Doğalgaz Faturası

malum senenin en soğuk aylarını yaşıyoruz ama bu doğalgaz meselesi çok can sıkmaya başladı

her ay fatura tutarı artıyor normaldir derken bu ay 340 lira geldi. ev 3+1 135 m2 normal mi değil mi bilmiyorum ama

görünce bi inceliyim dedim. son üç ayın faturalarına baktım her ay doğalgazın birim ücreti değişmiş. kullanım miktarı arttıkça birim ücret artmıyorsa

çaktırmadan her ay zam yapmış bu adamlar

1. ay perakende satış fiyatı = 0.06355641
2. ay perakende satış fiyatı = 0.06688812
3. ay perakende satış fiyatı = 0.06716041

merak ediyorum sizlere ne kadar geliyor bu fatura?

Muhtemelen tüketim oranı arttıkca birim fiatıda artıyordur :(zira suda bu böyle yada çaktırmadan çaktırmadan gıdıklıyorlar :)

bana geçen ay 158 tl geldi 98 m2 ....ama bundan 2 sene önce kışın başlarında bu parayı ödüyordum mantolama yapıldıktan sonra rahatladık ...binanızda mantolama yoksa kesinlikle tavsiye ederim...

Muhtemelen tüketim oranı arttıkca birim fiatıda artıyordur :(zira suda bu böyle yada çaktırmadan çaktırmadan gıdıklıyorlar :)

bana geçen ay 158 tl geldi 98 m2 ....ama bundan 2 sene önce kışın başlarında bu parayı ödüyordum mantolama yapıldıktan sonra rahatladık ...binanızda mantolama yoksa kesinlikle tavsiye ederim...

mantolama var geçen ay 220 lira ödemiştim bu ay çok arttı kombinin ayarına hiç dokunmadım ama fatura resmen uçtu üstteki videoda ki zamıma koydular gene zammı

ben otomatik ödeme talimatı verdim faturaya bakmıyorum pisokolojim bozuluyor zaten maaş düşük

Ankarada Doğalgaz karta yükleniyor. Yani Ön ödemeli. Sanırım bu daha iyi. Sürprizlerle karşılaşmıyorsunuz.

En güzeli evde çocuk yoksa kullanmamak kalın kalın giyinip yorgan döşek içinde yatmak yoksa bu miktarların altından kalkılmaz :)
biz öğrenci evinde kalıyoruz mantolama yapıldı aylık 170 tl veriyoruz afedersiniz ama :) sabah uyanınca terliyorum evde şort ile geziyoruz :flower:

En güzeli evde çocuk yoksa kullanmamak kalın kalın giyinip yorgan döşek içinde yatmak yoksa bu miktarların altından kalkılmaz :)
biz öğrenci evinde kalıyoruz mantolama yapıldı aylık 170 tl veriyoruz afedersiniz ama :) sabah uyanınca terliyorum evde şort ile geziyoruz :flower:

şehir izmir yazıyor eğer bu söylediklerin izmir içinse 170 lira bile çok istanbuldakinin yarısı kadar bile kış olmuyor orda :)

Öğrenci evi herkes kalın kalın giyiniyor en düşük ayarda çalıştırıyoruz kombiyi ama evde yalıtım adına bi şey yok camlara çektiğimiz süngerler haricinde :p 250 lira geldi en son (160 m2 falanmış)

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
tasarruf adına; en az 3 petek açık kalacak şekilde diğerlerinin vanalarını kapatabilirsiniz,kullanılmayan odaları devre dışı bırakmak etkili bir yöntemdir, evde kimse yokken kesinlikle kapatın kombinizi.

tasarruf adına; en az 3 petek açık kalacak şekilde diğerlerinin vanalarını kapatabilirsiniz,kullanılmayan odaları devre dışı bırakmak etkili bir yöntemdir, evde kimse yokken kesinlikle kapatın kombinizi.
Kullanılmayan odaların kapısını hiç açmamak üzere kapamak gerekiyor ama yoksa ev ısınmıyor.

Bu ay bana da fatura 250 lira geldi.Kombi bakımı ve petek bakımı yaptırıp termostatlı vana taktırdım.Bakalım ne kadar etkileyecek.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
İstanbul içinse bu veriler tüketiminiz çok fazla yada ev sıcaklığınız yüksek.

Benimde 3+1 yaklaşık 140 m2 (aslında 5+2 235 m2 ama kışın üst katı kapatıyorum)
Ev sıcaklığı gündüz 20, akşam 21, gece 19 derece olarak ayarlı kombinin yüzüne bile bakmıyorum
211 tl ödedim bu ay, geçen ay 190 dı malum havalar git gide soğuyor bu ay daha fazla gelir.

340 tl aşırı yüksek bir rakam, tabi evde bebek filan varda 25 derecelerde yakıyorsanız bilemem.

Ben dediğim derecelerde yeteri kadar konforlu ısınıyorum, ne banyoda ne wc de üşüyorum.

130 m2 ev..sürekli 40 da yanıyor...alt üst boş daire...270 TL

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:57 ----------

Ankarada Doğalgaz karta yükleniyor. Yani Ön ödemeli. Sanırım bu daha iyi. Sürprizlerle karşılaşmıyorsunuz.

o olay eskidendi..son 3 yıldır verilen aboneliklerde sayaç veriyolar...

benim evin 120 m2 3+1 gelen fatura miktari bu 159 tl (not evde 15 aylık bir ERKEK var)

faturanızın dönemi 1 aydan fazla günü kapsıyor olabilir ona bir dikkat edin, bazen insanın boşluğuna gelebiliyor. 340 çok fazla bir rakam tabi kombiyi son derecede 24 saat çalıştırıyorsanız başka.
esenyurtta oturuyorum evde 1 de bebek var geceleri genelde kapatırım ona rağmen 140 ile 150 arası fiyat gelebiliyor.

faturanın düşük gelmesi için 2-3 küçük önlem önermek istiyorum
1.kombi asla en küçük derecede olmayacak misal minumum derece 38 ise en az 43 derecede olması lazım
2.termostatik radyatör vanası ve oda termostadı kullanılarak %35 tasaruf yapa bilirsiniz (zaten enerji bakanlığı bunu artık şart koyuyor projelere (mütahitlerin işine gelmiyor)
3.tuvalet ve banyo havalandırmaları menfezli olması ayrıca sıcaklığı korumayı sağlıyor.
bilgilerinize

faturanın düşük gelmesi için 2-3 küçük önlem önermek istiyorum
1.kombi asla en küçük derecede olmayacak misal minumum derece 38 ise en az 43 derecede olması lazım
2.termostatik radyatör vanası ve oda termostadı kullanılarak %35 tasaruf yapa bilirsiniz (zaten enerji bakanlığı bunu artık şart koyuyor projelere (mütahitlerin işine gelmiyor)
3.tuvalet ve banyo havalandırmaları menfezli olması ayrıca sıcaklığı korumayı sağlıyor.
bilgilerinize

üstad menfez nasıl sıcaklığı koruyor...efil efil esiyor içeriye...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar