- Konu Yazar
gut-as hastaligina sahip arkadaslar bilgi ve deneyimlerini paylasirsaniz sevinirim, ben yaklasik 20 senedir ( belki daha fazla ) gut ve AS hastasiyim, sagolsun doktorlarimizin umursamazligi ve beceriksizligi ile yaklasik 12-13 sene sonra teshis konulabildi o da benim defalarca uyarmam sonucunda, il il, doktor doktor dolastim, uzmanina profuna kadar, ortopedistten romatolojisine, her seferinde de doktora dedim bu belirtiler var, yaptigim arastirmalara gore gut, hepsi de yok dedi, kimisi carpma, kimisi iltihap, kimisi mantar,kimisi karaciger sebepli, deney kobayi gibi kullanildim, en son gittigimde dedim doktora, bana gut teshisi konulmustu, kontrole geldim, o zaman resmi olarak kayida girdi, hayatimi kaydirdilar kisacasi, daha sonraki tedaviler ise basli basina komedi, kirmizi et yasak, beyaz et serbest, gitgide daha kotu oldum, vucudumda kalici deformeler ve organlarda kullanamama oldu, bir senenin 6ayi yatakta kimildamadan, kalan 3-4 ayi agri icinde hafif kimildama, 1-2 ay ise notmale yakin, kimildayamama donemi resmen felc gibi, birak vucudu, kafayi cevirmek imkansiz, yemek su wc hepsi hikaye yani, isin ozu bizim doktorlarin gut ve as ne oldugunu bilmediklerini anladim, birine gut dediginde cogu ilk kez duymus oluyor, burada da tedavi goruyorum, gut cok yaygin burada, kesinlikle beyaz et yasak, en buyuk sebebi beyaz etmis zaten, dedim bana beyaz et serbestti, sok oldu hepsi, 3-4 ayri uzmana gorundum, gercekten de bir kere tavuk yesem hemen hasta oluyorum, agrilar ise dunyada kiyaslanamayacak sekilde, aciya cok dayanikliyim aslinda, parmagim okulda kesilmisti ve kopma noktasinda idi, hastane olmadigi icin yakinda, acilen yakinda saglik ocaginda diktiler, uyusturucu narkoz yoktu, parmagimi canli diktiler ama hemen ipler koptu, uzun zamandir kullanilmamis megerse ve curumusler, normal siyah iplik ile tekrar diktiler ama eski dikis yerleri yirtildigi icin mecburen tirnak altindan diktiler, aciyi tarif edemem ama inanin gutunki daha agir bana gore, amacim burdan bu hastaliga sahip arkadaslarla bilgi paylasmak, acilarimizi hafifletecek oneriler, tesekkurler