Hayırlı olsun savaş kardeşim tek soruluk hakkımı kullanmak istiyorum.
1- 1200 lerde olan alçak sele bunun içinde geçerlimi
orijinal olarak hiç görmedim ancak sonradan alınanlar oldukça tuzlu,alçak sele olursa ne olur bilemiyorum ama ben 1.79 boyundayım ve normal konumda oturduğumda ayak tabanlarımın yere bastığını söyleyemem.,
http://www.corbin.com/bmw/bmwgs03.shtml
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:11 ----------
Savaş 1150 ADV'en hayırlı olsun. Kazasız belasız uzun km'ler kullanırsın umarım.Bu arada yukardaki bir cümleye takıldım. Özellikle 2008 üstü 1200GS'leri düşünmenin özel bir nedeni var mı? 2008 öncesi kronik bir sorun vs... ?
2008 öncesi 1200 lerde ABS-1 diye bir sistem var,bunun zaman icinde sorun çıkardığı söyleniyor ve 2008 üstü kasalarda abs-2 sisteme gecilmiş,Ancak bunun kronik bir sorun olduğunu söylemem doğru olmaz,sonuçta sadece 15 dakika 1200 gs kullanmış biri olarak haddimi aşmış olurum.Ufukta kısa vadede 1200 gs alma planım olmadığı icin diğer detayları araştırmadım bile.
Şu an başka bir siteden bulduğum farklar şu şekilde.
2008'de makyajlanan yeni GS'in motorunun büyük kısmını R1200R motorundan almışlar. Bu motorda güç eskisine göre %5 daha fazla (98HP'den 105HP'ye çıktı). Maksimum gücün verildiği devir 8000dev/dak.'ya, kompresyon oranı da 12:1'e yükseltilmiş. Şunu da eklemek lazım ki, güç yükseltmenin sonucunda ortalama tüketim 6.2'den 6.8lt/100km'ye çıkmış (daha çok gazladıkları için olmasın? Sırıtık) .
-Vites kutusunun daha hassas olması için kullanılan rulmanların çapları büyütülmüş.
-Son dişli oranı 2.91'den 2.82'ye düşürülerek daha kısa tutulmuş.
-Alternatör gücü 600W'den 720W'ye yükseltilmiş.
-Opsiyonel olarak ESA eklenmiş, araç yerden 2 cm daha yüksekmiş.
-Türkiye'de genelde yol bilgisayarı standart geliyor. Bilgisayar yeni modellerde şu işleri yapar hale gelmiş: Yağ sıcaklığı bilgisi, tüketim hesaplamaları, dış ortam sıcaklığı ölçme, RDC(lastikte sensör) var ise lastik basıncı ölçme-gösterme.
-Kullanılan ABS'nin kısmi integasyonu da varmış. Öncekinde nasıldı bilemiyorum ama bunun için özellikle belirtilmiş: ön fren maneti sıkılınca her iki fren de aktive oluyormuş. Arka pedal ise sadece arka frene kumanda ediyormuş.
Kaynak: Moto-Station, 2008 GS
----------
Şunu da ekleyeyim ki, 2010'da GS'e yeni bir makyaj daha yapıldı. Güç 105 HP'den 110HP'ye çıkartıldı.
Bunun testi de şurada:
Moto-Station, 2009-2010'a karşı, motorunuzu değiştirmek gerekir mi?
Aralarındaki en önemli fark 2009'a kadar 4 sübap, tek kam gelen motora, 4 sübap çift kam uygulaması yapılmış olması.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:13 ----------
Savaş abicim yeni motorun hayırlı olsun. Gezi yazılarını zaten keyifle takip ettiğim kullanıcılardan birisin. Umarım yeni motorunla daha güzel rotalarını da burada paylaşırsın.
Bu yazdığın telelever-paralever sistem nedir, detay verebilir misin?
kısıtlı bir zamanda cevap yazmaya çalışıyorum ,en kısası" iyi bir şey,konfor ve virajı çok keyifli yolun çukurlarından gemi gibi gecilen,sarsıntının en az hissedildiği sistem diyebilirim.Bundan iyisi paralever-Duolever ikilisi(K1200s de olan)
şu linkte ingilizce acıklamaları var ancak,tercümesi zaman alacak,uygun bir anda elimden geldiğince izah etmeye çalışacağım.
http://www.carbibles.com/suspension_bible_bikes.html
bu arada Reşat Arbaş abimizin başka bir sitede yaptığı izahatı kısaltayım