topcase led sorunu

kim

merhaba arkadaşlar cbf 150 motorumun topcaseine iki devreli led yaptım biri parkda yanması biride frende yanması için özenle lehimledim,durduğu yerde hiç bir sorun yok ama giderken bir bakıyorum sigorta atmış normalde 10 amper cam sigorta,ben yetmediğini düşünüp 20 amper ile değiştirdim fakat yine atıyor,başka ne sebep olabilir acaba fikriniz varmı ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
devreyi iptal edip arka ampulden bi sırayı parka bi sırayı da frene bağla hiçbi sorun kalmaz..benim gördüğüm hiçbir kurye ne sigorta ile uğraşmış ne devre ile direk bağlamış ledleri

kim

Cevap için teşekkürler yanlız bir devre yapmadım zaten direk olarak kablo uçlarını arka stopun takılığı olduğu sokete girdim,atan sigorta far ve parkın olduğu sigorta

devreyi iptal edip arka ampulden bi sırayı parka bi sırayı da frene bağla hiçbi sorun kalmaz..benim gördüğüm hiçbir kurye ne sigorta ile uğraşmış ne devre ile direk bağlamış ledleri

Moderatör
Bir yerde kisa devre var demekki. Yada + - uclari yanlis baglamis olabilirsin.

kısa devre problemı ya bırseyı ters baggladın yada 2 tel arsında baglantı var yangın bıle cıkarktır cok dıkkat et

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kullandığın led miktarını bilmiyorum ama tahmini en fazla 1 amper akım çekiyordur ledler. Yani 10 amper yetmemesi gibi bir şey mümkün değil. Hatta bulabildiğin en düşük amperdeki sigortayı takman daha sağlıklı olur. Sigorta atma sebebi de büyük ihtimalle titreşim/sarsıntıyla birbirine değen kablo/lehimlerin kısa devre yapması.

kim

evet topu topu 75 cm tekrar bir gözden geçireyim bari

Kullandığın led miktarını bilmiyorum ama tahmini en fazla 1 amper akım çekiyordur ledler. Yani 10 amper yetmemesi gibi bir şey mümkün değil. Hatta bulabildiğin en düşük amperdeki sigortayı takman daha sağlıklı olur. Sigorta atma sebebi de büyük ihtimalle titreşim/sarsıntıyla birbirine değen kablo/lehimlerin kısa devre yapması.

Eğer imkanınız varsa lehimleri sıcak silikon ile takviyeleyin.Benim de başıma gelmişti.Ayrıca araya sigorta koyup koymadığınızı anlamadım.Zaten buna da gerek yok sanırım.Ledler çok düşük amper çekiyor.Bu arada parklar elektriği aküden mi alıyor? Bence bir yerde kısa devre olmasındandır.

kim

şimdi tekrar söktüm ve izolebantla bantladım olmadı sıcak slikonum var onuda uygularım, yarın deneyeceğim bakalım.

Eğer imkanınız varsa lehimleri sıcak silikon ile takviyeleyin.Benim de başıma gelmişti.Ayrıca araya sigorta koyup koymadığınızı anlamadım.Zaten buna da gerek yok sanırım.Ledler çok düşük amper çekiyor.Bu arada parklar elektriği aküden mi alıyor? Bence bir yerde kısa devre olmasındandır.

:D aynı sorunlardan geçmiştim :D

http://www.geceucusu.com/topic/3693-park-ve-stop-led-yapiminda-sorun/

verdiğim linki bir incele, stop aküden, park alternatörden geldiği için bir sorun var. yani ikisi içinde ayrı şase çekmen gerekiyor. ayrıca park için tam köprü diod kullanman gerekli. bu şekilde bağlantıyı tam elde edersin. ama sigortan atıyorsa bağlantın yanlıştır. bende habire sigortam atıyordu, ledler düzgün çalıştığı halde, elektrikçiye gittiğimde yanlış bağlantı yaptığımı öğrenmiştim :D

kim

Teşekkürler ama sorunu çok önce çözdüm sadece lehim akmış kısa devere yani bağlantı hatası yok ve diyot vs gerek olduğunu sanmıyorum direk sokete girili ve çalışıyor şu an sorun yoktur.

:D aynı sorunlardan geçmiştim :D

http://www.geceucusu.com/topic/3693-park-ve-stop-led-yapiminda-sorun/

verdiğim linki bir incele, stop aküden, park alternatörden geldiği için bir sorun var. yani ikisi içinde ayrı şase çekmen gerekiyor. ayrıca park için tam köprü diod kullanman gerekli. bu şekilde bağlantıyı tam elde edersin. ama sigortan atıyorsa bağlantın yanlıştır. bende habire sigortam atıyordu, ledler düzgün çalıştığı halde, elektrikçiye gittiğimde yanlış bağlantı yaptığımı öğrenmiştim :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar