Kusura bakmayın ama ben birşey anlamış değilim, şimdi bu arkadaşlar güvenli motosiklet sürüşü mü anlatmaya çalışmışlar. Gerçi video ismi de advanced riding, yani türkçe meali ileri, gelişmiş şürüş.
Şimdi bu gelişmiş, ileri sürüş videosunu izlerken şu detaylar dikkatimi çekti ve bana göre bunlar motosiklet sürücüleri ve diğer tüm sürücülerin uyması gereken temel ve hayati trafik kuralları.
1- Videonun 05:20. saniyesinde sollama yasağı olan (yol tek çizgi) ve ilerisi tam görünmeyen bir yolda arkadaşlar sollama yapıyorlar, ayrıca sinyal verdiklerini de göremedim. Hemen öncesinde de alt yazıda "sollamalara dikkat" yazıyor

2- Videonun 08:48 ve 09:35. saniyelerinde ise yine sollama yasağı (yol tek çizgi) ve öndeki araçlar her ne kadar yol veriyor gibi görünseler de kendi şeritlerinden sadece biraz daha sağa yaklaşarak ve halen kendi şeritlerinden yollarına devam ederlerken bu arkadaşlar ise sollama yasağı olan noktada hemde karşı şeride geçerek sollama yapıyor ve alt yazıda da öndeki araç yol verdi deyip bu büyük trafik ihlalini bilinçli yada bilinçsiz olarak legal gösteriyorlar.:-( Dahası da var, videoyu hd dahi izlememe rağmen sinyal verdiğini göremedim arkadaşın. Habuki sinyal verse videonun sununda ki sola dönüşlerinde olduğu gibi herhalde sinyali rahatça görebilirdim diye düşünüyorum.
Hatalı bir tesbitim varmı bilmiyorum ama bu video da "advanced riding" ise ve bu arkadaşlar da eğitimci ise vay halimize.....