Beyler bayanlar sitemizin adı altından mail yolu ile dolandırıcılık yapanlar var...

Merhaba arkadaşlar bu sabah mail kutumda birinin mailini buldum içerik

Hello Dear,
My name is Franca. i got your contact information at ( http://www.motosiklet.net ) and i am interested to have good relationship with you, i hope you will welcome my friendship request, I will tell you more about me and send my pictures to you as soon as you reply my letter, i will be waiting for your mail soon.
Yours Sincerely Franca.

[email protected]

bu lütfen size de bu veya benzeri mailler yollayan olursa yanıt vermeyin sonra başınız yanabilir. :))

herkese iyi akşamlar dilerim

Ali Cebbar.

merhaba dostum,bilgilendirme ve düşüncn için teşekkürler.Ancak gelen maillere yanıt vermek ile (reply) dolandırılmak mümkün değildir.Gelen mail içerisinde bağlantı adresi var ve yönlendirildiğiniz adreste kredi kartı ,mail şifresi(kutunuzda yararlı bilginiz varsa kullanılabilir) vb bilgiler isteniyorsa ve siz bunları doldurursanız ozaman mümkündür. 2.bir seçenek ise gelen mail içerisinde trojen denilen bir casus client var ise ve siz bunu çalıştırsanız ve antivirüsünüz yeterli değil ise,kalvyeden girdiğiniz her bilgiyi göndericisine ulaştırır ve kredi kartınız ile alışveriş yapıyorsanız bilgilerinize ulaşır.
Özetle maile cevap yazmakla okumakla dolandırılamazsınız
saygılar
(bu arada mesleğim bilgisayar programcılığı)

merhaba dostum,bilgilendirme ve düşüncn için teşekkürler.Ancak gelen maillere yanıt vermek ile (reply) dolandırılmak mümkün değildir.Gelen mail içerisinde bağlantı adresi var ve yönlendirildiğiniz adreste kredi kartı ,mail şifresi(kutunuzda yararlı bilginiz varsa kullanılabilir) vb bilgiler isteniyorsa ve siz bunları doldurursanız ozaman mümkündür. 2.bir seçenek ise gelen mail içerisinde trojen denilen bir casus client var ise ve siz bunu çalıştırsanız ve antivirüsünüz yeterli değil ise,kalvyeden girdiğiniz her bilgiyi göndericisine ulaştırır ve kredi kartınız ile alışveriş yapıyorsanız bilgilerinize ulaşır.
Özetle maile cevap yazmakla okumakla dolandırılamazsınız
saygılar
(bu arada mesleğim bilgisayar programcılığı)

bilgi için t.ederim dostum :))

Mail yoluyla yeni bir spam dalgası... hem de MT.net ismiyle!

Yeni bir E-mail saldırısı!
Merhaba. bugün böyle bir mail aldım:

Hi!
Hello Dear,
My name is Franca. i got your contact information at ( http://www.motosiklet.net/ ) and i am interested to have good relationship with you, i hope you will welcome my friendship request, I will tell you more about me and send my pictures to you as soon as you reply my letter, i will be waiting for your mail soon.
Yours Sincerely Franca.

gönderen adres: [email protected]

ARAŞTIRDIM VE BÖYLE BİR KİŞİ YOK! BU BİR SPAM MAİLİ!! SAKIN İTİBAR ETMEYİN!

Merhaba arkadaşlar bu sabah mail kutumda birinin mailini buldum içerik

Hello Dear,
My name is Franca. i got your contact information at ( http://www.motosiklet.net ) and i am interested to have good relationship with you, i hope you will welcome my friendship request, I will tell you more about me and send my pictures to you as soon as you reply my letter, i will be waiting for your mail soon.
Yours Sincerely Franca.

[email protected]

Merhaba sevgili
My name Franca. i iletişim bilgilerinizi (http://www.motosiklet.net) var ve ben iyi bir ilişki var ilgileniyorum, seni benim arkadaşlık isteği memnuniyetle umuyoruz, hakkında bana daha fazla anlatmaya ve benim resimler gönderebilirsiniz. en kısa sürede size benim mektup cevap olarak, ben yakında posta için bekliyor olacak.
Saygılarımla Franca

Google Translate ile çeviri sonucu çıkan yanıt :)

Senden Hoşlanmış Motosiklet Netten almış adresinide Diyor :)
Hadi İyisinnnn :wiinkk:

_w_

Merhaba sevgili
My name Franca. i iletişim bilgilerinizi (http://www.motosiklet.net) var ve ben iyi bir ilişki var ilgileniyorum, seni benim arkadaşlık isteği memnuniyetle umuyoruz, hakkında bana daha fazla anlatmaya ve benim resimler gönderebilirsiniz. en kısa sürede size benim mektup cevap olarak, ben yakında posta için bekliyor olacak.
Saygılarımla Franca

Google Translate ile çeviri sonucu çıkan yanıt :)

Senden Hoşlanmış Motosiklet Netten almış adresinide Diyor :)
Hadi İyisinnnn :wiinkk:

:queen: :queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
iki senaryo var: ya MT bu email adreslerini sattı ya da MT'den bunları çaldılar. ilk olasılığa zaten çözüm de yok denecek bir şey de yok. ama durum ikincisi ise MT'nin kullanıcı bilgilerini daha güvenli bir biçimde saklaması gerekir.

ben mail attım fotolarını yolladı...%100 çalışıyor..:queen::queen::queen:

Cevap verirseniz mailiniz reklam mailleriyle dolar. Bol bol jigolo teklifleri, Organ büyütme cihazları, Esra sizden hoşlandı şeklinde sahte mailler alırsınız.

Bilgi için teşekkürler :cat: bne apsın milletin işi gücü yok boş işlerle uğraşıyor.

Merhaba,

Benim adım Franca.İletişim bilgilerini motosiklet.net'den aldım ve senin güzel ilişkilerinle ilgileniyorum.Benim dostluğumu olumlu karşılayacağını umut ediyorum.Kısa sürede mesajımı cevaplarsan, sana kendimle ilgili daha fazla bilgi ve kendi resimlerimi göndereceğim.Mailini bekliyor olacağım.

Hörmetler, Franca:p

Bana geçen sene benzer bir mail gelmişti ve merak edip gönderenle uzun uzun konuşmuştum.Suikast ile öldürülen babasından miras kaldığını , bir yerde tutulduğunu ve avukat masraflarını karşıladığımda yanıma gelip ödüllendireceğini falan söylemişti.Ciddi ciddi Citibank hesap numarası felan verdi 3000$ ödememi istiyordu... Tabiki yemedi:wiinkk:

Web sitelerinden mail adreslerini toplayan programlar var. Sorun şu ki, msn bilgilerimiz üye girişi yapılmadan görülebiliyor ve bu durum bu tarz programların mail adreslerini toplamasına izin veriyor.
Hemen msn adresimi profilimden kaldırdım ama ne fayda, sanırım o listede artık hepimiz (profile mail/msn bilgisi girenler) bulunmaktayız :)

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
E-mail toplama programlar websitelerini dolaşarak sitelerdeki mailleri kayıt edebilir ve bu adreslere tanıtım maili gönderebilir.

E-mail adresinizi sitemizde yayınlayıp yayınlamamak sizin elinizde.

Üye profillerinizde yer alan email adresini kontrol panelinize girerek Profilinizi Özelleştirin sayfasındaki
İletişim bilgilerinizi sadece arkadaşlarınızın görüntülemesi seçeneğini aktif edin böylece
yukarıda bahsettiğim programlar ile email adresinizin istenmeyen kişiler tarafından kullanılmasını engelleyebilirsiniz.

işin garip tarafı aynı email bana da geldi :) ama mt'de hiç adı sanı geçmeyen bir email adresime :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar