ALLAH korkusu olmayan adam

geçmiş olsun senin yine elinde bir harddisk var bir arkadasim araba bulmus samsunda 50bin liralık araba diye güvenip cebe havale ile kapora yollamıs adama ankaradan gece yarısı yola çıktık sabahı samsuna vardık arıyoruz arıyoruz telefon kapalı bütün gün samsunda dolandık dolandık geri döndük kaporaya mı yanalım o kadar masrafa mı o kadar yorgunluğa mı?
o da kötü olmuş abicim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------

Bekle :) (Yazmış olduğunuz Mesaj öngörülenden az karakter içeriyor. Öngörülem en az karakter 10 adettir.)
ilahi samsam abi.güldürdün valla beni :) Allahta seni güldürsün inş

ilanlarına baktımda 40 tl ye disket sürücü satıyor yuh dedim biz çöpe atıyoruz onları :)

Profilinde hiçbir yorum olmayan, çok az olan, ya da çok fazla olumsuz olan adamlardan birşey almamak gerekir. Eğer böyle birinden diyelim ki bulunmaz hint kumaşı misali bişey aldınız, kuryenin koluna yapışıp açana kadar yanında bekletmek gerek. Saçma sapan bişey çıkarsa da tutanak tutturup aynen iade. Ama şimdi de şansın var, sahibinden.com'la iletişime geç, durumu anlat. Paranı geri alabilirsin, onay verip işlemi tamamlama sadece.

Satıcı ilanda belirttiğinden farklı ürün gönderirse ne olur?
İkinci el ürünlerde; satıcının ilanda belirttiğiyle alıcıya gönderdiği ürün arasında bir fark olursa (marka, model farklılığı, ilanda belirtilmemiş bir hasar, defo ya da yıpranma, aksesuar eksikliği gibi), alıcı kargo ücretini ödeyerek ürünü satıcının adresine iade edebilir. Sıfır ürünlerde ise, alıcı ürünü satın almaktan herhangi bir sebeple vazgeçerse ürünü satıcının adresine iade eder. Sıfır ürünlerin iadesinde kargoyu satıcı öder.

Profilinde hiçbir yorum olmayan, çok az olan, ya da çok fazla olumsuz olan adamlardan birşey almamak gerekir. Eğer böyle birinden diyelim ki bulunmaz hint kumaşı misali bişey aldınız, kuryenin koluna yapışıp açana kadar yanında bekletmek gerek. Saçma sapan bişey çıkarsa da tutanak tutturup aynen iade. Ama şimdi de şansın var, sahibinden.com'la iletişime geç, durumu anlat. Paranı geri alabilirsin, onay verip işlemi tamamlama sadece.

Satıcı ilanda belirttiğinden farklı ürün gönderirse ne olur?
İkinci el ürünlerde; satıcının ilanda belirttiğiyle alıcıya gönderdiği ürün arasında bir fark olursa (marka, model farklılığı, ilanda belirtilmemiş bir hasar, defo ya da yıpranma, aksesuar eksikliği gibi), alıcı kargo ücretini ödeyerek ürünü satıcının adresine iade edebilir. Sıfır ürünlerde ise, alıcı ürünü satın almaktan herhangi bir sebeple vazgeçerse ürünü satıcının adresine iade eder. Sıfır ürünlerin iadesinde kargoyu satıcı öder.
sahibinden.coma durumumu anlatan bı mail yazdım...bilgilendrmelerınız için tşk ediyorum.tecrubesızlıkten oldu işte böyle.napalım.

Adamın sırrı adında gizliymiş de anlaşılamamış :)
Neyse beteri de olabilirdi, buna şükür...

Mahşere bırakmak kimseye fayda getirmez . Paran kıymetliyse git savcıya degilse neden bu yaygara ?
Aynısı kardesime yaptılar ve yapan şerefsiz ailecek arayıp yalvarıyorlar hala aman abi canım abi biz ettik sen etme diye .
Sen gerekeni yap hem sana hem baskasına faydan olsun , yoksa öbür tarafa kalana kadar daha cok hdd satar o

Mahşere bırakmak kimseye fayda getirmez . Paran kıymetliyse git savcıya degilse neden bu yaygara ?
Aynısı kardesime yaptılar ve yapan şerefsiz ailecek arayıp yalvarıyorlar hala aman abi canım abi biz ettik sen etme diye .
Sen gerekeni yap hem sana hem baskasına faydan olsun , yoksa öbür tarafa kalana kadar daha cok hdd satar o
ne yapayı abicim desene.tuketıcı haklarına gıttım.onlar benden cahil.bi halttan anlamıyorlar.ne yapayım sen sole

Sahibinden.com cevap verir kısa zamanda. Ama tahminim ürünü geri yollayıp paranı geri alabilirsin; ama ödemeye onay verme kesinlikle. Para adamın hesabına aktarılırsa o noktadan sonra paranı geri alamazsın. Gittigidiyor'da onay butonunun altında sorun bildir diye bir buton çıkıyor; ona basıp muhtemelen ürünle ilgili sıkıntılarını iletebiliyorsun. Sahibinden'de de benzer bir durum söz konusudur heralde; uzun zamandır kullanmadığım için hatırlayamadım.

Dediğim gibi aslında böyle hiç satışı olmayan adamlardan da ürün almamak gerekir. Mesela ben ya mağazalara bakıyorum ya da en az 100 satışı, bunlar arasından çoğu da olumlu olsun diye bakıyorum. Yüz küsur ürün almışımdır internetten, daha hiç sıkıntı yaşamadım böyle yaparak.

Sahibinden.com cevap verir kısa zamanda. Ama tahminim ürünü geri yollayıp paranı geri alabilirsin; ama ödemeye onay verme kesinlikle. Para adamın hesabına aktarılırsa o noktadan sonra paranı geri alamazsın. Gittigidiyor'da onay butonunun altında sorun bildir diye bir buton çıkıyor; ona basıp muhtemelen ürünle ilgili sıkıntılarını iletebiliyorsun. Sahibinden'de de benzer bir durum söz konusudur heralde; uzun zamandır kullanmadığım için hatırlayamadım.

Dediğim gibi aslında böyle hiç satışı olmayan adamlardan da ürün almamak gerekir. Mesela ben ya mağazalara bakıyorum ya da en az 100 satışı, bunlar arasından çoğu da olumlu olsun diye bakıyorum. Yüz küsur ürün almışımdır internetten, daha hiç sıkıntı yaşamadım böyle yaparak.
tecrubesizlik diyorum...

tecrubesizlik diyorum...

Ah be hocam, hiç bişeye gerek yoktu, GET felan da gerekli değil. Birkaç kargo şirketi ve PTT kargonun kapıda ödeme seçeneği mevcut. Adama öyle göndermesini söyliycektin. Ozaman kargo ücretine ek olarak ~5TL gibi bir fark oluyor. Sen diycektin ki, "PTT kargo ile, kargoyu alıcı ödemeli ve kapıda ödeme seçeneği ile yolla". Satıcının hiçbir ek masrafı olmuyor, sen sadece kargoya 5TL fazla veriyorsun. Eğer bunu da kabul etmezse bil ki bir sıkıntı var durumda ve tabiki de alma...

Eğer kapıda ödeme seçeneği ile herhangi birşey alırsanız hiç bir yere imza atmadan önce açın kargoyu kontrol edin. Eğer bir sorun varsa imza felan atmayın, kardeşim bu benim istediğim ürün değil, yanlışlık var, para mara vermiyorum ben diyorsunuz ve alıcı kişi de ben değilim diyip kargoyu aynen kuryenin eline veriyorsunuz. Buarada kurye de ben gidicem diye tutturamıyor çünkü sizden 100TL+kargo parası alması gerekiyor. Keşke böyle yapsaydın. Bazı kendini zeki sanan kuryeler "bizimle alakalı değil, parayı verin biz gidelim" yada "kargoyu açıp iade ederseniz bizim üzerimize kalıyor, yapamazsınız" felan gibi zırvalıyorlar, siz kanmayın onlara. Kapıda ödeme seçeneğinin amacı budur zaten. Ürünü elden teslim alıp kontrol edince parayı ödemektir. Aksi taktirde 5 kuruş alamazlar benden...

Satan kişiyle iletişime geçmeyi denedin mi? Belki yanlış ürünü gönderdi.

Mersin İl Temsilcisi
ona şu mesajı attım:

benim üye olduğum formdaki arkadaşımıza telefon diye hurda bir hasrd disk yollamışsınız.
sizi esefle kınıyorum, o bedduları bir okusanız..
inanın bu dünya geçici, kul hakkının ödenmesi de hiç kolay değil. keşke yapmasaymışsınız.
ben ne sizi ne de o arkadaşı tanımam. ama bu tip olayları görünce, insan etrafına güvensizleşiyor.
eminim ki, içinizdeki iyilik meleği herşeyi telafi etmeye muktedirdir.
hakkınızda hayırlsı olsun...

bakalım ne diyecek. ben gerçekten düşündüklerimi yazdım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar