Viragoya komple yeni egzoz yaptım...

selamlar arkadaşlar..

Vİragomun egzozları beni çok rahatsız atmeye başlamıştı..hem krom değil hemde uzun ve seside muayene için berbat hale getirilmişti...

bu yüzden havayı güneşli gördüm ve sabahın köründe planlarımı uygulamaya karar verdim...

önce malzememizi kestirip alıyoruz...

Uploaded with ImageShack.us
daha sonra ise bükme işlemlerine başlıyoruz..gerçi makinam olmadığı için bu işi ben yapmadım,yaparken yardım ettim ama çaktırmayın ..arada kaynar gider işte...:p

eskisiyle uyum kontrolü yapmalıyım..

tekrar kontrol...

ince tamam..sırada kalın olan boru var...

bükme işlemleri bitti..şimdi gerekli olan flanşları yapmak gerek...elinden iş gelmesi güzel bişey yahu...:joker:

bunlarda içerde susturucu için gerekli olacak...

hurdaya ayrılan eski egzozumuz...

bunlarda süsleri...egzozun sağ tarafında hem ısı koruması hemde görüntü güzelliği için...

esli egzozda tüpler kaynaklıydı...yeni yaptığımda ise tüpleri flanşla manifolda bağlıyorum...bu sayede istediğim anda sadece tüpleri sökebilme avantajı kazandım..bu da flanşların deliklerinin işlenmesi....çevrede 6 adet M6 var...

boğaz bağlantıları için eski flanşları kullanıyorum..çünkü bunlar presli ve yeniden üretmeye vaktim ve ihtiyacım yok..

ön silindirin manifolt boğazını kaynatıyorum..

buda egzozun içinde kulanacağım 1700 dereceye dayanıklı elyaf battaniye..hem ses hemde ısı yalıtımı yapmış oluyoruz...

battaniye yerleştiriliyor...

motora takıldığında görüntü bu...

ön silindirin borusu arkaya göre kalın ama içinde aynı arka silindirin borusundan var...tabi sesi duymak için hemen montajını yaptım ama işim bitmedi...daha polisaj işlemi var...onu daha sonra yapacağım...

pardon ...bunun egzozla alakası yok ..maharetler arasına karışmış işte....:pl::queen:

evet arkadaşlar..bu tatil günümü bu şekilde kendime eziyet ederek geçirdim...

kendime verdiğim geçici rahatsızlıktan dolayı kendimden özür dilemiyorum...:cherry:

ama sizleri bu kötü fotoğraflara bakmak zorunda bıraktığım için özür dilerim..telefon ve kirli eller bir araya geldiğinde ancak bu kadarı oldu işte....

selamlar hepinize.....:rendeer:

F54

abi gerçekten güzel olmuş:cat:
keşke bu kadar uğraşmayıp sıfırını alsaydın sonuçta 3 kuruşluk parça be abi..

ben motoruma orijinal koruma takozu aldım 310 TL, motor koruma demiri gene orijinal 275TL...bu egsozlar 1000TL'den aşağı ise çayını içerim :)

F54

ben motoruma orijinal koruma takozu aldım 310 TL, motor koruma demiri gene orijinal 275TL...bu egsozlar 1000TL'den aşağı ise çayını içerim :)
işte seko bu işler böyle bu motoru satanlar adam bu motoru alıyorsa aksesuarlarını da alır düşüncesiyle giydiriyorlar fiyatlara:farao:

Moderatör
Egzos falan istemem, kanatlar soslu olsun. Yanliz mezit duymasin, biz anca ekmek banariz mangalin izgarasina :p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Alet isler el övünür.::miiz::

Olum benim Türkiye'deki motorda sase ve tekerleklerden baska bisey birakmamislar.
Serefsiz hirsiz, parça lazim oldukça benimkinden sökûyor.:)
Galiba oraya gelince bir tane motosiklet alacam.
Satma motoru,galiba senin viragoyu alacam.
Eger bir tane EN'ye rastlayip aklimi çelmezse.
Ödemeyi 2023 de pesin yapicam.
Hedef 2023
:mrgreen:

Arkadaşlar bu işin maliyeti bana biraz pahalıya patladı..

boru bükme makinam olmadığı için büküm işine kocaman 30 oottuuuzzz tl verdim....

gerisi malzeme ve işçilik beleşşşş....:cherry:

mangal ise araya kaynadı sanıyordum ama sanırım egzozdan daha fazla ilgi çekti.....ama daha pahalı oldu..denemeyin...:pl::flower:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------

Alet isler el övünür.::miiz::

Olum benim Türkiye'deki motorda sase ve tekerleklerden baska bisey birakmamislar.
Serefsiz hirsiz, parça lazim oldukça benimkinden sökûyor.:)
Galiba oraya gelince bir tane motosiklet alacam.
Satma motoru,galiba senin viragoyu alacam.
Eger bir tane EN'ye rastlayip aklimi çelmezse.
Ödemeyi 2023 de pesin yapicam.
Hedef 2023
:mrgreen:

abi senin burdaki motorun markası ve kastik ölçüsü nedir???

kötü emellerime bide ben alet etsemmi acep???:pl::queen::flower::joker::rendeer:

2023 ün lafımı olur abi..ne kaldıki şunun şurasında??:pr:

Hocam sıfırdan manifold bağlantılarını yapmak zor mu?
Bir de eş,dost olmayan mekanlarda ne kadar bir ücrete yaptırabiliriz?
Buna güzel bir bağlantı yapıp sonra da son susturucu alıp tüm motosikletler için uygun hale getirebiliriz.

Ellerinize sağlık.. bendeki krom korumalığın altındaki paslı egsoz borusunu hangi boya ile boyamam gerekiyor tavsiyeleriniz nelerdir ?

Bu arada mangalı görünce içç çektim neyse bu hafta ödemelerim var önümüzdeki hafta 3 kilo yapıp insalara dağıtıcam tabi bende yicem :p

Hocam sıfırdan manifold bağlantılarını yapmak zor mu?
Bir de eş,dost olmayan mekanlarda ne kadar bir ücrete yaptırabiliriz?
Buna güzel bir bağlantı yapıp sonra da son susturucu alıp tüm motosikletler için uygun hale getirebiliriz.
aslında çokda zor değil..yanında işi bilen bir kimse olursa çok daha kolay..bazen akıl akıldan üstündür derler...

işi bilmeyen olacaksa yalnız ol daha iyi..
o zaman zor olur işte..bazen iki elinle tutup ölçü alacak üçüncü bir el ararsın...
eş dost olamayan birine bu işi kolay kolay yaptıramazsın..
öncelikle bu işi bilmesi gerekli..uğraşmayı göze alması gerekli...ince çalışması gerekli...boş vakti (kendince daha önemli işleri olmaması) gerekli..
bunları yapanda bazen çok para isteyebilir..
son satırdaki bu nedir anlayamadım inanki...

Ellerinize sağlık.. bendeki krom korumalığın altındaki paslı egsoz borusunu hangi boya ile boyamam gerekiyor tavsiyeleriniz nelerdir ?

Bu arada mangalı görünce içç çektim neyse bu hafta ödemelerim var önümüzdeki hafta 3 kilo yapıp insalara dağıtıcam tabi bende yicem :p
valla ben boya işine hiç girmedim..600 dereceye dayanıklı boyalar var diyorlar ama ne sonuç verir bilemiyorum...

mangalda yanlışlıkla girmiş konuya..ben masumum yani...:joker::p

Samet abi çok süper iş çıkartmıssın ama daha topacı açarken dedim 5800 lamı çekmiş bunları yoksa hakkaten 5800 ile çekmişssin :) olmamış fotolar cıks :p

Bide kanatlar değilde sol yukarda bir göğüs vardı galiba o güzel çıkmış hani :bounce:

Samet abi çok süper iş çıkartmıssın ama daha topacı açarken dedim 5800 lamı çekmiş bunları yoksa hakkaten 5800 ile çekmişssin :) olmamış fotolar cıks :p

Bide kanatlar değilde sol yukarda bir göğüs vardı galiba o güzel çıkmış hani :bounce:
ya aslında fotoğrafları çekerken aklımda bin tane tilki olduğu için özenemedim...bide telefonu pert etmeme adına rastgele çektim..
ama o kadar kanat arasında göğüs gibi görünen bişey var sandıysan .(hepsi kanat)..
gerçekten berbat fotolarmış yani...:joker:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar