40 liralık elektrik faturamın 20 lirası vergi..

tüketim tutarı=21,86 (kullandığım elektriğin bedeli)

k/k bedeli = 3,83 (k/k ne demekse artık)

per.sat.hiz.bed.=0,49

psh(say.oku.) BD.= 0,42

ile.sis.kul.bd.=0,99

dağıtım bedeli = 4,51

enerji fonu=0,26

trt payı= 0,51

elektrik tük. vergisi=1,28

k.d.v = 6,15
...........................................................

vekillere zam teklifi, aile hekimine 3 tl katkı payı, böyle abuk sabuk vergiler...birşeyleri sorgulamadan edemiyor insan...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
KK

Açmak istemiyorum ağzımı ama, bazı bölgelerde elektirik faturası kesemiyorlar ne hikmetseeee hep kaçak , onları da biz ödüyoruz. Allahım bunların hesabını tek tek sorar inş.

zart zurt vergilerini verip ceplerini dolduruyoruz, yetmiyor açıklarınıda(k/k) bize kapattırıyorlar

ben bu faturaya bir kere bile bakmış değilim babam hep öder şimdi aldım elime faturayı:

tüketim tutarı:104.22

k/k bedeli :18.27 !!!

per.sat.hiz.bed:2.11

psh(say.oku.) BD.= 0,60

dağıtım bedeli = 18.57

enerji fonu=1.06

trt payı= 2.13

elektrik tük. vergisi=5.32

k.d.v = 28.17

fatura tutarı= 184,67

:pr:eski borç gecikme zammı hariç tutar: 190.35 tl:pr::pr:

tüketim tutarının 2 katını ödemek zorunda mıyız!bu devlette kaçakçı olacaksın öldürülsen bile ailen tazmina alacak:farao:
18.27 tl k/k bedeli mi olur bunun hakkında yanılmıyorsam Adana'da bir dava açılmıştı ve davacı kazanmış hatta ödediği tüm k/k bedeli kendisine iade edilecekti sanırım bunun hakkında ne yapabiliriz?

bu kuresel somurme sistemi arkadaslar dunyanin sonundayim elektrik su telefon kablalu tv internet butun faturalarda tuketim bedelinin 2 katini oduyorum burda ozel sirketler kafalarina gore servis ekleyip biz size bu servisi ek olarak verdik o zaman odemek zorundasin gibi abidik gubidik aciklamalarda bulunuyorlar ulan sizden kim istedi bu servisi dedigimiz zaman sozlesmenizde yaziyor diyorlar yani kisacasi biz kac para istersek okadaar odeyeceksiniz gibi birsey oluyor...

KK = Katmerlenmiş Kazık olabilir :p

Vergilendirilmiş kazanç kutsalmış. Demekki UFO'nun başında ısınırken aynı zamanda ibadette ediyoruz.
Yada vergilendirilmiş kazanç kime kutsal? Alana mı, verene mi?
Yada vergilendirilmemiş herhangi bir şey yokken elektrik neden vergiden muaf olsun du? dimi...
Yada Mehmetcik gelirinin 1/3'ü ile vergiler aldı ise neden ömrünün en faydalı 1/8 ile askerlik yaptı.
Yada Mehmetcik bunlara takıp anarşik olabilir düzene başkaldırabilir.
Yada Mehmetcik düzene uyup düzen tarafa geçebilir, iş adamı olabilir. Oh gelsindi paralar, ceryan möhim deel neyse parası veririk yani.

İnsan Hür doğar, Tutsak yaşar, Köle ölür Kim bunun farkında ki ???

KK

Açmak istemiyorum ağzımı ama, bazı bölgelerde elektirik faturası kesemiyorlar ne hikmetseeee hep kaçak , onları da biz ödüyoruz. Allahım bunların hesabını tek tek sorar inş.

Bu dünyada ben düdüklendikten sonra ,allah onlara hesabını soracakmış kime ne?.. 4 kişilik aileyiz 80TL fatura geliyor..Ve bilinçli tasarruflu bir zihne sahibiz..ama sonuç yine aynı.. padişahım çok yaşa:pr:

bunlarin yillik kazanc plani var millet tasarruf yapip az elektrik tuketince haliyle kazanc ta dusus oluyor onlarda semtlere gore birim fiyat ile oynama yapip kayip kacak bedelini faturaya oranlayip turlu dolambacli bir sekilde millet cok az elektrik kullansa bile yine yilbasinda yaptiklari kazanc planini tutturuyorlar birim fiyat semte gore degisir heryerde ayni degildir.

1mbl0.jpg
[/url][/IMG]

Forumdan Uzaklaştırıldı
Şamil hocam lütfen bu tarz verileri sunmayın bizlere. Şimdi yine birileri çıkar, %72 kaçak kullanımın vebalini bizlere yıkar.

Kendi evlerinin ısıtmasını geçtim, damdaki ineklerinin ısıtmalarında ki kullanılan elektrikli sobalarının faturalarını da biz ödüyoruz. Ne demek istediğimi bilen biliyor; anlayan anladı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar