Akvaryum Hobisi

İnsanı Rahatlatıyor ancak Bu hobi çok basite alınmayacak kadar hatta motosikletten bile daha dikkat isteyen bir hobi...Hala daha bazı insanlar fanusa suyu koy balığı at içine yaşasın kafasını yaşıyorlar...Eğer yapılıyorsa araştırılmalı herşeyi incelenip öğrenilmeli ve ondan sonra başına geçilmeli.

tuzlusu akvaryumu ve canlıları konusunda çok iyi bir akvarist olan EREN YELKENCİ yi takip etmenizi tavsiye ederim.
bu özelliklerinin yanında cok iyi amator fotografcılıgı ile yaptıgı işleri paylasıma sunuyor.
linkleri asagidadır..........
http://www.akvaryumkulubu.org/vbulletin/showthread.php?t=89046&page=4

http://www.youtube.com/results?search_query=Eren+Yelkenci&oq=Eren+Yelkenci&aq=f&aqi=g1&aql=&gs_sm=s&gs_upl=26493l26493l0l28842l1l1l0l0l0l0l167l167l0.1l1l0

http://img94.imageshack.us/img94/7079/87569055.jpg

Tüm tasarımlar ve yapım aşamaları bana ait.

35x35x35 Mobilyalı akvaryum

http://www.akvaryumculuk.biz/forum/viewtopic.php?f=74&t=535&sid=0198fe03f42b6ce8ce176888d29e7c1d

CafeBeyza Sipariş akvaryumu
http://www.akvaryumculuk.biz/forum/viewtopic.php?f=74&t=1105&sid=0198fe03f42b6ce8ce176888d29e7c1d

Taç Beta akvaryumu
http://www.akvaryumculuk.biz/forum/viewtopic.php?f=74&t=944&sid=0198fe03f42b6ce8ce176888d29e7c1d

Ve bunlar gibi niceleri elimden çıkmıştır. Yardım İsteyen arkadaşlara her türlü yardımcı olurum.Linklerini verdiğim sitede Yöneticiyim Oradaki adreslerden ulaşabilirsiniz.. Hatta şu günlerde TekTekerİmam Tarık arkadaşımızada bir akvaryum kuruyoruz.

Son düzenleme:
2 yıl kadar antrenörümle ugrastık bu işle. deli para var bilginiz olsun . yavrulatıp satış yapıyorduk .toptan ucuza alıp tane işi satıyodk . malavi ve tanganyıka türleri besledik bembada cok para var :D bi oda full akvaryum doluydu yumrtılıklar felan cikletler yumurtayı agzına aldkdan 2 3 gün sonra yumurta makınesine boşaldıyorduk . makınede el yapımı biberondan :D

'CafeBeyza Sipariş akvaryumu'
başlığındaki akvaryumda sanırım sump denilen sistem var. Genelde akvaryumların altında görürdüm ben. Sizin yaptığınızdaki gibi yukarı taşıma fikri benim de aklıma gelmişti fakat uygulamaya fırsatım hiç olmamıştı. Cam ölçülerine kadar yazmıştım :) ... Yalnız tek bi sorum var akvaryumdaki suyu yukarıya ne ile gönderiyorsunuz? :)

'CafeBeyza Sipariş akvaryumu'
başlığındaki akvaryumda sanırım sump denilen sistem var. Genelde akvaryumların altında görürdüm ben. Sizin yaptığınızdaki gibi yukarı taşıma fikri benim de aklıma gelmişti fakat uygulamaya fırsatım hiç olmamıştı. Cam ölçülerine kadar yazmıştım :) ... Yalnız tek bi sorum var akvaryumdaki suyu yukarıya ne ile gönderiyorsunuz? :)

Sistem gayet güçlü bir kafa motoru alıyosunuz motorun ağız kısmına girecek şekilde tesisatcıdan ters '' J '' şeklinde boru yaptırın suyu sump un içine veriyoruz. :cherry:

40x25x25 cm bir akvaryum var şuan evde sizce ne beslemeliyim bunda diyorum acaba 1 erke 2 dişi beta vede 5 adet kırmızı karides mi beslesem siyah kum ve siyah arka zemin vede bitki vs koyup yada ne tavsiye edersinlz

Benimde şu anda 200 lt kadar bir akvaryum ama içi boş sayılır bir cift moly bir ciftte lepistesle birlikte lav kayası ve mango koku var :) 6 adette copcum var onumuzdeki ay bitki balik takviyesi yaparım artık :D

Betayı Çift olarak besleyemezsiniz Karides beslemek içinde iyi bir filtrasyon, su biyolojisi hakkında deneyimli olmanız gerek aksi taktirde karidesler ölür.. karma canlı doğuran ve bitki uygun olur.

40x25x25 cm bir akvaryum var şuan evde sizce ne beslemeliyim bunda diyorum acaba 1 erke 2 dişi beta vede 5 adet kırmızı karides mi beslesem siyah kum ve siyah arka zemin vede bitki vs koyup yada ne tavsiye edersinlz

Kiraz karides dayanıklı bir türdür. 50 litrelik tankımda epeyce besliyorum şu anda 30 tane ile başlamıştım. Pipo filtre veya kendi yaptığınız bir sünger filtre yeterlidir. Haftada 1 %10-%20 arası su değişimi de yeterli( canlı yoğunluğuna göre). Ömürleri yaklaşık 15 aydır. Ve yanlış hatırlamıyorsam da 29 günde bir doğuruyorlar. Bunun dışında akvaryumda ağaç kökü ve "java moss" benzeri yosun türleri karidesler için önemlidir eksik etmeyin. Hem de yavruların saklanacağı ortam olur. :)

bende kütüğe java ile bi kısmını sarıp saz ile dekoru tamamlamayı düşonüyorum karideslerin hariçinde hangi tür balık koymalıyım max 1 e 2 yada 3 d olucak gibi

Kocaeli İl Temsilcisi
Bendede yaklasik 200 lt.lik bir akvaryum var icinde 4 tande cikletmi ,sakizmi ne o baliklardan var distan filtre mevcut ancak merakli olsamda saban geldik saban gidicez insan besledigi. baligin adini bilmezmi yavv:))))

Bendede yaklasik 200 lt.lik bir akvaryum var icinde 4 tande cikletmi ,sakizmi ne o baliklardan var distan filtre mevcut ancak merakli olsamda saban geldik saban gidicez insan besledigi. baligin adini bilmezmi yavv:))))

Bu hobi ile depremden önce bende uğraşmıştım.Deprem oldu akvaryum ters döndü.Adeta aşıktım bu hobiye.Ama hepsi parçalanınca bıraktım, küstüm.İnsan alışınca belli bir zaman sonra ölen balıklara ağlıyor..Şimdilerde bi muhabbet kuşu alsam mı diye düşünüyorum:)

bendede akvaryum var ama...

ben balığı daha bol daha lezzetli daha doyurucu olan denizi tercih ediyorum...:pl:

tam yeri gelmişken bir fıkra anlatmadan geçemeyeceğim...

temel amerikada mantık okumuş..2 sene yok piyasada...tatilde gelmiş memlekete...
sokakta dolaşırken dursun görmüş bizimkini...

-nerdesin olum sen???
-amerikadaydım..mantık okudum..
-mantıkda neki ülen???
bak şimdi senin AKVARYUMUN varmı???

vaaar???
sorular başlamış..

içinde balıklar varmı??
kaç çeşit balık var??
sen balıkları severmisin??
kediler balıkları severmi??
köpekler neden kedileri sevmez??
maymunların balıkla neden işleri olmaz??

filan derken 45 dakika sonunda insanlara gelmiş..

sen demiş insanları severmisin???

severim tabi...

erkeklerimi ?? kadınlarımı??

:joker: e tabi kadınları daha çok severim..

hıı.demekki sen mantiken hipne değilsin...

ülen bildi herif demiş dursun...
ertesi gün yolda rızayı gören dursun öğrendiği mantık inceliklerini satmak için kıskaca almış rızayı...

rıza ben mantık öğrendim biliyormusun??

mantıkmı?? oda ne ülen???

bak şimdi..senin akvaryumun varmı????

yoook??:silent:

aha demiş dursun..konuşacak soracak başka şeye gerek yok..koymuş anında teşhisi...

ülem rıza sen düpedüz hipnesin olum....:pl::queen::queen::flower::flower:

bende kütüğe java ile bi kısmını sarıp saz ile dekoru tamamlamayı düşonüyorum karideslerin hariçinde hangi tür balık koymalıyım max 1 e 2 yada 3 d olucak gibi
Eğer karidesi üretmek amacı ile besleyecekseniz bilin ki Otosinclus Affinis adı verilen bir cüce vatoz türü dışında tüm balık türleri karidesleri rahat bırakmayacaktır. Ha yok alacağım karidesler yeterli, üremesin derseniz eğer neon, rasbora gibi mümkün olduğunca küçük ağızlı sürü balıkları olabilir. Lebistes de olabilir belki ama karidesler adına risk oluşturacaktır. Betayı falan hiç düşünmeyin karidesle.

evimde akvaryumum var,

35 cm üzeri boyda, albino astronotum var... Eger izmir / karşıyaka çevresinde ikamet eden ve balığıma iyi bakacağına dair beni ikna eden mt forum üyesi dostum buradan ulaşır ise balığımı uygun fiyata sahiplendirmek istiyorum... ...

Yabancıya gitmesin, yılların hatrı var... bir mal gibi değil, bir canlı olarak gördüğüm için, hiçbir akvaryumcuya gidip takas veya satış için müracaat etmedim... ...

Mersin İl Temsilcisi
ben su kaplumbağalarına hastayım...
amayemleri pahalı. bu zibidiler başka ne yer ne içer sizce?

bu arada deniz hayvan canlıları su içer mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar