Satışı Verilmeden Yapılan Araç Satışı

2 sene önce sattığım kişiye vekalet verdim ama satışını yapmamış şimdi vergiler bana geldi ne yapmam gerektiğini bilen var mıdır?

araştırdığım kadarıyla çalıntı ihbarı yap diyen ve haciz getir diyenler var

çalıntı ihbarı yaptığımda araç çalıntı olmadığı için başıma neler gelir? hukuki olarak ne yapabilirim ?

birde lütfen vayy efendim noter olmadan satış mı yapılırmış gibi cümleler yazmayın o gün öyle olması gerekti şimdi uğraşıyorum bu işle

Kocaeli İl Temsilcisi
haydarcım şimdi kalkıp çok bilmişlik yapmayacağım kardeşim :)
fakat aynı şey benimde başıma geldi , aracımı sattığımda 1 ay sonra delikanlı gibi konuşuldu satışı kesin alınacaktı , 1-2-3-5-10 ve 2 yıl sonra aracın muayenesi ve sigortası bitiyor sigortacım aracın sigortası bitti yapayımmı diye beni arıyor ve deliye dönüyorum ,

satışı almadığı gibi sigortasız trafikte dolaşıyor ,

şimdiiiiii, konusu geçen araç sana yakınsa yada ulaşma pozisyonun varsa şunu kesin onlara söylemen gerekir (satışını aldınız , aldınız, almadınız çalıntı ihbarında bulunacağını ) kesin bilmeleri gerek , tabiki çalıntı ihbarı vermeyeceksin , onuda araştırdığım kadarıyla , eğer çalındı ihbarı verirsen ve aracın çalıntı olmadığı anlaşılırsa senden davacı olabilirler ,

yine aracın sigortası bitikse , ve o şekilde geziyorlarsa önce savcılığa ardından bölgenin jandarma yada trefik şubesine dilekçe verip aracı bağlatman mümkün eğer bunların hepsi geçersiz ise yapacağın tek şey onların insafına kalmış , yani aracı verdiğin şahıslar :(

aman diyiiiiimmm bir kere başıma geldi 2 sene korkulu rüya gördüm allahtan aracımı yakın çevreye vermiştim , insanlar bukalemun gibi anında renk değiştiriyorlar helede alım satım işlerinde,

bundan sonra babama güvenirsem namerdim para bir yana noter satışı bir yana , al gülüm ver gülüm allah yardımcın olsun :)

haydarcım şimdi kalkıp çok bilmişlik yapmayacağım kardeşim :)
fakat aynı şey benimde başıma geldi , aracımı sattığımda 1 ay sonra delikanlı gibi konuşuldu satışı kesin alınacaktı , 1-2-3-5-10 ve 2 yıl sonra aracın muayenesi ve sigortası bitiyor sigortacım aracın sigortası bitti yapayımmı diye beni arıyor ve deliye dönüyorum ,

satışı almadığı gibi sigortasız trafikte dolaşıyor ,

şimdiiiiii, konusu geçen araç sana yakınsa yada ulaşma pozisyonun varsa şunu kesin onlara söylemen gerekir (satışını aldınız , aldınız, almadınız çalıntı ihbarında bulunacağını ) kesin bilmeleri gerek , tabiki çalıntı ihbarı vermeyeceksin , onuda araştırdığım kadarıyla , eğer çalındı ihbarı verirsen ve aracın çalıntı olmadığı anlaşılırsa senden davacı olabilirler ,

yine aracın sigortası bitikse , ve o şekilde geziyorlarsa önce savcılığa ardından bölgenin jandarma yada trefik şubesine dilekçe verip aracı bağlatman mümkün eğer bunların hepsi geçersiz ise yapacağın tek şey onların insafına kalmış , yani aracı verdiğin şahıslar :(

aman diyiiiiimmm bir kere başıma geldi 2 sene korkulu rüya gördüm allahtan aracımı yakın çevreye vermiştim , insanlar bukalemun gibi anında renk değiştiriyorlar helede alım satım işlerinde,

bundan sonra babama güvenirsem namerdim para bir yana noter satışı bir yana , al gülüm ver gülüm allah yardımcın olsun :)

1 yıl öncesine kadar adamla konuşuyordum muayene yok sigorta yok öyle biniyormuş arabaya ama artık adama ulaşamıyorum savcılığa gidip bağlanması için dilekçe versem

ve trafiğe gidip bağlatsam benden para isterler mi?

Yasal olarak hiçbir kaçarınız yok.Tek çıkaryol usturuplu kabul görülmesede ,temiz bir şekilde aracı geri alabilmek,ruhsat sizde ise dahada kolay durum fakat ruhsat şahısta ise işiniz daha zor.Ruhsat şahısta ise zaten çalıntı ihbarı da yapamazsınız.Aranızda bir anlaşma mevcut vekalet.Noter e vekaletin iptali için başvuruda bulunmanız durumu belki degiştirebilir ve belki kapısını çalıp şahit ile yada memur ile ki karakola danışmanız gerekir yada tanıdık bir polis yanınıza almanız ; ''kardeşim vekaletini iptal ettim araç üstündeki sorumluluğun bitti aracı almaya geldim'' deyip belki aracı alabilirsin.Ve şahitler huzurunda aracınızı geri vermediğine dair dava açabilirsin.Bunun dışında kanun vekalet vererek teslim edilen araçlarla ilgili asla araç sahibine yardımcı olmuyor. DİNSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ BİÇİMDE GELMELİSİNİZ.Bende çok ugraştım,takipsizlik kararı çıkıyor.ya gözünüzü karartacaksınız yada adaletin peşinde köle olup sonuca ulaşmaya çalışacaksınız.Kısaca hayal edilen adalet kavramı diye birşey yok.Kanun suçlunun yanında,masuma eziyet çektirmek için kurulmuş düzenden başka bir halt degil.
1 yıl öncesine kadar adamla konuşuyordum muayene yok sigorta yok öyle biniyormuş arabaya ama artık adama ulaşamıyorum savcılığa gidip bağlanması için dilekçe versem

Ruhsat sizde yoksa zaten işlem yaptıramazsınız.
araci cekici ile baglattir, ablamin basina gelmisti, araci gormus denk gelmis, hemen cektirtti, sonra onlar senin pesinden kosar
İşte en garanti yol.Çekiyi kafaya al bir otoparka çektirt.Ruhsatı anaktarla versinler sana aracı otoparktan çıkartmak ,için hooop........ ipler senin elinde.

Son düzenleme:
araci cekici ile baglattir, ablamin basina gelmisti, araci gormus denk gelmis, hemen cektirtti, sonra onlar senin pesinden kosar

Kocaeli İl Temsilcisi

o zaman çoktan haketmiş böyle vurdum duymaz heriflere uyuz ötesi bir şey oluyorum olay trafikte yada jandarmada bitmiyor direkt savcılığa şu şekilde dilekçe vermeni öneririm , aracım çalındı diye değil
trafikte adına kayıtlı aracının şahıslar tarafından satışın yapmaya yanaşmadıkları, ve bu şekilde aracın sigortasız ve muayenesiz trafikte dolaştığını , herhangi bir kaza vs durumunda araç sahibi olduğun için kabağın senin paşına patlayacağı için araç sahiplerinden şikayetçi olacağın yönünde bir dilekçe ile savcılığa şikayetçi oluyorsun herhangi bir ücreti yok :)

ve denetimlerde eğer araçla halen trafikte geziliyorsa elbet yakayı ele vereceklerdir, zaten araç sahibinden başkasıda otoparktan aracı çıkartamaz .

allahım ya ..... ver dilekçeni inşallah bağlanır sonra otur köşene onlar senin arkandan koşsun...olmadı bırak çürüsün araba otoparkta :farao:

ben olsam şöyle yapardım. madem araç yasal olarak benim üzerime, önce ruhsatım kayboldu der yenisini çıkartırdım, sonrada aracı trafikten çekerdim. sonrasınıda diğer taraf düşünsün artık

Yasal olarak hiçbir kaçarınız yok.Tek çıkaryol usturuplu kabul görülmesede ,temiz bir şekilde aracı geri alabilmek,ruhsat sizde ise dahada kolay durum fakat ruhsat şahısta ise işiniz daha zor.Ruhsat şahısta ise zaten çalıntı ihbarı da yapamazsınız.Aranızda bir anlaşma mevcut vekalet.Noter e vekaletin iptali için başvuruda bulunmanız durumu belki degiştirebilir ve belki kapısını çalıp şahit ile yada memur ile ki karakola danışmanız gerekir yada tanıdık bir polis yanınıza almanız ; ''kardeşim vekaletini iptal ettim araç üstündeki sorumluluğun bitti aracı almaya geldim'' deyip belki aracı alabilirsin.Ve şahitler huzurunda aracınızı geri vermediğine dair dava açabilirsin.Bunun dışında kanun vekalet vererek teslim edilen araçlarla ilgili asla araç sahibine yardımcı olmuyor. DİNSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ BİÇİMDE GELMELİSİNİZ.Bende çok ugraştım,takipsizlik kararı çıkıyor.ya gözünüzü karartacaksınız yada adaletin peşinde köle olup sonuca ulaşmaya çalışacaksınız.Kısaca hayal edilen adalet kavramı diye birşey yok.Kanun suçlunun yanında,masuma eziyet çektirmek için kurulmuş düzenden başka bir halt degil.Ruhsat sizde yoksa zaten işlem yaptıramazsınız.İşte en garanti yol.Çekiyi kafaya al bir otoparka çektirt.Ruhsatı anaktarla versinler sana aracı otoparktan çıkartmak ,için hooop........ ipler senin elinde.

o zaman çoktan haketmiş böyle vurdum duymaz heriflere uyuz ötesi bir şey oluyorum olay trafikte yada jandarmada bitmiyor direkt savcılığa şu şekilde dilekçe vermeni öneririm , aracım çalındı diye değil
trafikte adına kayıtlı aracının şahıslar tarafından satışın yapmaya yanaşmadıkları, ve bu şekilde aracın sigortasız ve muayenesiz trafikte dolaştığını , herhangi bir kaza vs durumunda araç sahibi olduğun için kabağın senin paşına patlayacağı için araç sahiplerinden şikayetçi olacağın yönünde bir dilekçe ile savcılığa şikayetçi oluyorsun herhangi bir ücreti yok :)

ve denetimlerde eğer araçla halen trafikte geziliyorsa elbet yakayı ele vereceklerdir, zaten araç sahibinden başkasıda otoparktan aracı çıkartamaz .

allahım ya ..... ver dilekçeni inşallah bağlanır sonra otur köşene onlar senin arkandan koşsun...olmadı bırak çürüsün araba otoparkta :farao:

yasal olarak hiç bir şey yapamıyor değilsiniz bir kere
öncelikle notere gidip verdiğiniz vekaletname için iptal çıkarttırın derim
aracınız içinde ilgili trafik şubesine giderek (zaten ne muayene ne sigorta var traikten men durumunda araç) durumu anlatın ve bağlama emri çıkarttırın
hatta durum ile ilgili zabıt tutturun gerekiyorsa.

Bu isleri galeriler senet ile hallediyor. Danisikli bir senetle kendisini birine borclu ve borcunu odememis gostererek arac uzerine icradan tedbir koydurup yakalama cikarttiriyorlar. Arac trafikte goruldugu an trafik el koyuyor yada adresi belli ise polis ve avukat gidip cekici ile aliyorlar.
Daha once calistigim bir firmanin aracini bu sekilde almislardi benden. Mobese kamerasindan gorup ekip yonlendirmisler. Sislide pilimizi pirtimizi toplayip araci evrak karsiligi polise birakip taksi ile sirkete donmustuk :) Arabayi birdaha goremedik.

bugün savcılığa gittim alan kişiden şikayetçi oldum aracın görüldüğü yerde bağlanmasını istedim

kaza ve cezalar için oluşacak yaptırımları kabul etmediğimi beyan edip dilekçemi işleme soktum

bu şekilde sonuca varamazsam icra ile alma yoluna gidicem

Bu konu o kadar çok hukuki boşluk içeriyor ki, hukukçular bile fikir birliğine varabilmiş değil.

Muhtelif yargıtay kararlarını ve oluşan içtihatları araştırmanız için şu siteyi önereceğim.

Çok konu var arama yapmanız gerekecek. http://www.adalet.org/

bu devirde noter satışı vermeden araç satışı, noter satışı almadan araç alışı yapmayın.

konu sahibi arkadaş aracını satmamış emanet vermiş. noter satışı olmayan araçlar kanunen bu şekilde gözükmekte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar