TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Kesinlikle sübab ayarlarını elleme. Hele 500km'de hiiç elleme derim. Sabret, zaten motor 1500-200km'den sonra tam randımanına gelmeye başlar.
Benim bildiğim, 5-6 bin km den sonra sübab ayarını kontrol ettirmen yönünde.
Ses rahatsızlığını fazla büyütme, bahsettiğin sesi en bariz egzantrik zinciri yapar diye biliyorum ama o da zayıf bir ihtimal. Henüz 500 km diyorsan motorun daha açılmamış gibi.
Sabret biraz ya, duyma sesi. Sür gitsin. Ben pimpirikliyim diyordum ama benden de pimpirikliler varmış :)

hacı bizlerde egzantrik zinciri yok ya :)

honda da da olduğunu sanmıyorum. bizde itici pimler var onlar subapları hareket ettiriyor. motor zincirli ise motorun üstü bayağı bir uzun ve kalabalık oluyor üstte egzantrik mili yatakları zincir dişlisi subapları fln. bizimkinde bi kapak var birde kapağın içinde subaplar var aşağıdan gelen pimler subapları hareket ettiriyor. cup tarzı motorlar zincirli oluyor genelde.

Son düzenleme:
Süvarİ kardeşim, CBF150'de vardı ya, gözümle gördüm. Motoru aha da ortadan yardığımızda gördüm hem de iki kez yardık...
İkisinde de kabak gibi ortadaydı zincir...
Neyse, önemli olan TVS için verdiğin teknik bilgi.
Egzantrik falan, bilmeden ukalalık yapmamış olacağım sayende. Sağol

O video ne oyle ya Barkn Beyden ozenip getirmisler studyoyaya ama sebek olmuslar:)

---------- Mesajlar birleştirildi 24-02-2012 - 00:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23-02-2012 23:58 ----------

Bende demiri motomaxtan aldim ama henuz daha monte etmedim amortisorleri sokmek gerekiyor ama sokunce elimde kalmasinlar:)yani arabada amortisor sokulunce takarken bir aparati var yayi oyle sabitliyorsun
yok kardeş hiç korkmana gerek yok arka amortisörler gayet rahat çıkarılıyor ve takılıyor asla sorun yaşamazsın

500 bakımında sübap ayarı yaptırmamı önerir misiniz bu ses beni çıldırtıyo :pale:
senin motordan gelen sesin ben normal oldugunu düşünüyorum. olmadı sessiz yerde bi video çek burayada koy merak ettim ama 500 km de sübap ayarı yaptırma. bak burda eski kasa var bi tane 21000 km de hiç sübap ayarı yapılmamış ve hala istemiyo sübap ayarı :)

yok kardeş hiç korkmana gerek yok arka amortisörler gayet rahat çıkarılıyor ve takılıyor asla sorun yaşamazsın

Lokma olsa yeter yani oyle mi yoksa baska alet edevatta alayim mi birde simdi bunu soktuk taktik diye garanti disi kalir mi motor

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:39 ----------

500 bakımında sübap ayarı yaptırmamı önerir misiniz bu ses beni çıldırtıyo :pale:

500 bakimnda kontrol ettir tabikide eger bir sorun varsa duzeltirler garanti bittikten sonra hata da olsa hersey paraya bakiyor biliyorsunuz

Adana İl Temsilcisi
arkadaşlar,apache de,egzantrik zinciri var.
çanta demirini bağlamak için sadece arka amartisörün üst vidasını sökmeniz yeterli.garantiden çıkmaz.
henüz parçalar birbirine alışmadığı için,NORMALDE,500 km.de bir motora sibop ayarı yapılmaz.ama pimpiriklik değilde gerçekten ANORMAL BİR SES varsa,hafif ayarlanmasında bir sakınca yok.benim motorum 7500 km.de,normal dışı bir ses olmadığı için ayarlama yapılmasına da gerek duymadım.
bizim direksiyonda 2 ayar var.üst 3gen şeklindeki plastik gri kapağı söktüğünüzde görürsünüz.ama 2. şekilde ayarlarsanız,direksiyonun içe doğru bükülmesini sağlarsınız.sürüş açısından,dönüşlerde hiç rahat olmaz.isteyen deneyebilir.

Arkadaşlar selam,uzun zamandır giremiodum maşallah msn e çevirmişşiniz burayı :) size bi haberim var, sonuonda paramı biriktirdim hyosung gt250r alıyorum. dolayısıyla henüz 500km de olan apache mi satıyorum. bir tek çiziği yok,isteyen birileri varsa iletişime geçebilir,sarı renkli bu h.sonu da 500 bakımını yaptırıcam. Alıcı bulur muyum ne diosunuz?

bide hyosung gt250r için ne diosunuz?

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
APACHE yi cok aricaksin emin ol bence hata yaparsın kalite olarak bariz farkları zamanla anlarsın ama. Cok yakışıklı o ayrı

APACHE yi cok aricaksin emin ol bence hata yaparsın kalite olarak bariz farkları zamanla anlarsın ama. Cok yakışıklı o ayrı
hocam kalite olarak bir iddiada bulunamam ama 29 beygirlik çift silindirli, su soğutmalı bir motor ile apache asla kıyaslanamaz. cbr125, ybr 125, apache v.s tarzı motorlar daha çok ekonomik, iş görme amaçlı alınan motosikletlerdir, çok zevk vermezler ama hyo 29 beygir ile küçük sınıf kullanıcılarını oldukça tatmin eder. yani demem o ki; bizim bu küçük motorlar daha kaliteli bile olsa hyoyu tercih ederim

hyo benimde çok hoşuma gidiyo param olsa bende alırım. kalıbı yerinde performansı gayet güzel bi makina. bu benim netten öğrendiklerim yani hiç binip kullanmadım. ama düşünmedende alırım yani sen onu üzmessen oda seni üzmez tabi.

Süvarİ kardeşim, CBF150'de vardı ya, gözümle gördüm. Motoru aha da ortadan yardığımızda gördüm hem de iki kez yardık...
İkisinde de kabak gibi ortadaydı zincir...
Neyse, önemli olan TVS için verdiğin teknik bilgi.
Egzantrik falan, bilmeden ukalalık yapmamış olacağım sayende. Sağol

est. kardeşim ne ukalalığından bahsediyorsun. ben çok mu biliyorum sanki :)

ne cbf nin nede tvs nin içini görmedim alsına bakarsak hiç bi motorun içini doğru dürüst görebilmiş değilim. fakat mantık olarak motor ustalarıyla yarışabilirim. çoğu motorun yapısını kafamda canlandırabiliyorum. sanırsam bahsettiğimiz zincir alttan egzantrikli denilen sistemin zinciri. krankdan alıp itici pimlere ileten egzantrik olmalı :) bu zincir cbf de varsa büyük bi ihtimal bizim motorlarda da olabilir :)

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
kullandığım icin yorum yaptim ikinci el temiz olarak aldim eksilerini yazayım fren mesafesi cok uzun michelin lastikle kisalabilir ama yeterince olmadı denedim grenajlar çok kalitesiz bağlantılar ayni kumanda düğmeleri cok dantik marş düğmesi ni kırdım apachenin ki ile ayni ama yanyana getirinceye kadar nekadar ince nazik olduğunu sokunce anlıyorsunuz elimde kalmadı gönderdim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar