Esenler Otogarı'ndan Ulaşım Hakkında (ÜDS Sınavı) ?

Arkadaşlar merhaba sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum.Gelecek ay İstanbul'da yapılacak olan ÜDS sınavına katılacağım ve Babaeski'den 05:15 arabasına binip,sabah saat 08:00'da Esenler Otogarı'nda olacağım.
Şimdi öğrenmek istediğim şu, sınav için başvuru yaparken bizden sınava girmek istediğimiz yeri seçmemiz isteniyor.Benim seçebileceğim yerler şunlar: Avcılar,Beyazıt,Beyoğlu,Kadıköy,Üsküdar.
Sınav 09:30'da başlıyor;acaba ben hangi sınav merkezini seçsem daha erken ve kolay ulaşabilrim gitmek istediği yere? Ulaşım açısından en kolay ve trafiğin olmaığı güzergah hangisi olur acaba? İstanbullu arkadaşalar bu konuda yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim..

avcıları ilk önce yaz kırklarelinden gelirken yol üstünde inersin..

Onu düşündüm ama otobüs beni istediğim yerde indirmez çünkü cezası var diye biliyorum otoyolda yolcu indirmenin.
Bir de sınav daha çok üniversite kampüslerinde yapılıyor.İstanbul Üniversitesi'nin kampüsü var galiba Beyazıt'ta, oraya ulaşmam kolay olur?

Onu düşündüm ama otobüs beni istediğim yerde indirmez çünkü cezası var diye biliyorum otoyolda yolcu indirmenin.
Bir de sınav daha çok üniversite kampüslerinde yapılıyor.İstanbul Üniversitesi'nin kampüsü var galiba Beyazıt'ta, oraya ulaşmam kolay olur?

çok kolay bir şekilde ulaşabilirsin
otogarın altından direk metro gider
aksarayda inerek çevredeki üniversitelere beyazıt a çok rahat yürüyerek ya da tamwayla ulaşabilirsin

İstanbullu arkadaşlarımdan tekrar fikir almak istiyorum;yine yardımınıza ihtiyacım var.Sınav giriş yerleri açıklandı ve benim gireceğim yerin adresi:
İ.Ü. YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ SÜLEYMANİYE MAH. KİRAZLI MESCİD SOK. NO:31 SÜLEYMANİYE / BEYAZIT İSTANBUL
Arkadaşlar benim Esenler Otogarı'ndan bu adrese gelmem için hangi ulaşım araçlarını kullanmam gerekir? Hangi duraklarda inmeliyim ve tahmini olarak kaç dakikada ulaşabilirim yardımcı olursanız çok memnun olurum.Teşekkürler..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:19 ----------

3c8wt.jpg
[/url][/IMG]

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kardeş İstanbul hakkında bilgim yok ama bana şu KPDS denen sınavdan 55 puan lazım. Bir tavsiyen var mı? Kursa zaman ayırmam zor gibi hazırlanmam gereken başka sınavlar var. Orijinal kaynak en azından?

[babaeskili;2603744 ]İstanbullu arkadaşlarımdan tekrar fikir almak istiyorum;yine yardımınıza ihtiyacım var.Sınav giriş yerleri açıklandı ve benim gireceğim yerin adresi:
İ.Ü. YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ SÜLEYMANİYE MAH. KİRAZLI MESCİD SOK. NO:31 SÜLEYMANİYE / BEYAZIT İSTANBUL
Arkadaşlar benim Esenler Otogarı'ndan bu adrese gelmem için hangi ulaşım araçlarını kullanmam gerekir? Hangi duraklarda inmeliyim ve tahmini olarak kaç dakikada ulaşabilirim yardımcı olursanız çok memnun olurum.Teşekkürler..

esenler buyuk otogarın alt kısmındaki metroya binilir,havaalanı yönünde gidilirken zeytinburnu durakta inilip
diğer tramvay hattına aktarma yapılır
bu hattın kabataş yönüne binilerek beyazıt/üniversite durağinda inilir.
yanılmıyorsam yabancı diller bölümü şehzadebaşi tarafında kalıyor,duraktan inince 500 metre kadar yürümek gerekli......bol şanslar

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Esenler otogardan çıkılır
Aksaray yönüne minübüse binilir
Münübüs son duraktan laleli yönünce 500 mt yürünür
dikkat edilmesse okulun duvarına carpılır )

Başka yol
direk varmı bilmiyorum beyazıt minübüsüne yoksa Topkapı minübüsüne binilir,topkapıdan beyazıta binilir son durakta inildiğinde 500 mt kime sorulursa gösterilir

Kardeş İstanbul hakkında bilgim yok ama bana şu KPDS denen sınavdan 55 puan lazım. Bir tavsiyen var mı? Kursa zaman ayırmam zor gibi hazırlanmam gereken başka sınavlar var. Orijinal kaynak en azından?
Kardeşim eski sınavların sorularına bak ve oradaki bilmediğin kelimeleri öğrenmeye çalış.Ciddi kelime bilgisi isteyen bi sınav çünkü

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------

[babaeskili;2603744 ]İstanbullu arkadaşlarımdan tekrar fikir almak istiyorum;yine yardımınıza ihtiyacım var.Sınav giriş yerleri açıklandı ve benim gireceğim yerin adresi:

esenler buyuk otogarın alt kısmındaki metroya binilir,havaalanı yönünde gidilirken zeytinburnu durakta inilip
diğer tramvay hattına aktarma yapılır
bu hattın kabataş yönüne binilerek beyazıt/üniversite durağinda inilir.
yanılmıyorsam yabancı diller bölümü şehzadebaşi tarafında kalıyor,duraktan inince 500 metre kadar yürümek gerekli......bol şanslar

Eren Abi, cevabın için teşekkür ederim..Zeytinburnu istasyonunda indikten sonra tramvaya kolay ulaşabilir miyim? Bir de tahminen otogardan okula kaç dakikada giderim sizi dediğiniz şekilde?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:55 ----------

Esenler otogardan çıkılır
Aksaray yönüne minübüse binilir
Münübüs son duraktan laleli yönünce 500 mt yürünür
dikkat edilmesse okulun duvarına carpılır )

Başka yol
direk varmı bilmiyorum beyazıt minübüsüne yoksa Topkapı minübüsüne binilir,topkapıdan beyazıta binilir son durakta inildiğinde 500 mt kime sorulursa gösterilir
Teşekkürler..Peki bu şekilde okula ulaşmam kaç dakikamı alır acaba?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Arkadaşım yanlış bilgi vermişim özür dilerim
minübüs işini unut
suriçine minübüsler kalkalı çok olmuş benim haberim yoktu yanıltmayalım seni

Bu durumda tranvaydan şaşma yoksa istanbul trafiğine güven olmaz gecikebilirsin

Son düzenleme:
Gideceğin yer iett vezneciler son durak.Otogardan metroya bin zeytinburnunda sirkeci tramvayına aktarma yap üniversite durağında in.Orda herhangi bir esnafa vezneciler iett son durağını sor.Tramvaydan indikten sonra tahminen 10 dk.yürüyeceksin.Otogardanda hedefe ulaşman tahminen 40 dk.Sınavda başarılar dilerim.

Arkadaşım yanlış bilgi vermişim özür dilerim
minübüs işini unut
suriçine minübüsler kalkalı çok olmuş benim haberim yoktu yanıltmayalım seni

Bu durumda tranvaydan şaşma yoksa istanbul trafiğine güven olmaz gecikebilirsin
İstanbul trafiğine zaten hiç güvenemiyorum.

Hocam bende orda sınava girmiştim. En kolayı esenlerde indinmi ordan metroya biniyorsun AKSARAY istikametine en son durakta iniyorsun AKSARAY burdan yürüme gidebilirsin yaklaşık 10-15dk yürüme mesafesinde.
yada diğer tramwaya aktarma yapılır beyazıtta inilir o şekildede gidilir.

ama ben hep 1. yolu tercih ediyordum detaylı olarak yazıyım sana....
- esenlerde indiniz
-Aksaray metro hattına binin
-Son durakta AKASARAY' da inin
-Metrodan yukarı çıkın
-Daha sonra 100-150 metre düz yürüyorsunuz ( tramway tarafına doğru yada orda beyazıta gidicem de ne taraf olduğunu söylerler...yada çıktıktan sonra arka tarafına doğru yürüceksin karşıya falan geçme)
-100-150m düz yürüdükten sonra yukarı doğru(tramwaya paralel) yokuş var yokuşu takip et yürümeye devam et yukarı doğru yaklaşık 6-8dk arası yürü
- Sol tarafında istanbul uni su ürünleri fakültesini görüceksin orda dur.
- Okulun yanından sola doğru giden yol var onu takip et seni ana yola bağlıcak yaklaşık 2-3 dk yürüceksin.
-Ana yola geldin
- ışıklar var ışıklardan tam karşıya geçiyosun
-KYK yurdunu görüceksin ( doğru istikamettesin)
-Karşıya geçince hiç bir yere sapmadan doğru yürüyosun orda türbe mezarlık falan var solda yine orayı geçince okul solda kalıyor
-Yurdun oralara gelince kime sorsan gösterir sana:cat:

yada 2. yol ise
esenlerden metroya bin zeytinburnuna git
ordan kabataşa tramwaya aktarma yaparsın
yukarda dediğim LALELİ ÜNİVERSİTE durağında in ( su ürünleri fakültesinin orası karşı karşıya)
ordan anlattığım şekilde devam edersin tercih senin ama bu şekilde yolun uzamış olur
çünkü aksaraydan laleli uni 1 durak arası var yokuş sadece.

Gideceğin yer iett vezneciler son durak.Otogardan metroya bin zeytinburnunda sirkeci tramvayına aktarma yap üniversite durağında in.Orda herhangi bir esnafa vezneciler iett son durağını sor.Tramvaydan indikten sonra tahminen 10 dk.yürüyeceksin.Otogardanda hedefe ulaşman tahminen 40 dk.Sınavda başarılar dilerim.
Yücel Bey sağolun,40dk içinde gidebiliyorsam rahat yetişirim.Başarı dilekleriniz için de ayrıca teşekkürler :wiinkk:

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:17 ----------

Hocam bende orda sınava girmiştim. En kolayı esenlerde indinmi ordan metroya biniyorsun AKSARAY istikametine en son durakta iniyorsun AKSARAY burdan yürüme gidebilirsin yaklaşık 10-15dk yürüme mesafesinde.
yada diğer tramwaya aktarma yapılır beyazıtta inilir o şekildede gidilir.

ama ben hep 1. yolu tercih ediyordum detaylı olarak yazıyım sana....
- esenlerde indiniz
-Aksaray metro hattına binin
-Son durakta AKASARAY' da inin
-Metrodan yukarı çıkın
-Daha sonra 100-150 metre düz yürüyorsunuz ( tramway tarafına doğru yada orda beyazıta gidicem de ne taraf olduğunu söylerler...yada çıktıktan sonra arka tarafına doğru yürüceksin karşıya falan geçme)
-100-150m düz yürüdükten sonra yukarı doğru(tramwaya paralel) yokuş var yokuşu takip et yürümeye devam et yukarı doğru yaklaşık 6-8dk arası yürü
- Sol tarafında istanbul uni su ürünleri fakültesini görüceksin orda dur.
- Okulun yanından sola doğru giden yol var onu takip et seni ana yola bağlıcak yaklaşık 2-3 dk yürüceksin.
-Ana yola geldin
- ışıklar var ışıklardan tam karşıya geçiyosun
-KYK yurdunu görüceksin ( doğru istikamettesin)
-Karşıya geçince hiç bir yere sapmadan doğru yürüyosun orda türbe mezarlık falan var solda yine orayı geçince okul solda kalıyor
-Yurdun oralara gelince kime sorsan gösterir sana:cat:

yada 2. yol ise
esenlerden metroya bin zeytinburnuna git
ordan kabataşa tramwaya aktarma yaparsın
yukarda dediğim LALELİ ÜNİVERSİTE durağında in ( su ürünleri fakültesinin orası karşı karşıya)
ordan anlattığım şekilde devam edersin tercih senin ama bu şekilde yolun uzamış olur
çünkü aksaraydan laleli uni 1 durak arası var yokuş sadece.
Vallaha GPS gibi tarif etmişsiniz,oldukça detaylı olmuş sağolun ;) Bir kağıda yazıp yollara düşüyorum bu şekilde 18 Mart sabahı..

ben söyleyebilirim...seviyeni bilmiyorum ama rıdvan gürbüz ve suat gürcan ın kitapları iyidir...üzerine cesur öztürk koyarsan çok rahat ulaşırsın...ama seviyeni bilmek lazım...
zaman ayıramayacağını söylemişsin ama bunlar için de zaman ayırman lazım..kursun sana faydası olacağı gibi çalışma disiplini de sağlayacaktır. daha önce kursa hiç gitmediysen gitmeni tavsiye ederim...eğer gittiysen gerek olmayabilir..tabi kendi çalışma disiplinini sağlayabilirsen..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar