Vıtesı dusurdukten sonra debrıyajı bırakmıyormusun aynı olay ıste motor devrıyle yavaslaması kısaca...Yanlışınız var bence.
Vitesteyken gazı kesip vites düşürmektir kompresör.
Vıtesı dusurdukten sonra debrıyajı bırakmıyormusun aynı olay ıste motor devrıyle yavaslaması kısaca...Yanlışınız var bence.
Vitesteyken gazı kesip vites düşürmektir kompresör.
Vıtesı dusurdukten sonra debrıyajı bırakmıyormusun aynı olay ıste motor devrıyle yavaslaması kısaca...
o dediğin motoru komprasöre bindirmektir. Komrasör ayak marşıyla çalıştırmaya çalıştığın zaman piston yukarı çıkarken sekmanların kaçırıp kaçırmamasıyla ilgili yukarıya çıkarken oluşan sertliktir. El marşıyla hissedemezsiniz. Segmanlar kaçırırsa komprasör yumuşaktır. Segmanlar iyiyse komrasör çok serttir. Aynı işlem yolda motorunuzu komprasöre bindirdiğinizdede geçerlididir. Komrasör sert ise motora baya bi yük biner. İnş. Anlatabilmişimdir.
ii eyw anlatmısında sana kımse komrasör nedır dıyesormamıstı kı bu kadar show yapmısın bırının acıklamasını duzeltmeye calıstın ama soyledıgın sey duzeltmeye calıstıgın seyle aynıydı.(bır oncekı sayfada yazdıgın bende bunu solemıstım) benım dedııgm gelınce ben zaten kompresorden bahsedıyordum kı burda herkez ondan bahsedıyordu kullanıs bıcımı dıger bır adıyla motor frenı ornek 6800d/dk kesıcıye gıren cıvıc aracımı 4 ten 3 e atmamla bırlıkte 7500d/dk gorebılmesı gıbı mesela ama dedıgınıde bılıyorum daha kaba sekılde anlatırsak motor blogunun pıstonlarla arasında herhangı bırsey gırıcek yer olmamasıdır.en basıt pıston yuzeyınde yada contada tahrıbat olursa yanma odası yag gecer ve arac yag yakma duman atma cekısten dusme gıbı durumlar olusur... Ama burdakı amac bunu anlamak degıl bu olay basımıza gelmemesı ıcın nasıl kullanmamız gerektıgı
Burdakı tek amacım paylasım ve bıldıklerıme yenı seyler katmak eger sende acıklama yapıp bole bole yaparak bunu anlarız deseydın lıke tıklardım ama benım mesajımı alıntı yapıp yok sen bılmıtyorsn dogrusu boyle dersen bende boyle bır tepkı gosterırım ... Hepsı bune yapalım yani? Şimdi ortalığımı gerelim? Niye şov yapayım? Biraz açıklama yaptım.niye kızıyosunki? Sanada sen bişey bilmiyosun demedim. Belkide benden iyi biliyosundur herşeyi. Ama kızmana veya fomu germeye gerek yok. Yanlış bişey yaptımsa özür dilerim. Hiç böyle bi tepki beklememiştim.
Ben size bilmiyosun veya yanlış biliyosun demedim. Sadece yaptığın açıklamayı biraz geniş açıdan genişlettim.koprasör ve kompasöre bindirne yakın şeyler. Genede yanlış bişey yaptığımı zandetmiyorum. Eğer siz yanlış anladıysanız gene özür dilerim. Ben bu formda düşman değil dost kazanmaya ve bilgi edinmeye,bildiklerimi paylaşmaya geldim.Burdakı tek amacım paylasım ve bıldıklerıme yenı seyler katmak eger sende acıklama yapıp bole bole yaparak bunu anlarız deseydın lıke tıklardım ama benım mesajımı alıntı yapıp yok sen bılmıtyorsn dogrusu boyle dersen bende boyle bır tepkı gosterırım ... Hepsı bu![]()
siz motorsikleti değil motoru rodaj ediyorsunuz .
bilgilendirmen için çok teşekkür ederim çok makbule geçti.Degerli arkadaslar.
Yukaridaki cümle çok yanlis bir cümledir.
Rodaj konusunda çok baslik açildi ve gôrûnen o ki daha çok baslik açilacak.
Rodaj;
alistirma demektir.
motosikletinizin bûtûn hareketli parçalarinin birbirine alismasi gerekmektedir.
Buna disli, zincir, bilyeler, civata ve somunlar, fren telinden benzin hortumuna kadar hareket barindiran bûtün parçalar dahildir.
Yani arkadasimizin iddia ettigi gibi motorun degil motosikletinizin bir rodaj mevzusu vardir.
Bununla ilgili en iyi basvuru kaynaginiz, kullanma klavuzunuzdur.
Orada yazilanlara harfiyen uyun.
Onun bunun uydurdugu bir takim hurafelerin pesinde kosmayin.
Aman diyeyim.!!!
Motoman'in rodaj tekniği diye birşey var ki çoğu kişinin bildiğinden farklı bir yöntemdir. Okumak için (ingilizce):http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm