Bildiğiniz bir şeyler varsa ne olur yardımcı olun :)

Öncelikle merhaba. Bir konu hakkında bilgilerinize ihtiyacım var :
Şuanda Amerika da bulunan bir arkadaşım var. Malum Türkiye de iphone fiyatları oldukça pahalı olduğundan amerikadan bir iphone getirtmek istiyorum. Arkadaşım yaklaşık 10 gün sonra Türkiye ye gelecek. Henüz onunla konuşmadım fakat eğer bildiğiniz sorunlar varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Telefon buraya geldiğinde ne gibi sıkıntı çekebilirim ? Şuan Amerika da ki iphone 4 veya 4s fiyatları ne kadar ? Cihazın buraya gelirken yapılması gereken işlemler nelerdir ? Yapılan işlemlerin maliyeti ne olur ? Eğer bildiğiniz bir şeyler varsa lütfen cevaplarınızı esirgemeyin. Şimdiden teşekkür ediyorum. :)

Bir ara arkadaş Romanya'dan telefon getirmişti yanında.Burada açtırmak için pasoportuyla herhangi bir GSM operatör bayisine gitmişti oradan açmışlardı telefonu.Turkcell'di sanırsam...Tabi bu işlem 1-1.5 yıl önceydi şimdi sistem nasıldır bilemiyeceğim.

Bir ara arkadaş Romanya'dan telefon getirmişti yanında.Burada açtırmak için pasoportuyla herhangi bir GSM operatör bayisine gitmişti oradan açmışlardı telefonu.Turkcell'di sanırsam...Tabi bu işlem 1-1.5 yıl önceydi şimdi sistem nasıldır bilemiyeceğim.
Teşekkür ederim. Benim bu işlemlerin maliyeti hakkındada bilgiye ihtiyacım var aynı zamanda şuan Amerikada ki iphone fiyatlarınada bilgisi olanların cevaplarını bekliyorum

Moderatör
Arkadaşına sorsan oradaki fiyatları daha mantıklı olmaz mı? :)

ben busene rusyadan getirdim telefon.
1 ay içinde pasaporta işletmen lazım.gsm abone merkezleri yapıyo
birde son 2 yıl içinde başka telefon işletmemiş olması lazım.
yani bir pasaporta 2 yılda 1 tel işletebilir. işleme ücreti 10 tl

F54

ben olsam dış ülkeden aypon getirtmem bizde var şarj bitince telefon zor açılıyor yani hiç kapanmaması gerekli bunun sebebini bilmiyorum yok uçuş moduna falan giriyorsun saçma saçma şeyler yani fiyat olarakta 1000 tl ye geldi isteyen olursa hemen satarım pasaporta işlenik çiziksiz...

ben busene rusyadan getirdim telefon.
1 ay içinde pasaporta işletmen lazım.gsm abone merkezleri yapıyo
birde son 2 yıl içinde başka telefon işletmemiş olması lazım.
yani bir pasaporta 2 yılda 1 tel işletebilir. işleme ücreti 10 tl
Cok teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:03 ----------

ben olsam dış ülkeden aypon getirtmem bizde var şarj bitince telefon zor açılıyor yani hiç kapanmaması gerekli bunun sebebini bilmiyorum yok uçuş moduna falan giriyorsun saçma saçma şeyler yani fiyat olarakta 1000 tl ye geldi isteyen olursa hemen satarım pasaporta işlenik çiziksiz...
Neden o kadar pahalıya geldiki ? Apple store nin sitesinde iphone 4s in fiyatı 200$ olarak görünüyor yanlışmı acaba ?

Cok teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:03 ----------

Neden o kadar pahalıya geldiki ? Apple store nin sitesinde iphone 4s in fiyatı 200$ olarak görünüyor yanlışmı acaba ?

hakkaten de ole yaw.yanlış gormuyoruzdur umarız :) gerçekmı bu fiyatlar

Kocaeli İl Temsilcisi

lpg de varmı abi işllimi ? :cherry::p

fiyatta yanlışlık olabilir 600 $ gibi rakamlar olması lazım.şimdi sordum 32 gb ipone4 600$ ipone 4s 710$

Son düzenleme:
200$ sözleşmeli fiyat. orada dikkatli okursanız operator ile sözleşmeli fiyatı.

Biz işte 2-3 ay önce getirttik bi doktor tanıdığa iphone 4s bi de ipod 4th sadece pasaportla herangi bi gsm şirketi bayiisine gidip ufak bi meblayla pasaporta işletiyorsunuz, onun dışında hiç bi şeye gerek yok.. Hiç bi sorun da yaşamadık..

Geçen sene de bizim komşu yine amerikadan iphone 3g s getirtmişti onu da benim pasaporta işletmiştik onda pasaport yok diye.. :) Sadece pasaportla gidip para verip işletiyosun yetiyor.. :)

Super Moderator
Öncelikle fiyatlarda yanlışlık var; IPhone 4 $599+Tax, 4S $699+Tax fiyatlarla satılıyor burada resmi olarak. 4 için artık güzel kampanyalar yapabiliyor kimi yerler onlar takip edilebilir.
O $200 olan fiyat da 2 yıllık kontratla birlikte telefona ödenen miktar, onu alabilmek için de bir sosyal güvenlik numarası...vs olması gerekiyor kişilerin, aksi takdirde $500 gibi bir depozito ödenip, kontrat bitiminde geri alınıyor.

Bunun dışında dikkat edilecekler, telefonun CDMA versiyonu olmaması olabilir, örneğin Verizon modelleri CDMA çalışıp Sim kart kabul etmezler. Genelde cihazlar üretici operatöre kilitli olabiliyorlar, yurt dışında da olsa başka bir operatör sim kartıyla çalışmıyorlar, neyse ki bu durumun çözümü kolay.

Tüm bunlar haricinde, önerebileceğim örneğin Craigslist gibi sitelerden çok iyi fiyatlara çok az ve iyi kullanılmış IPhone'lar bulabilmek mümkün, tabii ki yine dikkatli olup tongaya düşmemek lazım her iyi fiyata. Böyle bir şey almak daha avantajlı olabilir.

Ayrıca işlenecek pasaportun 1 ay içinde yurt dışından giriş damgası olan bir pasaport olması gerekli, onu da hatırlamakta fayda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar