carptilar.html

yine aynı bölgede arkadan çarpma kazası ben şahit oldum...aga o bölgede mümkün olduğu kadar motorla dolanmam...

http://www.motosiklet.net/forum/taz...asiz-r6-kazasi-motor-sahibi-hakan-sezgin.html

Mekanı cennet olsun.

Bu ülkede trafik polisleri "devlet böyyüğlerine" eskortluk yapmaktan başka neye yarıyor ki zaten...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar