ne geziymiş yahu, ne zaman açsam başıma bir iş geliyor bilgisayarın başında duramıyorum...
ama bir gün mutlaka okuyacam bu raporu ( inşaallah )
Okumanı tavsiye ederim Sencer'cim.
Bu arada sana da geçmiş olsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:52 ----------
Ustad bir ara gozumu kapatiyodum gozumun onune karlar icinde yan ayakliga yaslanmis bir motosiklet geliyordu. o derece yani! 1 saat falan surdu heralde resimlerin ve videolarin tamamina bakmam. Bir de hazirlayana sormak lazim tabi. emek emek goz nuru valla. tum bu guzellikleri bizimle paylasan sevgili Sltkl bey ve arkadaslari; yureginize saglik.... bu ekibin dostlugu ve paylasimi da ayrica takdir edilesi birsey. herkese nasip olmaz boyle uyum. bu gibi gezilerde bir kisi ariza cikarsa grubun tamamini etkiler. Kafalarin uymasi da onemli yani...
Güzel mesaj için teşekkürler Emir.:cat:
Güzellikleri paylaşmayı seviyorum. Evet, 1500 fotograf, 32 video arasından güzel olanları seçmek, editleyip resize etmek ve fotograf sitesine yükletip siteye taşımak ve yorumlamak meşakkatli olsa da sizlerle paylaşınca tüm yorgunluğu unutuyorum.
Kafaların uyuşması kısmı işin püf noktası zaten. Dediğin gibi bir kişi arıza çıkarsa tüm grubun tadı kaçar. Bu konuda şanslıyız yani.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:57 ----------
motosikletlerinizle , gezilebilecek, yapılabilecek, etkinlik ve aktivitelerin en son noktası olduğu düşüncesindeyim , lakin af buyurun bence hepinizin triger kayışı sıyırmış , mantıken bakıldığında , bu yakıştırmayı mecazen bir çok insandan duymuş olmalısınız :cherry: taktirle ve zevkle , imrene imrene , belgesel tadında izledim ,
ne diyelim allah sağlığınıza, zeval vermesinde daha nice nice, içten, samimi, zevkli aktivitelere imza atasınız
şapka çıkartıyorum ve bir çok insana motosiklet aşkını ve gezgincilik ruhunu aşılıyorsunuz , emeği geçen ,tüm gönül dostlarına selam olsun ,
elinize, emeğinize gönlünüze, tekerinize sağlık . :rendeer:
Aynen dediğin gibi İrfan'cım. Kayış sıyırmadığında böylesine bir etkinliğe imza atılamıyor.

Güzel mesajına, beğenine ve iyi dileklerine çok teşekkürler.:cat:
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:04 ----------
Valla hocalar, 6 yaşımdan beri hayalini kurduğum şeyleri yapmışsınız. Gecenin bu vakti salyam aktı, dimağım durdu, aklım gitti. Yalnız kendi hayalimi gerçek etmek ve başkalarına da faydalı olmak adına gezi ile ilgili teknik detay alabilir miyiz? Gıda işini nasıl hallettiniz, yani gaz ocağı mı idi o yemek bişirdiğiniz ocak, çanta hazırlanmasını nasıl yaptınız(içerik?) Motosikletlere o soğuklar için herhangi bir hazırlık gerekti mi? O buz deryasının ortasına çadır içinde mat harici ısıtıcı vs ne kullandınız, bu gibi şeyler.
Cevaplarsanız müteşekkir olurum.
Ha bir de, suratlar fena olmuş yav=)
Dediğin gibi suratlar hemen değişti Messu.:cherry: Kar kötü yakıyor. Güneşten daha fena valla. Bir hafta oldu ama benim hala yüzümdeki deriler soyuluyor. Güneş kremi kullanan arkadaşlar olmuştu ama onlarda da yanma ve soyulma oldu.
Hayal ettiğin geziyi umarım sen de kısa zaman içinde yaparsın.
Yiyecek işini ''herkes kendi yiyeceğini getirsin'' şeklinde çözdük. Böyle olunca herkese eşit yiyecek yükü düşmüş oluyor. Kamplarda genelde uyguladığımız yöntem budur. Tüketirken ise, herkes yiyeceklerini ortaya koyunca isteyen canının istediğini yiyebiliyor. Ayrımız gayrımız yok yani.
Kullandığımız ocaklar outdoor mağazalarda satılan ocaklardır. Bu ocaklar genelde yaktıkları yakıt dolayısıyla rüzgarda, yüksek irtifada kolaylıkla çalışabilen ocaklar. Grupta iki adet ocak vardı. Biri benzinli, diğeri propan ocaktı. Kamp yaptığımız yer 2.000 mt. irtifaya sahipti. Burada gayet iyi çalıştılar.
Enjeksiyonlu motosikletlere herhangi bir ayar değişikliğine gerek kalmadı. Ama benim kullandığım KMX karbüratörlü olduğu için ve o irtifada yoğunlaşan oksijeni rahat alamadığı için sönme yapmaya başladı. Bu durumda hava ayarını biraz daha açmak gerekiyor. Açtım, sönmez oldu.
Çadırın içine matımızın yanında uyku tulumlarımız vardı. Çoğumuzda çift uyku tulumu vardı. Tek kullanan arkadaşların uyku tulumu ise -25 konfor ısısına sahip kaz tüyü ya da benzeri tulumlardı. Aksi halde çok üşüyebiliyorsunuz. Çünkü çadırın içi de buz tutuyor. Uyku tulumunun yanında ısınmak için, tanesini 4,5 tl.ye aldığımız japon malı cep sobalarını kullandık. (Çok iş görmeyen daha ucuz cep sobaları piyasada mevcut) Çok faydası oldu. Üzerimizde 4-5 kat giysi vardı. Çok katlı giysi, tek kat kalın giysiden daha başarılı. Cep sobalarını ise vücuda yakın katlardan birine yapıştırıp vücudun ısıyı hissetmesini sağlamak gerekiyor.
Çantalarımızda ilk önce (1000 km. yol yaptığımız için)motosiklete gerekli ekipmanı koyduk. Özellikle lastik tamir aparatı, (benim motosiklet iç lastikli) lastik tamir köpüğü, (arkadaşlara lazım olabilir düşüncesiyle tubeless lastikler için) uyku tulumu, portatif sandalye, çok amaçlı çakı (çok işe yarıyor. Özellikle çatal kaşıklı olan model) çadır, portatif kürek, aydınlatma aracı (özellikle kafa lambası, pratik olduğu için) ıslanmalara karşı başta çorap olmak üzere yedek giysi, enerji verici çikolata şekerleme bisküvi tarzı gıda maddeleri,(yolda iyi oluyor. Durup sık sık tükettik) böylesine karlı bir ortam için koyu camlı gözlük (kısa sürede etrafı göremez oluyorsunuz. Hele güneş çıkarsa) gibi ekipmanlar vardı yanımızda.
Böyle bir gezi düşünen arkadaşlar için umarım bir nebze olsun faydası olmuştur yazdıklarımın. Aklıma geldikçe eklerim. Ya da sorabilirsin.:wiinkk:
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:38 ----------
gece kapanmakta olan gözlerimi fal taşı gibi açan ve heyecanlandıran bi gezi olmuş

hakkaten kaçyüz km yolculuk üzerine bide karla cebelleşmek..
helal olsun sizlere hele hele istanbula geri dönen arkadaş çok şaşırttı gerçi 1200 gs çokta zorlanmamıştır yayla gibi:queen:
elinize emeğinize tekerinize ve klavyenize sağlık
Teşekkürler sevgili Furkan. Raporumun uykunu kaçıracak kadar güzel olduğunu vurgulaman beni sevindirdi. Bu arada uykundan ettiğim için özür dilerim.:wiinkk:
Güzel oldu gerçekten.:cat:
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:46 ----------
Diğer gezilerinizi hep takip ettim, bunları da okudukça.. Her okuyuşta ağzımın suyu akıyor ne yalan söyleyeyim..
Üstadım bi önerim olacak.. Siz bütün bu gezileri bi blog, site ya da herhangi bi sanal ortamda toplamayı hiç düşündünüz mü?
MT 'de tamam da fotoğraf linklerinde bi sorun çıktığında filan her şey bi anda kaybolacak..
Teşekkürler Arca.
Aslında bir sitemiz var. Ayrıca fotografların orijinallerini herzaman saklarım. Sadece fotograflar ve videolara ait b.sayarımda 2 tb. harddisk mevcut. Ayrıca yükleme yaptığım fotograf sitesinin ücretli üyesiyim. Veri tabanında fotograflarım hep kalıyor. Elbette ki digital ortamda neyin ne olacağı belli olmuyor ama sanırım aldığım gerekli önlemler yeterli.:wiinkk:
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:50 ----------
Eline sağlık Sıtkı abi....
Erman, hep birlikte düzenlediğimiz bu organizasyon da iki Hannibal parmağı var

) Lastikler inatla daha gider gider diyor

Selamını iletiriz, hoşça kal...
Ümit'çim, sendeki fotografları ve videoları bekliyoruz. Elini çabuk tut. Çatlatma bizi.:cherry:
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:53 ----------
tebrik ederim büyük motoru olup asfalt dısına cıkmaya cesaret edemıyen bir suru insan varken sizleri daglarda görmek güzel bu arada Ünal hocama selamlarımı sevgilerimi iletin enerji deposudur kendisi bide artık lastiklerini değişssin

Hannibal erman deyin toroslardan o anlar

)
Tebriğinize teşekkür ederim.
Ünal Hocam iyi arkadaşımdır. Sohbetimizde sizden bahsetmişti. Selamınızı ileteceğim. Ümit'in dediği gibi lastikleri değişmeye henüz niyeti yok.:cherry:
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:55 ----------
Gezi süper ...
Vallahi ben oturuduğum yerde üşüdüm ve yoruldum fazla kaptırdım sanırım kendimi

, gidip sıcak bir çay içiyim
Mesaj için teşekkürler Bakkalgazi.:cat:
Raporumda yaşadıklarımızı hissettirebildiysem ne mutlu bana.:flower: