Modifiye Koltuk (Sele)

Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Motosikletim üzerinde ufak oynamalar yapmak istiyorum. buna da koltuktan başlayacağım.
tmp-14301ybr-cafe-racer-001.jpg

yamaha-ybr-125-cafe-racer-routiere_hd_399275.jpg

resimlerdeki gibi olacak. bu şekilde yaptırabileceğim yerler var mı? varsa bana kaça patlar?
yapma yöntemi nedir? kendim yapabilir miyim?
Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Şimdiden teşekkürler.

sanayide oto döşemecilerin çoğu yapar üzerine de ustalık varsa istediğinin aynısını ortaya çıkarırlar..

ahuahaha 'ybrusa' çok hoşmuş bilader.Sen yaptırırsan nerede ,ne kadara yaptırdığını yazarsan mutlu oluruz biz de..

teşekkürler vicuna... valla yapmaya çalışcam birşeyler bitince (biterse) paylaşırım tabi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Elindeki bıçağı kullanbilen iyi bir döşemeci olduktan sonra hangisi olursa olsun bunu yapar arkadaşım ama benim tavsiyem nasıl olsa döşeme açılacak bunu yapmak için yapacagın modifikasyonu kendi süngerinde yapma onu çıkarttır birkenara koy neolur neolmaz o orjinal kalsın onun kalıbında başka sünger kessin ve inceltsin ustan 15 lira fazla verirsin belki ama geri dönüşün olur
kolay gelsin

Elindeki bıçağı kullanbilen iyi bir döşemeci olduktan sonra hangisi olursa olsun bunu yapar arkadaşım ama benim tavsiyem nasıl olsa döşeme açılacak bunu yapmak için yapacagın modifikasyonu kendi süngerinde yapma onu çıkarttır birkenara koy neolur neolmaz o orjinal kalsın onun kalıbında başka sünger kessin ve inceltsin ustan 15 lira fazla verirsin belki ama geri dönüşün olur
kolay gelsin
aynen dostum dediğin gibi yapcam. hatta eski orjinal koltuğu hiç bozmucam. yeni koltuk alıp onun üzerinde oynucam.

arkadasım gidip 20 -20 cm lık hangisi isine geliyorsa sunger alıp vinleks al 1 metre ( 1x1.5. ) tur kes bic yap en fazla gidice 40 tl montajı zımbayla yapılır . bi dosemeciye yaptrsan belki daha fazla maliyet olur ama karar senin

yeteri kadar sıva süngerini (10 tane sıva süngeri hazır paketlerde satılıyor, ihtiyacınız kadar alın. kafam kadar bulaşık süngeri düşün :) inşaat malzemeri satan yerde bulabilirsiniz.) kumkapıdan yukarı çıkınca adını bilmediğim bir tramvay durağı var. istanbul üniversitesinin oralarda suni dericiler var. oradan da 1 metrekare deri alırsınız. sonra bunları terziye götürüp rahatça diktirirsiniz.

Kardeş resimlerdeki ybr bence çok hoş olmuş. Ama bence usta birine yaptır döşemeci gibi yapamazsın.

valla verdiğiniz fikirler şahane hepsi aklıma yattı.
sıva süngeri elimde var hatta satın almama gerek yok. kesmek için malzeme de var. sadece yapay deri almam gerekiyor. hatta zımba vs bile var elimde. ama yapabilir miyim bilmiyorum. eksik malzemeleri tamamlayım bi önce.
ama ilk önce maaşın yatması gerekiyor :)

harika olur.. telli jant takarsan tadından yenmez race gidon yaparsan tam bi cafe racer olur umarım ugraşıp yaparsın . ayrıca.. koltugu bu şekilde modifiye etme .. koltuga monte olacak fiberden mono kapak yaptırabilirsin

harika olur.. telli jant takarsan tadından yenmez race gidon yaparsan tam bi cafe racer olur umarım ugraşıp yaparsın . ayrıca.. koltugu bu şekilde modifiye etme .. koltuga monte olacak fiberden mono kapak yaptırabilirsin
ya aslında öyle yapmak en güzeli. ama fiberi kime yaptırcam? bilemedim.
1fastback1.jpg

senin dediğin böyle birşey dimi. hatta aklıma saçtan kaynatmak bile geldi. onun da ustası var tanıdığım ama çok iyi anlatmak lazım hayal gücüne bırakınca çok saçmalıyor :)
gidon hazır bu arada :)

fiber yaptırsan elden kalıp çıkaracak ve maliyeti daha fazla olacak saç dan yaparsanız daha dusuk maliyetli olur ama güzl bi usta gerekiyo kolay gelsn

bende benım segere yaptıracağım aynı koltuğu bu hafta sonu, zaten direksiyon racing tip arka tekerlekte 3.75 yuvarlak far aynı ybr gibi... Zaten artçi almayı sevmiyordum iyi oldu bu konuyu gördüğüm..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar