Bilemiyorum Samet. 10 gün kadar önce annemi Altunizade'deki Başkent Üniversitesi Hastanesinde ameliyat ettirmiştim. O gün bu gün gidip geliyorum .Gerçi zaman zaman Feneryolu'nda abimin evinde de kalıyorum ama yarın taburcu durumu var. Taburcu ederlerse yarın Yalova'ya geri döneceğim.
Allah en yakın zamanda şifalar ihsan etsin abicim...geçmiş olsun...
abi niye söylemedin arasaydın hemen yanına biterdik birşeylere ihtiyaç varmı.....
---------- Post added at 23:41 ---------- Previous post was at 23:39 ----------
1-cbr1100 xx (hayabusa 1300)
2-farcob
3-Holocaust46
4--unnamed- (inşaAllah)
5-eray_uluyazı (inşallah)
6-onury-1100 xx li oldu artıkın
7-mahonny kardeş
8-özer amca
9-samet hızlı usta
10-murat cbr 250
11-..............
abi sende aynı ben gibisin her an kayış atmaya meyilli...1-cbxx 1100 (hayabusa 1300)
2-farcob
3-Holocaust46
4-İnşallah...![]()
abi sende aynı ben gibisin her an kayış atmaya meyilli...
Amin .Teşekkür ederim.
---------- Post added at 00:03 ---------- Previous post was at 00:01 ----------
Teşkkür ederim Tünal kardeşim. Her şeyi programlamıştık,yatış,tedavi ameliyet vs.
abi gerçekten gelmek isterim ama cumartesi çalışacağım benbırak şimdi kayışı akşama gel.....yoksa çekecem kulaklarını.....sakarya yakışıklısı....elmalarıda unutma....
---------- Post added at 00:20 ---------- Previous post was at 00:14 ----------
Abi havalar müsait olduğunda senin trilya işini halledeceğiz yani gezeceğiz....
Terk edilen köy: Trilya
Mudanya'nın 24 köyünden biri Trilya... Bizans döneminden kalma, fresklerle süslenmiş kiliseleriyle ünlü bir belde. Evlerinin çoğu birinci dereceden tarihi eser. Bu yüzden koruma altında, ama onarımsız bir koruma...
MUDANYA - "Mudanya'nın 24 köyü vardır, ürünü zeytindir, bağları çoktur. Bazı yerlerinde güzel nar ve limon ağaçları bulunur. Toprağı gayet güzeldir. Kasabanın yarısı Müslüman yarısı Hıristiyan'dır..."
Bu sözler 17. yüzyılda yaşamış Katip Çelebi'ye ait. Mudanya'nın 24 köyünden biri Trilya ya da bugünkü adıyla Zeytinbağı, Çelebi'nin tarifine aynen uyuyor. Trilya'yı gezdiğinizde, kurucularının o ölümsüz zeytin ağaçlarına yer bırakabilmek için, üç manastır, yedi kilise ve zeytinyağı atölyeleriyle birlikte bin haneyi Marmara Denizi'nin güney kıyısına daracık sokaklar halinde sevgiyle yerleştirdiğini görüyorsunuz. Trilya'nın çarpıcı güzelliği zamanın yıpratıcılığına karşı bu sevgi ve tarih öncesine dayanan geçmişinden aldığı güçle ayakta kalmaya çalışıyor.
Yedi kilise, üç manastır
Bursa'ya 40 kilometre, Mudanya'ya 10 kilometre uzaklıktaki Trilya, pek çok özelliğiyle tarihi değerlerini koruyan Türkiye'deki ender yerleşim yerlerinden biri. Bugüne kadar pek çok uygarlığın bu topraklarda yaşadığı biliniyor. Eski Yunanlılar, Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Makedonyalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar. Trilya, toprakların çokkültürlülüğünü yansıtan yedi kilise, üç manastır, üç ayazma, şaraphaneler, zeytinyağı işlikleri, Yavuz Sultan Selim'in yaptırdığı bir hamam ve yüzlerce güzel eve sahip.
Trilya tarihi kiliseleriyle ünlü. Bizans döneminden kalma Hagios Stephanos Kilisesi, Panagia Cemaat Kilisesi, Siyi Başmelekler Kilisesi bunlardan sadece birkaçı. 1661 yılından bu yana Fatih Camii olarak kullanılan Hagios Stephanos'un şadırvanı dikkat çekiyor. Panagia Cemaat Kilisesi ise 10. yüzyıl ortalarına ait Orta Bizans döneminin tipik yapısı. Artık sadece iki kat fresk bulunan yapının duvarları hâlâ sağlam. Siyi Başmelekler Kilisesi de 780 yılına ait. Konstantin Porphyrogenetos tarafından yaptırılmış.
Trilya'nın bir başka ilginç yapısı 1909 yılında yapılmış ve 10 yıl öncesine kadar eğitime hizmet vermiş okulu. Okulun öğrencileri arasında eski Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başpiskopos Makarios var.
Trilya'nın daracık sokaklarında, genellikle iki-üç katlı, cepheleri beyaz ya da sarıya boyanmış, mahzun yüzleri pencerelere konuk eden binalar arasında hüzünle dolaşabilirsiniz. Bugün artık bakımsızlıktan bıkmış, pencerelerine tahtalar çakılmış 50 bina sokak aralarında görebileceklerinizden.
Trilyalıların eski eşyaları, kendi mülkleri olan kiliselerin içinde yer alıyor. Bazı yapılarının içine gri tuğlalardan yeni barakalar yapılmış.
Trilya çevresiyle birlikte sit alanı ilan edilmiş, ancak hiç korunmamış. Evler ve sokaklar onarılmamış. Trilyalılar, zamana yenik düşen evlerinin yeniden hayata dönmesini bekliyor.
abi gerçekten gelmek isterim ama cumartesi çalışacağım ben
elmalar seneye ramazandan sonra daha var olmasına ama olunca gene çuvalla getiririm merak etmeyin iyi muhabbetler sizlereHayırlı işler bol güneşler ...elmalarımızı sakla o zaman....
Serdar kardeş geçmiş olsun Allah şifasını versinBilemiyorum Samet. 10 gün kadar önce annemi Altunizade'deki Başkent Üniversitesi Hastanesinde ameliyat ettirmiştim. O gün bu gün gidip geliyorum .Gerçi zaman zaman Feneryolu'nda abimin evinde de kalıyorum ama yarın taburcu durumu var. Taburcu ederlerse yarın Yalova'ya geri döneceğim.
beni karşıladicektim :mrgreen:yırttınkerata..l:
l:
l: ohhh..çok şükür....
l::queen::queen::queen::rendeer::rendeer::rendeer:
Serdar abi.. geliyormusun yani şimdi??????:silent:
abi niye söylemedin arasaydın hemen yanına biterdik birşeylere ihtiyaç varmı.....
---------- Post added at 23:41 ---------- Previous post was at 23:39 ----------
1-cbr1100 xx (hayabusa 1300)
2-farcob
3-Holocaust46
4--unnamed- (inşaAllah)
5-eray_uluyazı (inşallah)
6-onury-1100 xx li oldu artıkın
7-mahonny kardeş
8-özer amca
9-samet hızlı usta
10-murat cbr 250
11-..............
sağaolasın abi kemik tayfanın belkemiği..hayırlı cumalar kemik tayfanın milleti....
hayırlı cumalar kemik tayfanın milleti....
ogeziye bensiz gitmeyin.....bırak şimdi kayışı akşama gel.....yoksa çekecem kulaklarını.....sakarya yakışıklısı....elmalarıda unutma....
---------- Post added at 00:20 ---------- Previous post was at 00:14 ----------
Abi havalar müsait olduğunda senin trilya işini halledeceğiz yani gezeceğiz....
Terk edilen köy: Trilya
Mudanya'nın 24 köyünden biri Trilya... Bizans döneminden kalma, fresklerle süslenmiş kiliseleriyle ünlü bir belde. Evlerinin çoğu birinci dereceden tarihi eser. Bu yüzden koruma altında, ama onarımsız bir koruma...
MUDANYA - "Mudanya'nın 24 köyü vardır, ürünü zeytindir, bağları çoktur. Bazı yerlerinde güzel nar ve limon ağaçları bulunur. Toprağı gayet güzeldir. Kasabanın yarısı Müslüman yarısı Hıristiyan'dır..."
Bu sözler 17. yüzyılda yaşamış Katip Çelebi'ye ait. Mudanya'nın 24 köyünden biri Trilya ya da bugünkü adıyla Zeytinbağı, Çelebi'nin tarifine aynen uyuyor. Trilya'yı gezdiğinizde, kurucularının o ölümsüz zeytin ağaçlarına yer bırakabilmek için, üç manastır, yedi kilise ve zeytinyağı atölyeleriyle birlikte bin haneyi Marmara Denizi'nin güney kıyısına daracık sokaklar halinde sevgiyle yerleştirdiğini görüyorsunuz. Trilya'nın çarpıcı güzelliği zamanın yıpratıcılığına karşı bu sevgi ve tarih öncesine dayanan geçmişinden aldığı güçle ayakta kalmaya çalışıyor.
Yedi kilise, üç manastır
Bursa'ya 40 kilometre, Mudanya'ya 10 kilometre uzaklıktaki Trilya, pek çok özelliğiyle tarihi değerlerini koruyan Türkiye'deki ender yerleşim yerlerinden biri. Bugüne kadar pek çok uygarlığın bu topraklarda yaşadığı biliniyor. Eski Yunanlılar, Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Makedonyalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar. Trilya, toprakların çokkültürlülüğünü yansıtan yedi kilise, üç manastır, üç ayazma, şaraphaneler, zeytinyağı işlikleri, Yavuz Sultan Selim'in yaptırdığı bir hamam ve yüzlerce güzel eve sahip.
Trilya tarihi kiliseleriyle ünlü. Bizans döneminden kalma Hagios Stephanos Kilisesi, Panagia Cemaat Kilisesi, Siyi Başmelekler Kilisesi bunlardan sadece birkaçı. 1661 yılından bu yana Fatih Camii olarak kullanılan Hagios Stephanos'un şadırvanı dikkat çekiyor. Panagia Cemaat Kilisesi ise 10. yüzyıl ortalarına ait Orta Bizans döneminin tipik yapısı. Artık sadece iki kat fresk bulunan yapının duvarları hâlâ sağlam. Siyi Başmelekler Kilisesi de 780 yılına ait. Konstantin Porphyrogenetos tarafından yaptırılmış.
Trilya'nın bir başka ilginç yapısı 1909 yılında yapılmış ve 10 yıl öncesine kadar eğitime hizmet vermiş okulu. Okulun öğrencileri arasında eski Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başpiskopos Makarios var.
Trilya'nın daracık sokaklarında, genellikle iki-üç katlı, cepheleri beyaz ya da sarıya boyanmış, mahzun yüzleri pencerelere konuk eden binalar arasında hüzünle dolaşabilirsiniz. Bugün artık bakımsızlıktan bıkmış, pencerelerine tahtalar çakılmış 50 bina sokak aralarında görebileceklerinizden.
Trilyalıların eski eşyaları, kendi mülkleri olan kiliselerin içinde yer alıyor. Bazı yapılarının içine gri tuğlalardan yeni barakalar yapılmış.
Trilya çevresiyle birlikte sit alanı ilan edilmiş, ancak hiç korunmamış. Evler ve sokaklar onarılmamış. Trilyalılar, zamana yenik düşen evlerinin yeniden hayata dönmesini bekliyor.
---------- Post added at 00:22 ---------- Previous post was at 00:20 ----------
Kültür turlarımızın kaptanı sensin abey...
pazar gezmesi yok mu![]()