Ev Sinema Sistemi Tercihinde Yardim Arkadaşlar!!!

Film izlemeyi sevdiğim için kendime adam akıllı bi sinema sistemi almak istiyorum arkadaşlar, yanlız bir kaç model var aklımda onlara da karar veremedim örnek olarak LG HT-1000 , SONY DAVDZ740 ve bunlara benzer sistemler. Dediğim gibi film izlerken keyif alacağim bi sistem olmasini istiyorum alırkende yanlış tercih yapmak istemiyorum araştırıyorum ve sizlerede danışmak istedim kullandiğinız bildiğinız bana tavsiye edebileceğinız sinema sistemleri varmıdır arkadaşlar.!! Şimdiden herkeze teşekkürler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben de philips hts 5520 var..tam sinema sistemi olarak anlamıyla evime fazla bile..sony nin son serileri eskı sony kalitesini yansıtmıyor kullanıcı yorumlarına epey bakmıştım..lq nin de çok iyi modelleri var..ama 500 lira bütçeyle qüzel bir sistem satın alabilirsin..ben 3 ay boyunca heryere qittim her tür film ve müzikte denedim aklıma 5520 yattı onu aldım..

Şimde baktım philips hts 5520 modeline internetten bimeksin sayfasın dan 6 kişi yorum yapmış ve hepsi olumlu yanlız kule hoparlör olmadığı için bu modeli alsam kolonları nereye koyabilirim o kafamı karıştırıyor yani yerde olmaz duvara monte etsem hoşbir görüntü olurmu yada ayaklığı varmıdır bunların :)

Bende Creative 5.1 var, 60W RMS güçte. Ses kalitesi yeterli, evim akustik açıdan iyi tasarlanmadığı için %30'dan fazla açamıyorum zaten, en baba sistemi bile alsam aynı netlikte ses alacağım.

Ev sinema sistemi seçerken en önemli kriter, "ev sinema sistemi alma komşu al" kriteridir.

Komşuların duyma yetisinin gücüne göre seçmeli. Komşunuz kedi kadar iyi duyuyorsa ve sürekli gürültüden şikayet ediyorsa 5W'lık hoparlör bile yeterlidir.

Komşunuz işitme engelliyse sağlam bir sistem kurmak lazım :)

Bütçenizi belirtmemişsiniz ama belirttiğiniz markalar sony dahil olmak üzere o segmentte sadece dışı hoş içi boş sistemler üretmekte müzikalite olarak konuşuyorum onun yerine giriş seviyesi onkyo , harman kardon , jbl veya pioneerin paket tarzı sistemleri mevcut tabi bahsettiğiniz markalardan daha tuzlu fakat evladiyelik sistemler ve kalite olarak bariz anlamda 3-5 gömlek üstün ürünler basit bir örnek verecek olursak şöyle bir kombinasyon yapabilirsiniz ;

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...rman-kardon-5-1-sinema-sistemi-69075586/detay

Tabi yaşadığınız ortam bu denli yüksek çıkışlı sistemleri kaldırmayacak gibiyse apartman ortamı mesala yada beklentileriniz daha önceki deneyimleriniz çok yüksek değilse eminim başta lg philips samsungun ortalama vasat sistemleri dahi tatmin eder sizi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Şimde baktım philips hts 5520 modeline internetten bimeksin sayfasın dan 6 kişi yorum yapmış ve hepsi olumlu yanlız kule hoparlör olmadığı için bu modeli alsam kolonları nereye koyabilirim o kafamı karıştırıyor yani yerde olmaz duvara monte etsem hoşbir görüntü olurmu yada ayaklığı varmıdır bunların :)

ayaklıklar satılıyor sahibindene bak daha uyquna bulursun..ben hiç ihtiyaç duymadım ayaklıqa..hatta birde ayaklıklı bir modeli de var seri nosu farklı..bu set 800w qücte..bütün sesleri veriyor net olarak sinemada..müzik bazında da qayet iyi..çok yüksek seste bas çok iyi deqil ama sinema amaçlı olduqu için müzik dinlerken üretim amacından farklı şekilde kullanımda dahi fazla iyi bile diyebilirim

Açıkcası bütce olarak 700 tl ye kadar ayarlaya bildim kendime. Sedat arkadaşin verdiği örnek sistem harika bişey tabi fiyatıda beni aşar :) yaşadiğim binanin 4. katında oturuyorum alt katım şimdilik boş ( 2 senedir) yan komşumun 4 tane azgin çocuğu var salon uzak olduğundan sesin onları etkileyeceğini sanmıyorum zaten çocukların sesi tüm binayı kaplıyo, üstüm dolu ama onlarında bi şey diyeceklerini sanmıyorum varlıklarıyla yoklukları belli deil kısacası ses sorunu olacağını sanmıyorum bu konuda rahatım. Daha önceden 5+1 sistemim vardi premier marka ama tatmin edici bişey deil di oda bozuldu zaten :) tekrar yaptıracağıma yeni adam akıllı bi sistem bakıyorum tabi bu konuda da usta olmadığım için araştırıp danışıp öyle almak istiyorum. Durmuş ustanın verdiği model aklıma yattı aslında ama keşke ayaklıklı yada kule hoparlor olsaymış,

Forumdan Uzaklaştırıldı
qit bi alışveriş merkezine bak bütün modellere yanında da kaliteli bi film ve müzik cdsı al hepsini tek tek dinle: ) ben çok kıl bir adamım alana kadar bakmadıqım yer kalmadı..ayaklıkla yerleştirecek yerim yok die bunu aldım ileride lazım olursa die sahibindene de baktım zibil qibi ayaklık vardı qerekirse qider servisinden alırsın..sen hoperlörleri bir kez elle neden bu sistemi önerdiqimi anlayacaksın..bu arada en uyqun fiyat qarantisi var bimekste aklında bulunsun..lq ye de bakabilirsin ama sony i qeç..param olsaydı yamaha alacaktım 3binden aşaqı toplanmıyor ama : (

Tamam hocam dedigin gibi yapacam alacam yanima saglam bi film dvd si aklima yatanlari tek tek deneyecem :) keske butce yuksek olsada daha iyilerini ala bilsek ama simdilik bunlar yeter :)

Mersin İl Temsilcisi
kopya filmleri oynatabilen markaları tercih et.

kuzenlerdeki dvd kopyaları izletmiyor, benim premier babalar gibi inletiyor ortalığı :)

edifier s550 + decoder kristal netliğinde ses :cat:

Evet cok guzel bir sistem yanliz dekoder ayrimi almamiz gerekli birlikte deil heralde. Vatan bilgisayarin sayfasinda 850 tl fiyati bunun icinde dekoderide varsa alabilirim ayri ise gucum yetmez :)

Dun teknosaya gittim 2 tane model denedim, ikiside indirimde fiyatlari biri philips hts5540 1200 w fiyati = 800 tl digeride LG ht1000 850w fiyati = 600 tl. Aralarinda fazla bi fark goremedim philipsin sesi berrak guzel LG ninde bassi guzel yani bi fark goremedim acikcasi yada bende kulak yok :) bugunde sony magzasina gidip sony e bakacam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar