Hayvanseverim ama seni sevmedim.
Bu yorumu sevdim..
Kötü bi söz söylemek, hakaret etmek hiç sevdiğim şey değildir.. Biz insanlar kelimelerin, tartışmaların, konuşmaların sonuca varmadığı -varılamadığı- yerlerde genelde ya hakaret yolunu seçeriz.. Ya da aptallığımızın kanıtı olan kavga yolunu.. Çünkü biz insanlar gerçekten aptalızdır.. Çünkü hiç bir hayvan biz aptalların deyimiyle yemek yediği kaba pislemez.. Biz bırakın pislemeyi s... attık resmen.. Nesli tükenen hayvanlara yok şu hayvan şunu yedi onun nesli tükendi derler.. Ama kürkü daha yumuşak, kaliteli ve pahalı olsun diye doğmadan 15 gün önce "katledilen" Karakul kuzusunu kimse bilmez.. -ya da bilmek istemez- Biz aptalız çünkü kendi yaşadığımız çevreyi-gezegeni daha rahat yaşayabilelim diye mahvetmeye bayılırız.. Araç geçişi rahat olsun, trafik olmasın diye 5 bin hektar ormanı katletmeye sesimiz çıkmaz..
"Ama hayvanlar da kavga ediyor, dövüşüyor?" Onlar hayvan, insanlar gibi güçlü zekaları yok, dolayısıyla içgüdüleriyle hareket ettikleri için onları insanlarla karşılaştırmak zaten en büyük aptallıktır..
Sizin yaptığınız hiç hoş bir davranış değil.. Zaten kendiniz de sonradan farkına varmışsınız, bu da bir gelişme, takdir ettim sizi.. Biz aptal insanlar genelde hiç bir zaman hatamızı kabul etmez, hep karşıda bir hata ararız -ya da üstüne yıkarız-.. İyi ki "ama onlarda kavga edip beni çok rahatsız ediyolardı" gibisinden bir cümle kurmadınız o zaman direk bilgisayarı kapatıp bir daha da bu foruma girmezdim böyle bir insanla aynı foruma nasıl üye oldum ben diye..
Hayvanı sevmeyen insanı sevemez. diye bir laf vardır, çok ta güzel bir laftır. (ha ayrı ben hayvanı çok severim ama insanı maalesef pek fazla sevmem)
Polisler olur olmaz yerlerde insanlara girişiyor dediniz, haksızlar kabul öyle bir hakları yok.. Ama bu olayı hayvanlarla karşılaştırmak yine çok saçma bir yorum.. -kendini savunmaya çalışmak- Burada konu sadece kediler değil. Sigaraya zam yapılır herkes ayağa kalkar "nasıl olur böyle bir şey" "insan haklarına haykırı" "sigarama dokunma!" filan.. Ama kendilerini rahatsız eden hayvanları belediyeye şikayet edip toplattırıp bu kış kıyamette boş ormanlara atan, yiyeceksiz bırakan insanlara karşı kulaklarını tıkarlar..
Yakında başıma geldi, bi sokak köpeği geldi apartmanımızın önüne hemen dost olduk onunla ve adını "Dost" koyduk.. Hususi olarak bütün tavuk bile aldım ona. Bakkala giderdim peşimden ayrılmazdı, kapıya gelinde "otur dostum burada" derdim. Bakkaldan çıkana kadar yerinden kıpırdamazdı, çıktığım gibi üstüme atlar dayanır öyle gözlerimin içine bakardı ben de direk sarılırdım ona. Eve girerken apartman kapısı kapanana kadar başında bekler ben de beklerdim kapı kapandığı anda resmen ağlama sesleri çıkarırdı, ben de dayanamaz tekrar çıkıp sarılırdım ona -evet sokak köpeğiydi ve pisti evet!- ama gel görki bi gün eve geldim, babamla hususi ona ve gelen diğer köpeklere vermek için köpek maması aldık, evet yaptık resmen.. Ama eve gelince bir de ne göreyim her zaman yattığı balkon altında yoktu.. Noldu nerde dedim belediye geldi aldı götürdü dedi.."neden?!" dedim.. Okula giden çocuklara havlayıp, kovalıyomuş.. Saçmalamayın dedim.. Etraftaki taşları gösterdim, bi gün okula gitmeden önce hususi erken kalkıp izledim.. Yoldan geçen çocuklar sessizce balkon altında uyuyan köpeği taş yağmuruna tuttular, e köpek kalkınca da doğal olarak hepsini kovaladı "ah birini bari ısırsaydın be dostum" dedim okula giderken.. Motoruma bindiğimde sitenin çıkışına kadar peşimden koşuyodu benim.. Neyse aklıma geldikçe gözlerim doluyor.. Barınağa gidip bakmaya da korkuyorum, giden köpeklerin %80 i ölüyor orada, açlıktan, soğuktan "o öldü" demelerini duymaktan korkuyorum..
Konu çok dağıldı ama içimi dökmek istedim, kıracak bir şey söylediysem veya farkında olmadan hakaret içeren bir cümle kurduysam gerçekten özür dilerim. Ama tekrar belirteyim hiç hoş bir davranış değil, yanlarına gidip kışt! deseniz hiç kimse acı çekmeden biterdi bu olay..
Bi de şunu düşünün ya dışarıda sıksaydınız ve siz gazdan etkilenmeyipte gözleriniz yanmasaydı.. O kedileri düşünürmüydünüz? Tabii ki hayır!
Bi daha böyle bi olay yaşanmaması dileğimle..
Ha ayrıca; başlığa ilk baktığımda "aa komik bi olay, anı anlatacak herhalde" diyip heveslee girdim ama konu buralara kadar geldi.. İlginç..
Teşekkür ederim..