Sürücü Kursuna Ehliyet Dosyamı Almaya Giderken Ehliyetsizlikten Ceza Yedim !

Ehliyet kursu evime uzak ve sapa yerde hani kuş uçmaz kervan geçmez o tarafa evimden dolmuş da yok mecbur motosiklete bindim kask olayınıda anlattım evde okulda kaskla gezdiğim için millet alay bile ediyor burda kaskla aşk mı yaşıyorsun diye , aksilik herşey üst üste geliyor geldimi hala bazıları ceza gelir bazıları ceza gelmez diyor ilginç bir olay bu hem de çok ilginç.

Zaten yavaş gidiyordum birden önüme atladı saklanmıştı herhalde durdum sormadan kontağı kapatıp anahtarı çekti üstünde noluyoz ya dedim sonra motoru kenara çektirdi in dedi indim benle gel dedi iyi dedim anahtarı ver kitleyip geleym aldım tekrar anahtarı kitledim sonra tekrar anahtarı elimden kaparcasına bi halde sormadan atıldı , aldı nabysn dedim kaldırdı anahtarı havaya sallıyor diğer arkadaşına gösterip sanki kaçıyordum da yakaladı terbiyesiz herif gittik ekip otosuna sonra motoru getir diyor e ver anahtarı kilitli diyorum sonra anahtarı verdi direksiyonu açmak için seleye oturdum o arada kimlik ruhsat herşeyi aldı benden bi baktım peşimden gelmiş in diye bağırıyor elinle getir motoru binme falan e be adam kimliğim ruhsatım tüm dünyam senin elinde nereye kaçacağım peki dedim bildiğiniz öyle tecavüzcü bombacı yada potansiyel terörist muamelesi konuşursun cevap vermez küçük dünyaları ben yarattım tavırları o üniformanın ardında kendilerine öyle şişik bir ego yaratmışlar ki ne diyeyim yani yediğim cezaya mı düştüğüm duruma mı yada uğradığım haksız muameleye mi yanayım ilginçlikler ülkesi ilk fırsatta edirneden öteye geçmeyi planlıyordum iyice pekişti bu planım

psyche yazılanlar çok uzunmuş hepsini okuyamadım. sana sarı saman kağıdı gibi kağıda imza attırdılar mı ?. eğer attıysan o 2918 S.K'nun36. maddesine muhalefetten tutulan ehliyetsiz araç kullandığına dair tutanaktır. o tutanağı trafik cezanın yazıldığı savcılığa gönderir. savcılık ona 600 TL para cezası yazar ve sana tebliğ eder. Bu geçen aya kadar böyleydi. ama şimdi kanun değişti o cezaları savcılıktan alıp mülki amirliğe (valilik veya kaymakamlık) geçirdiler diye biliyorum. istiyosan detayları yarın öğrenirim.
CEZANIN YAZILDIĞINI VARSAYARSAK; o cezaya itiraz edersin. ehliyeti almaya hak kazanmışsın. kartının olmaması senin ehliyetsiz olman anlamına gelmiyor. güzel bir dilekçeyle itirazın kabul olabilir. ben senin durumdaki birinin cezasının iptal olduğunu biliyorum. önemli olan itiraz süresini kaçırmamalısın.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dostum 650 TL , ben yedim oradan biliyorum :)

psyche yazılanlar çok uzunmuş hepsini okuyamadım. sana sarı saman kağıdı gibi kağıda imza attırdılar mı ?. eğer attıysan o 2918 S.K'nun36. maddesine muhalefetten tutulan ehliyetsiz araç kullandığına dair tutanaktır. o tutanağı trafik cezanın yazıldığı savcılığa gönderir. savcılık ona 600 TL para cezası yazar ve sana tebliğ eder. Bu geçen aya kadar böyleydi. ama şimdi kanun değişti o cezaları savcılıktan alıp mülki amirliğe (valilik veya kaymakamlık) geçirdiler diye biliyorum. istiyosan detayları yarın öğrenirim.
CEZANIN YAZILDIĞINI VARSAYARSAK; o cezaya itiraz edersin. ehliyeti almaya hak kazanmışsın. kartının olmaması senin ehliyetsiz olman anlamına gelmiyor. güzel bir dilekçeyle itirazın kabul olabilir. ben senin durumdaki birinin cezasının iptal olduğunu biliyorum. önemli olan itiraz süresini kaçırmamalısın.
Saatlerdir beklediğim cevap buydu,çok sağol dostum yani tüm sınavları geçmişim iş trafik ofisine gitmeye kalmış buna rağmen ceza yemem trajikomik belki bir çatlak bulabilirim diye düşünüyordum ki dediğin prosedüre göre hala bir yol var,şimdi 2 farklı yere imza attım biri 72 liralık ceza elimdeki diğerini bana vermediler zaten ve ne olduğunu anlamadım o psikolojide ve büyük ihtimalle bu kağıt ehliyet cezası ile ilgiliydi detayları öğrenirsen gerçekten minnettar olurum.

Bu dilekçeyi yazarım fakat nereye başvurmam gerekiyor bu dilekçeyi teslim etmek için ?

Son düzenleme:
yarın öğrenir saat 10:30 gibi yazarım buraya. unutmamak için telefonun hatırlatmasını kuruyorum.

çok teşekkürler ramcoo86 özelden de mesaj atıyorum sana iletişim bilgileri için yarın internette olamayacağım için

Hacı amma uzatmışsın meseleyi.Sertifika ehliyet yerine geçseydi kimse A2 için 180 lira B için 350 lira vergi yatırıp kart çıkartmak için uğraşmazdı.Sen de biliyorsun böyle olduğunu hala uzatıyorsun haksız muamele bilmem ne.Kaskın da yokmuş.Polis dinler mi ona verdin buna verdin.Kurs çok sapa bir yerde ise sen de merkezde olan bir yere kaydolsaydın.Ehliyetsiz kasksız motora biniyorsun konuşuyorsun sonra boş boş...

Sen ne diyosun ya uzatıyormuşum önce b ehliyetini aldım onun için yaklaşık 700 lira yatırdım sonra motosiklet için ayrı girdim şu anda yatırmam gereken toplam trafik vs 190 lira gibi bir rakam kalmıştı sadece a2 için neyin kafasını yaşıyosun vergileri zaten önceden yatırdım herhalde konuşacağım cezayı yiyen sen değilsin bu duruma düşmeyen anlamaz aç karna haybeye 800 lira ye bakalım öğrenciyken bu durumda sonra gel bir daha yaz boş uzatıyorsun falan diye yazılıdada pratiktede geçip hak kazanmışım ehliyetin amacı vergiden ibaretse verdiğimiz sınavlar anlamsızsa fazla uzatmışım.
Ha sorumsuzluksa gidip trafik şubeden imza atıp o salak kartı cebime koymak yazsın ihmalkarlıktan 40-50 lira yutulur paşa paşa da ödenir.

Sistem böyle kardeşim lamı cimi yok bunun.Kursta bir halt öğretmeseler bile, senin motosiklet bilgin o karttan ibaret olmasa bile çevirmede ehliyet kartın olacak yanında.Yanında yoksa sonuçlarına katlanacaksın.

Ben A2'ye 600 TL B'ye 800 TL harcadım sadece kendi biriktirdiğim para ile.Yaşım 20 ben de öğrenciyim paranın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum merak etme.B'yi elime almama sadece 15 gün kaldı araba kapının önünde duruyor.Arabayla 15 dk'da gidebileceğim mesafeyi her gün soğukta bekleyip tıka basa otobüse binip 1 saatte gidiyorum.Aldım alacam diye atlayıp gitmiyorum arabaya.Çünkü 1000 lira cezayı kaldıramam.Sen bu riski göze almışsın cezayı da yemişsin.Başka söze gerek yok...

ülkede herkez senin dediğin gibi yapsaydı. burada yasalar uygulanmazdı. yapmışsın bir hata ödeyeceksin cezanı sen istediğin kadar etrafa sataş. insalara küfret. git polisden şikayetçi ol. genede ödeyeceksin cezanı. kaskın olsaydı adam sana ceza yazmazdı. durdurmayabilirdi bile. ben hep ehliyetsiz çıkan herkese ceza yazılması taraftarıyım. kuralı çiğneyen cezasını ödemeli herkes kurala uymayı öğrensin.

yok öyle dünya işte koyun olursan her yola amenna diyip okeylersin ama benim karakterim de yok bu bir yerde çatlak varsa üstüne giderim.şu saatten sonra kaybedecek birşeyim de yok.
Misal ünide zorla kart satmaya dayattılar almazsanız böyle olur cebinizde olmazsa sınava giremezsiniz vs ben gittim öğrenci belgemi alıp göstere göstere girdim sınava ayriyetten kendi hazırladığım dilekçeleri yaydım imza toplattım vs yani olay halkta bitiyor şöyle yorumlara bakıyorum da ya polis akrabanız var ya da polissiniz bilemiyorum teorik sınav sonrasında da benim pratikten geçtikten sonra trafiğe dahi gitmesem sistemde bu olayı geçtiğim görünmeli kart için 50 lira yatırmamışsam da cezası külli belgesiz olmaz olamaz olursada tamam demem uğraşırım sonuna kadar.
Sonra adam gelmiş cebine koymadın müstahak sana niye cebine koymadın diye hesap soruyor iyi polis insaflıymış en azından bu konuda azarlamamıştı neyzen tevfiğin de çok güzel bir lafı var bizim millet gariptir şey yapsan aldırmazda **ne desen alınır diye.
Yarın gelişmeleri bildirirm umarım davamda haklı çıkıp diğer arkadaşlara emsal teşkil ederim selametle..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
haklılar sayko ehliyetin yoksa bu zıkkıma binmicen..hadi bindin kafanda kask olacak kı belki bi ihtimal çevirmesin senı..ama kask yoksa her türlü çevirir..beni de kasksiz çevirdi atladı yolun ortasına ben de güm diye çarptım polise ama ehliyetim var hiçbirsey yapamadı..çekti aldı anahtarı ben de yolun ortasına devirdim bıraktım motoru..bana motoru getir buraya dedi..koyarım motoruna sana ne işine bak dedim..ne yapıyorsun sen diyor? atlamasaydın mal gibi yolun ortasına dedim polise ben mı atla dedim sana? yaz cezayi da s?ktır olup gideyim işim gücüm var benim dedim..mal gibi bakakaldı..yazdı cezayi yırttım gözü önünde makbuzu fırlattım yere..kaldırdım motoru gittim kendime yeni bi kask aldım kaç senedir kafamda..he ne oldu 45 lira ceza yemiştim ama akıllandım..simdi çevirmeye bile kalksalar durmuyorum dur hop mop diyor varsa suçum plakaya yaz gönder diyorum bu kadar basit..

bnde gecen yıl yemsdim 2 kez 600 + 1200 ama buyıl odemek icin gittim fakat silinmiş borcm yok görünüyor nasl olduysa :))),

Oldu biz kalkalım o zaman dürümdöner :cherry: :king:

Olay amacından saptı polemiğe döndü , yanlış. akıl almaya geldim kötek yedim :queen: birçok postun arasında bir adam ramcoo86 nickli ramazan kardeşimiz olayı anladı yardımcı oldu forumdaki amacım buydu ulaştım ötesi lazım değil artık yarın koşturacaz neyse bugünlük bu kadar , gelişme olursa buradan paylaşırım an be an.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Dostlar son kez soruyorum biraz araştırdım ama her kafadan ayrı ses çıkıyor
Şu anda elimde '' Trafik idari Para Cezası Karar Tutanağı '' var.
Sadece 78/1B maddesinden işlem yapılmış yani kask olmadığından ve toplam ceza 72 lira.Yani diğer 36.maddeden işlem yapılmamış bu tutanakta ve bana verdikleri sadece bu tutanak bunun dışında ne bir belge yada bir bilgi vermediler ceza adresine gelecek savcılığa gideceksin vs..Sadece sürücü belgesi kısmında sürücü belgesiz ibaresi var.Şimdi savcılığa gidip sorgulamam mı gerekiyor ?
Arkadasım. 72 lirayı ödeyeceksin.. Yüzde yüz.
İkincisi bu ceza ehliyetsiz araç kullanmaktan yazıldığı için tc.no na mahkeme tarafından 800 lira civarında ödeme emri gelecek... Yüzde binbeşyüz....
Eğer motor senin adına değil başkasının adinaysa daha vahim olarak birde ruhsat sahibine 800 gelecek...
Üzgünüm..ama dediğin gibi şemsiye içeride açılacak .......:(

Kardesim dua etki Türkiyede yakalandin ehliyetsiz..
Sadece para cezasi ile yirtican sonucta..
Bazi arkadaslar Cezasi nekadar yazmis...
Burada böyle yakalansan, birkac sene ehliyet bile alamiycan...
Sanslisin yani..

Yok sinava gidiyordum, kila gidiyordum seni cezadan muaf etmez sonucta..
Ehliyetsizsin..
Bukadar basit...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar