Jant Temizleme

Beyler bundan 1-2 hafta önce zincir yağı değiştirirken arka jantta biraz kirlendi hafif rengi kararmış duruyor bunu nasıl cıkarabilirim suyla yıkadım deterjan vs. birçok yol denedim cıkmıyor nasıl cıkarabilirim tavsiyeleriniz varmı ?

En iyisi kafaya takmamak, jantı temizleyim derken zincirin yağı da gidecek sonra zinciri yağlayacaksın arka teker yine yağ olacak, boşver olduğu gibi kalsın.

ben evde artık kullanılmayacak hale gelmiş bir bulaşık süngerine biraz detarjan sıkıp elle temizliyorum gayet iyi temizleniyor :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gaz yağı kullanabilirsin.

Zincirini ve jantını bol gaz yağı ile temizle sonra güzelce yıka..kurumasını bekle ve sprey zincir yağlarından kullan..onlar yapışkan bir maddedir ve sağa sola akma yapmaz

gaz yağı en mantıklı yöntem :) allahdan benim cupda zincir korumalıgı buyukde saga sola akmıyo :))

Benim zincir spreyi beyaz olduğundan bir ara arka cant beyaza boyanmış gibiydi :queen: ama dert edecek bir şey yok, bulaşık deterjanı yağ çözücü özelliğiyle olayı hallediyor :cat:

İZMİRde gazyağı satan yer biliyor musunuz??? be bugün birkaç istasyona gittim, bulamadım :pr:

productDetails.aspx

BUNU KULLAN ÇIKARAMAYACAĞI KİR VE YAĞ YOK FİYATIDA UYGUN

http://www.hepsiburada.com/liste/local-cleaner-e-266-agir-kir-yag-ve-leke-sokucu-200-ml/productDetails.aspx?productId=otyaglcl0008&categoryId=20035742

Jant'ınız boyalı değil ise , çıplak çelik/alüminyum ise, yarım bardak benzin, depodan alınır, tercihen yünlü bez parçasına emdirilip silinir.

Katrana dönmüş 90 numero şanzıman yağını, sair kirleri öyle bir söküyorki muazzam, lastiğe değirmemeye bakın çiçek gibi oluyor.

Aynı işlemi birazdaha benzin ile sürahi 5 litrelik su bidonuna O-ringsiz zinciri içine atıp çalkala yavrum çalkala , zenci gibi olan zincir pamuk gibi temiz çıkyore:queen: (yaşasın orringsiz zencir :) )

Marketlerde Asprin diye bir madde var Camsil gibi ben onunla temızlıyorum gayet iyi sonuç veriyor

Balata temizleme spreyi guzel temizliyor, ama dikkatli sikmak gerekiyor, zincire vs. gelmeyecek sekilde.

Beyler bundan 1-2 hafta önce zincir yağı değiştirirken arka jantta biraz kirlendi hafif rengi kararmış duruyor bunu nasıl cıkarabilirim suyla yıkadım deterjan vs. birçok yol denedim cıkmıyor nasıl cıkarabilirim tavsiyeleriniz varmı ?

mutfaklarda kullanılan aspirin diye bir kimyasal ilaç var onu kullan herşeyi siler atar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar