Motoruma biniyorsun vergilerini bana ödetiyorsun

Arkadaşlar,motorumu satarken noterde imzamı attım.geri döndüm acelem vardı.
1 yıl sonra tuvtürkten muayenesi bittiğine dair mektup aldım.Vergi dairesine gidip sordum.
Motorun hala üzerimde olduğunu ve borçları olduğunu gördüm.
İşlemin yapıldığı üsküdar 6. noterine bir satış kopyası almak üzere müracaat ettim.İşlem tarihinde
ben imza attıktan sonra alıcının da benden sonra işlemi yarım brakarak gittiğini öğrendim.
Motorum birkaç el değişmiş.Şimdi kimin kullandığı belli değil.Belli olan tek şey vergi,sıgorta,muayene gibi külfetleri
olmadan kullanıldığı.
Bu konuda fikri olan,yapmam gereken hakkında bilgisi,fikri olan varsa,lütfen fikrini yazsın.

Sizden alan kişiyi yada şuanki sahibini bulamıyorsanız çalıntı ihbarı yapın..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kardeş çalıntı ihbarı yap her yönüyle haklısın.Kaçıncı el olursa olsun aslı astarı nedir araştırmadan motosikleti alanın canı sıkılsın.Eleman tıpış tıpış sana gelir,cezaları ödettirirsin sonra motosikleti verirsin.

ben de aynı durumdayım. en azından motorun bir garajda çürüdüğünü biliyorum. çalıntı ihbarı yapabilirsiniz ama bu durumda size bir dolandırıcılık davası açılabilir bence.

Sakın çalıntı ihbarı yapmayın. Asılsız ihbar nedeniyle polisi uğraştırmaktan başınız çok daha fazla ağrır.

Sakın çalıntı ihbarı yapmayın. Asılsız ihbar nedeniyle polisi uğraştırmaktan başınız çok daha fazla ağrır.

Maalesef doğru.Mevcut kanunlar benden yana değil.Aracı kullanandan yana..
Kaza yapması bir yana kanunsuz bir olaya da karışsa başımız ağrıyacak gibi görünüyor

Bence polise durumu anlatıp bir sonuca ulaşmak daha iyi.Çalıntı ihbarı yaparsanız motosikleti alan kişi hırsız konumuna düşer.Gerçi size ödetilen vergi,ceza vs. bir hırsızlıktır.Ama olsun.Çok çaresiz bir durum.Babam da aynı dertten minibüs aradı yıllarca...Sattığı adam trafik cezalarını yiyip bize ödetti...Babam da adamı bulur bulmaz yakasına yapıştı...Arabayı üzerine aldı.Ödediğimiz cezaları da aldık çok şükür...İnşallah bir çözüme ulaşırsınız.

o nasıl bir notermiş siz imzayı atıyorsunuz ve alıcı imza atmıyor. bence bu işte bir iş var. kaç defa araç alıp sattım ama hiçbirinde böyle bir uygulama görmedim.

notere giderim alıcıyla beraber. kimlik ehliyet ve ruhsatı veririm aynı şekildede alıcıda kimlik ve ehliyetini verir işlem başlar parasını öder sonrada birlikte noterden çıkar hayırlı olsun derim ve beni evime bırakmasını söylerim. hep böyle olmuştur.

bence siz satış degil satış vekaleti verdiniz.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sahibinden.com da dolaşırken bir kaçta scooter görmüştüm.Ruhsat devirsiz satan,ruhsat sorunlu vs.Başkasının üzerineymiş bulunamamış falan gibi açıklamalarla satanlar vardı.incele istersen belki senin motorda olabilir.Geçmiş olsun.

trafiğe giderek durumu anlatıp kaydını üzerinizden sildirmeyi deneyin

Öyle bir şansınız yok. Aracın ruhsatı bile elinizde olsa sadece çalıntı ihbarı yapabilirsiniz. Trafikten çekmek için aracın kendisinin olması gerekiyor. Bence adamın hakkında suç duyurusunda bulunun. İsmini biliyorsunuz umarım. Çalıntı ihbarıda verilebilir ama yine sizin başınız ağrıyacak.

sezer aykaç;
o nasıl bir notermiş siz imzayı atıyorsunuz ve alıcı imza atmıyor. bence bu işte bir iş var. kaç defa araç alıp sattım ama hiçbirinde böyle bir uygulama görmedim.

Noterde imza attıktan sonra sistem kilitlenmiş.Ben bekliyemedim.adam da bayağı hevesliydi almaya.sakınca görmeden ayrıldım.
Siz siz olun iş bitene kadar bekleyin..ne kadar aceleniz olursa olsun bu da bir iş..

Kardeş motosiklet eğer hala senin üzerine kayıtlıysa ki söylediklerinden o sonuç ortaya çıkıyor.Vergisi muayenesi senin adına geliyorsa senin üzerine kayıtlıdır.Ben olsam hiç düşünmez Çalıntı ihbarı verdirir motoru geri alırdım.Yasaların onlardan yana olmasını belirtmişsin.Bundan bir sonuç çıkartamadım çünki motorsiklet senin adına kayıtlı ?Bu durumda yasalar senden taraf olmak zorunda...

arkadasım öncelikle geçmiş olsun diyelim.son aldıgım motorda seninkine benzer bir olay vardı.Ruhsat sahibi 91 de satmıs adam imza attım cıktım ben diyor ama alıcı imzalamamıs.20 yıl sonra motorun sahibine ceza gelmis.oda calıntı ihbarı vermiş.gelen kırmızı isik cezalarına ve kural ihlali cezalarının yazıldıgı yeri bulup gidip 2-3 gün aradı motosikleti.Sonunda buldu ve aldı geldi.Borcu karsılıgı bana satıs yaptı.
Sana örnek olsun diye yazdım basımızdan gecen olayı.Umarım isine yarar.Keyifli forumlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar