Antalya - Mersin karayolu

Forum ahalisine selamlarımı iletir, herkesin 'azıcık' eskimiş olan yeni yılını kutlarım :)

Şubat ayının 10-11i gibi Antalya'dan Mersin/Taşucu'na motorumu Kıbrıs'a getirmek için hareket etmeyi planlıyorum.
Ancak motosikletimin çinçon oluşu, yolun takriben 400 km ve (duyduğuma göre) bol rampalı, çok virajlı oluşu nedeniyle tedirginliklerim var. Birde aylardan şubat olunca, ufaktan bi üçbuçuk durumu oluyo bünyede :cherry:

Sizlere sormak istediğim, aranızda bu yolu kullananlar var mı? Gerçekten bahsedildiği kadar rezalet, ölümcül bi yol mu? :p
Yol güzergahının iklimini, yağış şeklini bilen var mı? Zira kar-buz olmaz, olsa olsa yağmur olur şeklinde kesin bir kanıya varırsam atlayıp motora götürücem. Yok aga, kar yağar oralarda, yollar gündüz gözüyle bile buz tutar falan derseniz, bi şekilde otobüse vs. yükleyip götürmenin yoluna bakıcam, ki bu hiç istemediğim bi yöntem..

Motosikletle uzun yol tecrübem kendime güvenebileceğim kadar var, bunu sorgulamaya gerek yok diye düşünüyorum.
Virajlı, uçurumlu, rampalı yol derseniz, otomobille böyle yolları çok kullandım.

Yani demem o ki, bu motorla, bu mevsimde, bu yol gidilir mi?

Gidilirse; tecrübelerinize istinaden, ne gibi önlemler almam gerek, yanıma neleri almalı - neleri almamalıyım?
Motoru topcase, softcase(yan çantalar) ve selede arkamda boş kalan yere sırt çantası tarzı bişeyle yüklemeyi düşünüyorum. Sakıncası olur mu? (yük max 30-40 kg olur totalde. yani standart bir artçıdan daha hafif)

Daha çok zaman var deyip sallamayın beni, pimpirikli adamım :cherry:
Bilmediğim yola girmem, garanticiyim napiiim :p :queen:

Şu Kıbrısı nasıl merak ediyorum tahmin edemezsin...Allah kolaylık versin...

Şu Kıbrısı nasıl merak ediyorum tahmin edemezsin...Allah kolaylık versin...

Abi merak edilicek hiç bi yanı yok ya neyse :)
Bu sene yurttayım, bişey diyemiyorum ama, seneye %100 eve çıkıyorum, tek.
Ölmez sağ kalırsak, mutlaka beklerim, misafirim olun ;)

Abi merak edilicek hiç bi yanı yok ya neyse :)
Bu sene yurttayım, bişey diyemiyorum ama, seneye %100 eve çıkıyorum, tek.
Ölmez sağ kalırsak, mutlaka beklerim, misafirim olun ;)

zor lan...:p yurt falan ana yok baba yok ata yok...donunu yıkayan yok...çorabı makinaya atan yok...:p

öğrencilere oldum olası hiç kıyamam...:p

basmadığım toprak benim için keşfedilmemiş torpaktır hacı o bağlamda...rum tarafı sınırlarına kadar gitmek isterim...

zor lan...:p yurt falan ana yok baba yok ata yok...donunu yıkayan yok...çorabı makinaya atan yok...:p

öğrencilere oldum olası hiç kıyamam...:p

basmadığım toprak benim için keşfedilmemiş torpaktır hacı o bağlamda...rum tarafı sınırlarına kadar gitmek isterim...

Ahh ah o zorluğu bide bana sor be abi..
Antalya'da evim,arabam,motosikletim,param ve ailem vardı.. Sabah işe gider, akşam okula giderdim, paşa paşa yaşayıp gidiyodum.. Hepsini bıraktım geldim bi diploma mokuna.. Şimdi burda bildiğin dımdızlak kaldık..

Gel abi gel bende daha keşfetmedim zaten :D birlikte çözeriz adayı :)
Yalnız rum tarafına geçiş düşünüyosan, önce o taraftan inceden bi yunanistana geçip, ordan uçarak rum tarafına geçmen lazım :)
Zira soğuk savaş devam ettiğinden, bizim burdan direk geçiş hakkımız yok. Ha ben telleri aşarım, sınırlara sığmam taşarım dersen kaçak gireriz :p ama çıkabilir miyiz onu bilmem :D

Bizim konuyuda açtık ama bu yolu kullanan yok heralde aga, bi ademoğlundan yardım eli uzanmadı :(

kardeş ben alanyadan acil112 de manavgatdan yola çıktı alanyada buluştuk ve silifkeye gittik günü birlik gittik geldik yazındı birde acil112 dede senin motordan vardı hiç birşey olmaz motor açısından ama senin açından birşey diyemem yollar çok kötü toz toprak bir yana virajlar dolu ve ufak dalgınlık senin için hiç iyi olmaz ama dikkat edersen hiç bir sıkıntı olmaz

Yolun bi bölümü yapıldı çift gidiş çift geliş şeklinde, ama bi bölümünde sanıyorum ki toz toprak çamur devam ediyor :mrgreen: Şuan silifkedeyim, hava gündüzleri çok güzel ama akşamları oldukça soğuyor. Yolda kar buz olacak pek bi nokta yok ama yağmur bolca olabilir. Virajlar ah virajlar. Bu yola her motorcu çıkmalıdır derlerdi yol yapılmadan önce, bu virajlarla herkes tanışmalı. Virajlar oldukça tehlikeli, manzara da bi o kadar güzeldir (Yollar yapılmadan önce, ama hala öyle olan bölümler vardır) . Zorlu bi yolculuk olabilir, kolay gelsin şimdiden:mrgreen:

kardeş ben alanyadan acil112 de manavgatdan yola çıktı alanyada buluştuk ve silifkeye gittik günü birlik gittik geldik yazındı birde acil112 dede senin motordan vardı hiç birşey olmaz motor açısından ama senin açından birşey diyemem yollar çok kötü toz toprak bir yana virajlar dolu ve ufak dalgınlık senin için hiç iyi olmaz ama dikkat edersen hiç bir sıkıntı olmaz

Motorun bakımını yapıp çıkıcam zaten, yağını tuzunu halledicem sorun çıkarıcağını sanmıyorum :)
Ki sık sık duman molası verdiğimden benimle birlikte motorda dinlenir sürekli.
Dikkat sorunu da yok onu da çözeriz :)
Tek sıkıntım yol, zemin ve hava şartları :(
Kış günü oralarda kalırsam, yamulursam diye korkuyorum :(

---------- Post added at 23:57 ---------- Previous post was at 23:52 ----------

Yolun bi bölümü yapıldı çift gidiş çift geliş şeklinde, ama bi bölümünde sanıyorum ki toz toprak çamur devam ediyor :mrgreen: Şuan silifkedeyim, hava gündüzleri çok güzel ama akşamları oldukça soğuyor. Yolda kar buz olacak pek bi nokta yok ama yağmur bolca olabilir. Virajlar ah virajlar. Bu yola her motorcu çıkmalıdır derlerdi yol yapılmadan önce, bu virajlarla herkes tanışmalı. Virajlar oldukça tehlikeli, manzara da bi o kadar güzeldir (Yollar yapılmadan önce, ama hala öyle olan bölümler vardır) . Zorlu bi yolculuk olabilir, kolay gelsin şimdiden:mrgreen:

Ne kadar bi bölümü yapıldı mesela? :) yani yolun ne kadar km lik bölümünde sıkıntı var? Hani kısa bi bölümse, çamurda olsa yavaş yavaş giderek bitirilir yol ama çok uzun km ler ise tabi kasar baya bi :mrgreen:
Yolculuk zorlu olucak zaten ona kendimi alıştırdım ama, yolda kalmak yada geri dönmek pek bana göre şeyler değil :cherry:
Ki zaten bunu yapamamda, yola çıkarsam gitmek zorundayım çünkü okul açılmadan 1-2 gün önce çıkıcam yola.. Sınırlı zaman olucak yani..
Dua ediim de yağmur olmasın yav :p

Vallahi uzun zamandır anamur-antalya arasına gitmedim ama tasucu-anamur arasında yol yapım çalışması baya bi azalmıştı, idare edilebilcek seviyedeydi ancaaaak daha başlanmamış,eski haliyle duran bölümler de vardı oralar da başladıysa bişey diyemiycem bi kaç ay oldu otarafa gitmeyeli, orayı aktif kullanan arkadaşlarvardır elbet, çıkarlar ortaya :mrgreen:

Vallahi uzun zamandır anamur-antalya arasına gitmedim ama tasucu-anamur arasında yol yapım çalışması baya bi azalmıştı, idare edilebilcek seviyedeydi ancaaaak daha başlanmamış,eski haliyle duran bölümler de vardı oralar da başladıysa bişey diyemiycem bi kaç ay oldu otarafa gitmeyeli, orayı aktif kullanan arkadaşlarvardır elbet, çıkarlar ortaya :mrgreen:

Bende o arkadaşların superman edasıyla ortaya çıkıp, bütün bilinmeyenleri aydınlatması umuduyla beklemedeyim :queen:
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için her ikinizede. Keşke vakit bol olsa alanyayada silifkeyede uğrayıp tanışabilsem sizinle. ama muhtemelen, akşama kalmamak için kısa molalarla gidip geminin başına dikilicem :mrgreen:

O tarihte burda olsam taşucuna yanınıza gelirim de okulum 6 şubatta başlıyo, siz gelmeden ben gitmiş olcam :mrgreen:

Yol oldukça kötü, yağmurdan delik deşik olmuş.
Motorunu kargocuya ver o getirsin.
Yol şimdi çok tehlikeli

yürekçe isimli abimizin konusu

cesaret ve ustalık bu yolda ölçülür
http://www.youtube.com/watch?v=hsXMW2QYEUM

ben ilk gördüğümde mersin-antalya arasındaki yollara benzettim. tek farkla, bizimkiler bazen 2 şeritli oluyor ama bu video gerçekten dudak ısırtıyor. ktunnel adresini bulamadım. yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen eklesinler...

videoyu izlemedim ama sen izle :)

Mersin İl Temsilcisi
uzun uzadıya anlatacak vaktim pek yok şu anda ama 2 yıldır yapamadığım ve gözümde tüten o yoldan geleceksin.
eğer kendi sınırlarını biliyorsan ve dikkatli biriysen çok zevkl bir yoldur.
yanına patlak köpüğü ve su almayı ihmat etme.
virajı boldur, uzun değil de kısa aralıklarla viraja grersin. ben o yoldayken orgazmı defalarca yaşamışçasına kendimden geçiyorum dersem yeridir.
bir yanın deniz bir yanın dağ ve ormandır lakin bir arıza durumunda dahi durabileceğin bir boşluk yoktur. genelde gidiş-dönüştür ve karşıdan gelen araçlar senin şeridine taşarlar, kendi şeridin dibinde ve acele etmeden ilerle.

sizin oralarda motorize 07 ekibinden mersinli Mustafa var, istersen sana telefonunu vereyim, bir de fat20 ( fatih var, o da bu yolları aşmıştır.
muustafa dediğim arkadaş, sabah gidip akşam geri dönmüştür aynı model motosikleti ile...

dur, sana bir de link vereyim; benim kaydettiğim bir yolculuğun fotoğrafları.
yolun 7 saat sürmesi ( gidiş-geliş ) en az 250-300 foto çekildiği içindir.
senin antalya - taşucu arasını 10 saatte max geçme süren olarak tahmin ediyorum.

umarım şağıdaki fotolar sana bir fikir verir.
haa, bu arada o yola kar yağmaz ama yağmur muhtemeldir fakat doğa sana herşeyi unutturacaktır.

http://www.motosiklet.net/forum/etk...ne-yeniden-ii-303km-7-saat-araliksiz-yol.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:07 ----------

Yol şimdi çok tehlikeli

oktay abimizin sözünü de dinle, kendisi sürekli ülkelerarası motosiklet yolculuğu yapar...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kardeş bir Anamurlu olarak Çin malı motorla hele hele şubat ayında o yola çıkma derim.Tamam yollar düzeltiliyor çalışmalarla ama yaz mevsiminde bu yana kayma var dedikleri Manavgat'a yakın bir köy yolunda -ki aynı zamanda şehirlerarası yoldur-,daha geçen hafta kayma oldu.Mersin-Antalya arasında özellikle de bizim Anamur yollarında çalışmaların 2013 yılından önce bitmesi mümkün değilmiş,şantiyeyi işleten firma açıklamasıdır bu.Nisan ayının sonunda o yola çık ne yaz sıcağı rutubeti ne de kış soğuğu tam deneyim yaşayabileceğin zamandır.

Kısacası; tavsiye etmiyorum.

Yol şimdi çok tehlikeli

Maddi olanaklarım biraz kısıtlı olduğu için son tercihim kargocu olacak maalesef :(

---------- Post added at 13:04 ---------- Previous post was at 13:01 ----------

yürekçe isimli abimizin konusu

cesaret ve ustalık bu yolda ölçülür
http://www.youtube.com/watch?v=hsXMW2QYEUM

ben ilk gördüğümde mersin-antalya arasındaki yollara benzettim. tek farkla, bizimkiler bazen 2 şeritli oluyor ama bu video gerçekten dudak ısırtıyor. ktunnel adresini bulamadım. yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen eklesinler...

videoyu izlemedim ama sen izle :)

E yollar bu videodaki gibiyse harikaymışş :)
Seninde izlemeni tavsiye ederim ;)

http://www.ktunnel.com/index.php/10...56a3848c0893bd41d193841a6331e883590989db15024

---------- Post added at 13:19 ---------- Previous post was at 13:04 ----------

uzun uzadıya anlatacak vaktim pek yok şu anda ama 2 yıldır yapamadığım ve gözümde tüten o yoldan geleceksin.
eğer kendi sınırlarını biliyorsan ve dikkatli biriysen çok zevkl bir yoldur.
yanına patlak köpüğü ve su almayı ihmat etme.
virajı boldur, uzun değil de kısa aralıklarla viraja grersin. ben o yoldayken orgazmı defalarca yaşamışçasına kendimden geçiyorum dersem yeridir.
bir yanın deniz bir yanın dağ ve ormandır lakin bir arıza durumunda dahi durabileceğin bir boşluk yoktur. genelde gidiş-dönüştür ve karşıdan gelen araçlar senin şeridine taşarlar, kendi şeridin dibinde ve acele etmeden ilerle.

sizin oralarda motorize 07 ekibinden mersinli Mustafa var, istersen sana telefonunu vereyim, bir de fat20 ( fatih var, o da bu yolları aşmıştır.
muustafa dediğim arkadaş, sabah gidip akşam geri dönmüştür aynı model motosikleti ile...

dur, sana bir de link vereyim; benim kaydettiğim bir yolculuğun fotoğrafları.
yolun 7 saat sürmesi ( gidiş-geliş ) en az 250-300 foto çekildiği içindir.
senin antalya - taşucu arasını 10 saatte max geçme süren olarak tahmin ediyorum.

umarım şağıdaki fotolar sana bir fikir verir.
haa, bu arada o yola kar yağmaz ama yağmur muhtemeldir fakat doğa sana herşeyi unutturacaktır.

http://www.motosiklet.net/forum/etk...ne-yeniden-ii-303km-7-saat-araliksiz-yol.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:07 ----------

oktay abimizin sözünü de dinle, kendisi sürekli ülkelerarası motosiklet yolculuğu yapar...

Sınırlarımı iyi bilirim, deli dolu şeyler yapmam pek, maceranın içinde ayrı maceralar aramam yani :) Dikkat konusundada dikattli olucağıma eminim.
Patlak köpüğü aklımdaydı zaten, suyuda yazdım listeme hemen :)
Yedek benzin de almalı mıyım?
Virajlarla ilgili betimlemeniz beni bu yola daha fazla çekmeye başladı sanırım :) Tamam altımda kocaman lastikleri olan, yüksek güven veren bir motosiklet olmayacak belki ama, her motor tutkunu gibi benimde en sevdiğim şey manzaralı yollarda virajlara girmek..
Kenarlarda duracak yer olmaması biraz sıkıntı yarattı bende, zira bol bol fotoğraf ve sigara molası vermeyi seven biriyimdir :cherry: Ama onuda bir şekilde idare ederim heralde.
Bir acelem olmayacak zaten. Muhtemelen bir gün yola çıkıp, Alanya'da ataları ziyaret maksatlı bi gece konakladıktan sonra ertesi sabaha karşı yola çıkarım. Hatta vakitli gidebilirsem belki Fat20 ile de görüşüp tanışma olanağım olabilir :wiinkk:
400 km lik yolun 150sini böylelikle bi gün önceden halletmiş olurum. Ertesi günde geriye kalan 250 kilometreyi yavaş yavaş dinlene dinlene aşarım artık. Tek korkum yağmurdan yana.. Yolların berbatlığı üzerine yüklü motorla birde yağmur gelirse ne yaparım diye düşünüyorum. Çünkü açıkçası uzun yolda yüklü motorla yağmur tecrübem olmadı daha önce :)
Ve motorla yaptığım her yolu daha öncesinde arabayla yapmıştım. Bu ilk kez kullanacağım bir yol ve şartlar kötü..

Gezi fotoğraflarınıza baktım ve bayıldım gerçekten. Öncedende görmüştüm ama şimdi o yollardan geçeceğimi düşünerek bakınca daha bir dikkatli inceledim sanırım :)
Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Sağolun

---------- Post added at 13:23 ---------- Previous post was at 13:19 ----------

Kardeş bir Anamurlu olarak Çin malı motorla hele hele şubat ayında o yola çıkma derim.Tamam yollar düzeltiliyor çalışmalarla ama yaz mevsiminde bu yana kayma var dedikleri Manavgat'a yakın bir köy yolunda -ki aynı zamanda şehirlerarası yoldur-,daha geçen hafta kayma oldu.Mersin-Antalya arasında özellikle de bizim Anamur yollarında çalışmaların 2013 yılından önce bitmesi mümkün değilmiş,şantiyeyi işleten firma açıklamasıdır bu.Nisan ayının sonunda o yola çık ne yaz sıcağı rutubeti ne de kış soğuğu tam deneyim yaşayabileceğin zamandır.

Kısacası; tavsiye etmiyorum.

Yahu çinli dedim diyede o kadarda kötü değil durumumuz canım :) Her ne kadar çinçon diyerek yerden yere vursakta iyidir benim motorum, yolda bırakmadı hiç sağolsun :) sadece arada bir tıkanır, öksürüp tıksırır o kada :) Ama zaten yola çıkmadan bakımını yapıp, bir iki eksiğini giderip öyle vurucam kendisini yollara :)
Bu arada yolda kayma derken? Yani yol bazı bölgelerde kapalı mı yoksa nasıl bir durum var?
Açıkçası bende kaymak gibi sıcak asfalt dökülmüş yollar beklemiyorum zaten ama :mrgreen:
Bu yolu bi şekilde aşmam gerekmekte. Amma üstünde gaz vererek, amma otobüs bagajında :cherry:
Keşke diyorum şimdi, eylülde ilk geldiğimde getirseydim ama şartlar uymadı.. Şimdide yine aynı şekilde nisan ayını bekleme şansım yok. Şimdi getiremezsem, bi daha hiç getiremem :mrgreen:

Kardeşim, Fatih ile silifkeye kadar gittik. Yol çalışmaları dışında can sıkıcı birşey yoktu fakat yaz günü toz-topraktı şimdi nasıldır bilemem, çamur falan hiç çekilmez. Bu mevsimde asla gidilmeyecek bir yol. Motor konusunda aklına en ufak birşey takılmasın, katır gibi motordur Kars'a bile gidersin:)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yahu çinli dedim diyede o kadarda kötü değil durumumuz canım :) Her ne kadar çinçon diyerek yerden yere vursakta iyidir benim motorum, yolda bırakmadı hiç sağolsun :) sadece arada bir tıkanır, öksürüp tıksırır o kada :) Ama zaten yola çıkmadan bakımını yapıp, bir iki eksiğini giderip öyle vurucam kendisini yollara :)
Bu arada yolda kayma derken? Yani yol bazı bölgelerde kapalı mı yoksa nasıl bir durum var?
Açıkçası bende kaymak gibi sıcak asfalt dökülmüş yollar beklemiyorum zaten ama :mrgreen:
Bu yolu bi şekilde aşmam gerekmekte. Amma üstünde gaz vererek, amma otobüs bagajında :cherry:
Keşke diyorum şimdi, eylülde ilk geldiğimde getirseydim ama şartlar uymadı.. Şimdide yine aynı şekilde nisan ayını bekleme şansım yok. Şimdi getiremezsem, bi daha hiç getiremem :mrgreen:[/QUOTE]

Kardeş kayma dediğimiz olay bildiğin toprak kayması.Firma uyardığı halde alternatif başka yol olmadığı için millet devam ediyor o yoldan.Allah göstermesin biri aracıyla yoldan çıkıp giderse gör sen o zaman ortalığı.Ben ailemi Antalya yolu üstünden değil de Konya yolu üzerinden giden otobüs firmasının biletini alarak memlekete yolcu ettim.

Kardeşim, Fatih ile silifkeye kadar gittik. Yol çalışmaları dışında can sıkıcı birşey yoktu fakat yaz günü toz-topraktı şimdi nasıldır bilemem, çamur falan hiç çekilmez. Bu mevsimde asla gidilmeyecek bir yol. Motor konusunda aklına en ufak birşey takılmasın, katır gibi motordur Kars'a bile gidersin:)

Eyvallah abi doğru diyosun, avrupa turu bile yapılır bu "katır"la :queen:

Bizim buralarda şimdi hava hala yaz günü olduğundan mıdır nedir, oralardada yağmur çamur yoktur gibi davranıyorum ben sürekli :mrgreen: Bi yanım "oğlum Özüm, bas git, gittiği yere kadar. yolda mı ölecen sanki" diyo,
öteki taraf, "ulan başını belaya sokucaksn, kaşınma" diyo ama hadi bakalım napıcam bilmiyorum :cherry:

---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:40 ----------

Kardeş kayma dediğimiz olay bildiğin toprak kayması.Firma uyardığı halde alternatif başka yol olmadığı için millet devam ediyor o yoldan.Allah göstermesin biri aracıyla yoldan çıkıp giderse gör sen o zaman ortalığı.Ben ailemi Antalya yolu üstünden değil de Konya yolu üzerinden giden otobüs firmasının biletini alarak memlekete yolcu ettim.

Hmm o kadar ciddi durum diyosun yani..
Bende düşündüm aslında google maps'in gösterdiği diğer güzergahı.
Ama o yol üzerinden gittiğim takdirde de hem yol 100 km kadar uzayacak, hemde kar-buz faktörü ortaya çıkacak.. Orası daha sakat görünüyo yani..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar