26'ıncı Genel Kurmay Başkanı Tutuklandı!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abi işte o zaman operasyonun adını koyabiliriz. zorbalık mı dersin, zulüm mü dersin...
tutuklama kararının gerekçesi nedir? delliler nelerdir? bunlara hakim miyiz?
ben değilim.

koray kardeşim darbeci dediğin komutandan olur zaten. bu darbe bir karate darbesi değil, yönetime el koymak adına yapılan hukukdışı operasyon. türkiye'de de bu işi hep komutanlar yapagelmiş.

Mira; sadece 12 eylül Genelkurmay Başkanı vasıtası ile yapılmıştır bu ülkede. 12 Mart, 27 Mayıs hep alt kademedeki düşük rütbeli subaylar tarafından yapılmış, ordu teamullerine göre bir komutan başımızda olmalı diyerek bir Orgeneral başa geçirilmiştir. Darbeleri ağırlıkla Orgeneraller yapmaz.

Nasıl 1980 Darbesi olduğunda insanlar zil takıp karşıladılarsa bu darbeyi (ki halen böyle bir zümre var), akabinde tarih tüm gerçekleri ortaya çıkarmıştır. Bugün yaşadığımız sivil darbe de tarihteki yerini mutlaka alacaktır.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi işte o zaman operasyonun adını koyabiliriz. zorbalık mı dersin, zulüm mü dersin...
tutuklama kararının gerekçesi nedir? delliler nelerdir? bunlara hakim miyiz?
ben değilim.

Anladığım kadarıyla hiç birimiz tam olarak konuya hakim değiliz.
Fakat az çok fikir yürütebiliyoruz.
Bugün tutuklu olan bütün generellarin, suçları yüzlerine bile okunmamış, ergenekon ile yargılanan bütün yazarların, bütün gazeteciler neyle suçlandıklarını bile bilmiyorlar.

Hakim Haberal'ı şu delillerle içeride tutuyor :

''Sen diyor şu adamı kapıya kadar uğurlamışsın''

Len böyle suçlamami olur :silent:

Yakında silivride boş yatak kalmayacak, generellar nöbetleşerek uyuyacaklar :)
Hadi bunlar neyse ne..
Cezaevi yetersizliğinden, Askeri kışlaları cezaevine çevirmeseler bari. :)

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Vatana millete hayirli ugurlu olsun.
Genelkurmay baskani,emrindeki milyonluk orduyu birakip,gazetecilerle çete kurmus ve darbeye tesebbus etmis!
Bunu da silah yerine internet kullanarak yapmis.
Gayet zeki bir genelkurmay baskanimiz varmis.:)
Ya da devlet bizim zekamizi siniyor.
Du bakaliiiii noooolacak?

Anladığım kadarıyla hiç birimiz tam olarak konuya hakim değiliz.
Fakat az çok fikir yürütebiliyoruz.
Bugün tutuklu olan bütün generellarin, suçları yüzlerine bile okunmamış, ergenekon ile yargılanan bütün yazarların, bütün gazeteciler neyle suçlandıklarını bile bilmiyorlar.

Hakim Haberal'ı şu delillerle içeride tutuyor :

''Sen diyor şu adamı kapıya kadar uğurlamışsın''

Len böyle suçlamami olur :silent:

Yakında silivride boş yatak kalmayacak, generellar nöbetleşerek uyuyacaklar :)
Hadi bunlar neyse ne..
Cezaevi yetersizliğinden, Askeri kışlaları cezaevine çevirmeseler bari. :)

Silivri de yer kalmayacak mı ? :) Gidip gördün mü orayı ? Ben gördüm. İçine girdim. 3 Katlı ilköğretim okulu var çalışan personelin çocukları için sen hesap et.

İstanbul un yarısını topla içeri tık gene yer kalır orada. Ne akla hizmeten bu kadar büyük cezaevi yapmışlar diyorsun sonradan biraz düşünüp buluyorsun nedenini..

Beyler şu 2. Kanaldan konuşuyorlar , hızla çoğalıyorlar gibi ifadelerle bahsettikleriniz kimdir . Merak ettim .
İsinize geldimi bu vatanı kurduyle türküyor kurduk , yok isinize gelmedimi bir haşereden bahseder gibi bahsedip sonra memleketten bütünlük bekleyin .
İyiki Ataturk te su memlekette kendini en turk en Atatürkçü sananların kafasında değilmiş .
Yoksa sen kurtsun gelme sen cerkezsin sen bilmem nesin diye ayırır kurtuluş savaşını yapicak adam bulamazdi .

( kurt degilim )
size hiç bu topraklar bize ait mezopotamya bize verilmişti pe ke ke bizi temisl ediyor veya bdp bizim özgürlüğümüzü demokrasiyi verecek diyen 85 yaşlarında yaşlı yarım yamalak Türkçe konuşan birine rastladınızmı hiç..
Eğer öyle değilse hiç doğuda gitmeyin paris dediğimiz antep e gelin size birebir göstereyim 2008 yılında 15 20 kişiydiler üniversitede geçen yıl en az 1000 kişi çıkın dağlara diye şarkı söylediler bahar şenliklerinde siz neyden bahsediyorsunuz artık kardeşlik şeyleri bitti kardeşiz diye diye kaç yıl kitlediler bize tamam iyi kürt de var ama çoğunluğa yaşanan şeylere bakın siz..
Uluderede yazık genç çoçuklar öldü diye üzüldüm .. buyrun soldaki bombalmada ölen çoçuk !!
di-LOB9.jpg

TC askeri 35 masum köylüyü katletti.
- Nerede?
- Haftanin.
... - Orası neresi...?
- “Irak’ta” bir PKK kampı.
- Ne arıyorlarmış orada?
- Sigara ve akaryakıt kaçakçılığı.
- Ne malum? Ya gerçekten teröristlerse?
- Yok yok. Başbakan bile kabul etti.
- Peki her isteyen o bölgede kaçakçılık yapabilir mi?
- PKK yollarını keser herhalde!
- Bunların yolunu neden kesmemişler?
- ?
- Haraç mı vermişler?
- ?
- Kaçakçılık PKK’nın önemli gelir kaynaklarından biri değil mi? Bölgedeki kaçakçılığı örgüt organize ve kontrol etmiyor mu?
- ?
- Kaçakçılar normalde 3-4 kişi, 15-20 katırla bu işi yaparlar. Bunlar neden 36 kişi bu işi yapmış?
- ?
- Kaçakçılık suç değil mi?
- Evet suç.
- Bunlar PKK’nın geçiş güzergahını kullanmamışlar mı?
- Evet kullanmışlar.
- Cenazeleri kim kaldırdı?
- BDP
- Tabutlar neye sarılıydı?
- PKK paçavralarına.
- Ölenleri araştırdınızmı kimlermiş ?
- Araştırdık,apo yu çok seviyorlar,apo resimli t-shırtlü resimleri var ;(

NOT : Fotoğraf, ölen 35 köylüden biri olan Segvan Encü'nün facebook sayfasından alınmıştır. Bu elbette 35 kişinin de PKK taraftarı olduğu anlamına gelmez. Ama yine de, ölenler hakkında bizlere küçük de olsa fikir vermektedir.

ALINTIDIR..

Beyler şu 2. Kanaldan konuşuyorlar , hızla çoğalıyorlar gibi ifadelerle bahsettikleriniz kimdir . Merak ettim .
İsinize geldimi bu vatanı kurduyle türküyor kurduk , yok isinize gelmedimi bir haşereden bahseder gibi bahsedip sonra memleketten bütünlük bekleyin .
İyiki Ataturk te su memlekette kendini en turk en Atatürkçü sananların kafasında değilmiş .
Yoksa sen kurtsun gelme sen cerkezsin sen bilmem nesin diye ayırır kurtuluş savaşını yapicak adam bulamazdi .

( kurt degilim )
Şöyle kısa bi cevap vereyim sana eyüp kardeş..
kızıltepede (mardin) kahvede çay içip simit yiyeceğim..Yanımda oralı hala görüştüğüm kardeşm gibi sevdiğim bi arkadaşım var.Kendi istanbulda doğup büyüdü.. adamlar bizim yabancı olduğumuzu anlayınca başladılar kürtçe olarak şunun saçına bak , gel şunları dövelim, s....lim gibi laflar atmaya oradan nasıl kaştığımızı bilmiyorum

2 . bir örnek ..kocaelide oturuyorum.. apartman boyanıyor ,geçen sene..yine mustafa arkadaşım bizde kız arkadaşları ile birlikte..boyacılar kızlar hakkında bir laflar atıyor aralarında konuşuyor aklın durur ve gidip adamı çeker vurursun..kat 4 tam bizim bölümü boyuyorlar..arkadan bir bağırtı koptu mustafa balkonda adamı yakalamış yumrukluyor..tabi sonra anlattı durum bu.. mütayite şikayet ettik ikiside işten atıldı..2.kanal bu ve benzeri tahrihtir..bunu ifade ettim

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Silivri de yer kalmayacak mı ? :) Gidip gördün mü orayı ? Ben gördüm. İçine girdim. 3 Katlı ilköğretim okulu var çalışan personelin çocukları için sen hesap et.

İstanbul un yarısını topla içeri tık gene yer kalır orada. Ne akla hizmeten bu kadar büyük cezaevi yapmışlar diyorsun sonradan biraz düşünüp buluyorsun nedenini..

Ek olarak altina, ''Cezaevi yetersizliğinden, Askeri kışlaları cezaevine çevirmeseler bari.'' dedim. :)
Hayir yani ciddi ciddi tırsmaya basladim artik.
İstanbulun nüfüsuna eş deger bi darbeci cikartacaklar diye.. :)

650 bin askeri komuta eden, birçok terör örgütüyle mücadeleyi yürüten, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi uyarınca devletin bekasının tehdit altında olması durumunda müdahalede bulunabilecek Orgeneral rütbesindeki bir şahıs, üç-beş kişiyle bir arada silahlı terör örgütü kurmuş.

Hay ağzına sağlık..

Gündem değiştirmek için birde öc almak için mükemmel olaylar bunlar.Bir taşla iki kuş...

Ne güzel bir halkız ya önümüze koyulan şeyi yiyoruz inanıyoruz."Darbeci bunlar, darbeci" diyenlere sorun çoğu daha iddianameleri bilmez.

Gazeteciler, komutanlar ve diğerleri.Sebepsiz yere şuan hüküm yiyorlar.Ermeni diasporası ne demiş biliyor musunuz? "Türkiye'de düşünce özgürlüğü yok ama düşünce özgürlüğünden dem vuruyorlar" demişler Fransa'da ki yasa tasarısını senatodan geçirmek için yapılan görüşmelerde.Şimdi ne dersin bunlara? Ne cevap verebilirsin?

Moderatör tarafında düzenlendi:
bilemiyorum şimdilerde hükümet askere toz kondurmuyor,
evvelden herkesi "postal yalayıcı " diye yazarlardı.

demek ki neymiş mesele militarizm değil,
mesele militarizmin kimin güdümünde olacağı.

bir tezkerenin meclisten geçmemesi askere neler çektiriyor.

askere gittim diye alırlar mı beni acaba...tırsmaktayım şu an...

Anlamadim size neye bozuldunuz simdi bu zaten cok uzun zaman once soylenmedimi size TV de

"Taraf olmayan berteraf olur diye"

Ne oldu unuttunuzmu bu lafi,

Suclanacak bahane her daim bulunur, hic kafanizi yormayin.

bilemiyorum şimdilerde hükümet askere toz kondurmuyor,
evvelden herkesi "postal yalayıcı " diye yazarlardı.

demek ki neymiş mesele militarizm değil,
mesele militarizmin kimin güdümünde olacağı.

bir tezkerenin meclisten geçmemesi askere neler çektiriyor.

aynı durum yök için de geçerli..güya kapatılacaktı...fethedince en gözde kurum oldu...

beyın fırtınası yaşıyoruz kime inanıp neye sarılacağız neyle övünecek geleceğe ne zaman umutla bakacağız inanın taksımde günde 9 saat motosıklet kullanıyorum bakınıyorum sağıma soluma bir garıp insanlar yada ben garıp yüzler donuk donuk şırınga yemiş gibiler atlıyorlar yola koyun gıbı ne ışık ne yaya gecidi tanıyan yok azıcık laf etsen millet fitil gibi patlayacak gibi bi takım zenginlik nişanı taşıyanlar var varda onlar beyefendi olmak yerine tamamen kibirli kaba insanlar eyyyy millet tuhaf bı fırtına içinde bizler savrulup gidiyoruz haberler izlemek zaten kabus belli butun kanallar anlaşmış ders gıbı bize bir sey yutturmaya calışıyorlar anlıyorum anlıyorum ama anlamak bile işe yaramıyor yazık yazık

içeri alınmasına karşıyım. bu ülkede hırsızlar katiller tecavüzcüler mahkemesi devam ettiği halde dışarıda serbest dolaşıyor. millet vatana 40 yıl hizmet etmiş bir adam içeride. tamam yaptıysa birşeyler yargılansın yapmadıysa mahkeme sonucu sucsuz olur. ama tutuklanınca adam direk içeri gidiyor. daha suclu olduğu kesin olmayan birini yıllarca içeride tutmak. bu siyasi bir olaydır. adamın kaçmasından korkuyorsan al yüzlerce elektronik kelepçe takip et. ama adamın suçu kesinleşmemiş. sadece tanıkların ifadesi ile içeri atmak bu haksızlıktır. sosyal devlet yasal hukuk devletini çökertmektir. buna karşıyım. ama mecliste bunu ifade edecek ne hükümet var nede muhalefet. keşke chp de daha dirençli bir başkan olsaydı. biraz hükümeti sıkıştırsaydı.

Gündem bir şekilde değişecek bir yerden milleti uyutmak lazım. Bakalım daha ne ilkleri yaşayacak bu ülke bunların elinden
Aman diyorum ampülü kötülemeyelim ampül candır <3 Malum silivri çok soğuk:jocolor:

Suç işleyen hele ki darbeye teşebbüs gibi bir suç işleyen içeri alınır arkadaşlar. Bu zaten olması gerekendir. Olmayacak iş insanları içeri alıp aylarca mahkemeye bile çıkarmadan içeride tutmaktır. Olmaması gereken, insanları içeri alıp haklarındaki suçlamaları bile söylememektir, delilleri göstermemektir. Nasıl savunma yapacak bu insanlar? Gazete okurken kendimi Kafka okuyormuş gibi hissediyorum. Ama en acısı, "yazıklar olsun" dedirten nedir, biliyor musunuz? Bunlar yıllardır yaşanmasına rağmen insan hakları kavramını ancak paşalar içeri alındığında hatırlamaktır.

Son olarak, her fırsat bulduğunda Kürtlere küfür etmekten garip bir haz duyanlara birşey söyleyesim var. Bu ülkedeki gerçek bölücüler sizlersiniz. Utanmasanız oturup ağlayacaksınız hala bölemediğiniz için. Ama beceremeyeceksiniz, başaramayacaksınız. Çirkinsiniz. Çıplaksınız. Bittiniz. Artık hükmünüz yok...

Suç işleyen hele ki darbeye teşebbüs gibi bir suç işleyen içeri alınır arkadaşlar. Bu zaten olması gerekendir. Olmayacak iş insanları içeri alıp aylarca mahkemeye bile çıkarmadan içeride tutmaktır. Olmaması gereken, insanları içeri alıp haklarındaki suçlamaları bile söylememektir, delilleri göstermemektir. Nasıl savunma yapacak bu insanlar? Gazete okurken kendimi Kafka okuyormuş gibi hissediyorum. Ama en acısı, "yazıklar olsun" dedirten nedir, biliyor musunuz? Bunlar yıllardır yaşanmasına rağmen insan hakları kavramını ancak paşalar içeri alındığında hatırlamaktır.

Yahu yapma allah aşkına, Özel yetkili (aslında görevli) mahkemelerin baktığı tüm davaların tutuklamaların aynı şeyi söylüyoruz. Oda Tv den tut ergenekon a, balyoz dan, KCK sına kadar. Taraf olmayan bertaraf olur sözünün yansımalarıdır bunlar. Memlekette adil yargılama diye bir olgu kalmamıştır. Sivil darbe gerçekleşmiş Yasama-Yürütme-Yargı aynı erk in eline geçmiş istediği at oynatmaya başlamıştır. Esas sen kendine sor bu soruyu, sen bu konuya ön yargısız bakıp tüm davaları aynı kefede değerlendirebiliyor musun ?

Yani şurada gelmiş 4 ergenin yaptıgı hatayı ornek gösterip tüm kürtlere tavır alıyorsunuz kusura baklarında o bahsettiklerinizin kralı istanbulda da izmirde de vs vs var . Sadece kürtçe konuşmuyorlar okadar . Alenen adam yolda direk türkce olarak ana avrat saydiriyor ne yapılsın .
Bence çözüm basit bombalicak ordu istanbulu bak bı daha kimse kimseye satasabiliyormu.
Bide liseli seviyesinden salyali alıntılarda muthis doğruluyor olanları . Pehh

Adamın evi tr sınırında tarlası Irak'ta şimdiye kadar bundan gocunulmadi adamları kaçakçılığa itecek Her türlü zemin hazırlandı şimdide yaygarası yapılıyor .
Bu arada hiçbirimizde devletten birsey kaçırmıyoruz ha yanlış anlaşılmasın hepimiz sütten çıkmış ak kasigiz. Hırsızlığın büyüğü küçüğü oluyormuscasina

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar